Liviu Antonesei

A început școala… Cum?

Acum mai puțin de o săptămînă, am postat aici un articol destul de sceptic în ceea ce privește capacitatea guvernanților de a gestiona începerea anului școlar în condiții de siguranță pentru elevi și dascăli și de minimă eficiență a procesului didactic. Postarea a fost preluată pe cîteva ediții electronice ale ziarelor, site-uri și bloguri. Unii dintre comentatori au socotit că sînt prea pesimist. Cum puteam să fiu altfel cînd, încă aseară erau transferate școli din modul online în „fizic” și vițeversa?! Probabil, niciodată un an școlar n-a început în România într-un asemenea haos organizatoric, cu atîtea improvizații, ba chiar de-a dreptul prostii.

Cu toate acestea, astăzi a început școala! De bună seamă cu saluturile și binecuvântările părintelui României educate, Dulapul Săsesc, și a ministrei de resort plantată în guvern de extratereștri! Nu și cu ale lui Lucovid, care n-are vreme de școală, fiind excesiv de ocupat cu campania electorală pentru alegerile locale. A început prin urmare. Cîteva cifre pe care le-am spicuit astăzi din presă îmi dovedesc că, de fapt, articolul meu de acum cîteva zile nu era sceptic, cu atît mai puțin pesimist, ci de un fel de optimism inconștient! Prin urmare:

  • Peste 100.000 de elevi au început școala în modul online, dar nu au nici tablete, nici laptopuri și nici măcar manuale! Bănuiesc că înțelepții noștri diriguitori vor apela la „telefonul fără fir”, dar nu mobilele de azi, ci cele din copilăria noastră.
  • Sute de profesori sînt spitalizați, în carantină sau au început demersurile pentru pensionare. Nu m-aș grăbi să îi acuz pe cei din urmă că nu vor să dea probe de eroism absurd. În fond, cam toate religiile consideră sinuciderea un păcat.
  • Cei doi secretari de stat de la Educație au intrat în concediu pentru a participa la campania electorală, fiind candidați la alegerile locale. Nici pe aceștia nu i-aș condamna – dacă n-au fost în stare să facă nimic bun vreme de luni de zile, de ce ar mai încurca lucrurile acum? Aș propune chiar să intre în concediu și ministra împrumutată de extratereștri – fără ea, lucrurile n-ar merge mai rău, dar poate ar merge mai bine!

Update – Tocmai aflu de la Cristian Dan Ionescu că este în curs un protest cu porci zburători la ministerul de resort sun egida: „Porcii au învățat să zboare și tabletele promise de ministrul Monica Anisie înainte de vacanță tot nu au ajuns”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A început școala… Cum?

  1. Liviu Antonesei

    Mulțumesc frumos pentru preluare. Între timp, mi-am dat seama că școala n-a început cu stîngul, cum credeam eu n scepticismul meu, ici cu dreptul, dup cum sperau unii dintre comentatorii mei, ci cu amînouă picioarele deodată, dar încălecate, prin urmare cum e mai rău!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *