Dorin Tudoran

Prietenii ideali sau “pendulul american”

Dacă William F. Buckley Jr. și Gore Vidal au fost dușmanii ideali, James Carville și Mary Matalin sunt prietenii ideali. Primii doi s-au urât cu onestitate. Ultimii doi se admiră cu dexteritate.

Carville (aka ”Ragin’ Cajun“ sau “Corporal Cue Ball“) este strateg democrat. A lucrat și pentru candidatul Bill Clinton, și pentru președintele Bill Clinton.

Matalin este strateg republican. A lucrat și pentru candidații George H. W. Bush & George W. Bush, a lucrat și pentru președinții George H. W. Bush & George W. Bush.

Carville disprețuiește profund partidul strategului Matalin. Cea mai tandră afirmație a sa despre republicani sună astfel: Republicans want smaller government for the same reason crooks want fewer cops: it’s easier to get away with murder.”

Singura acuzație pe care Carville nu a adus-o republicanilor este că sunt dușmani mai înverșunați ai Statelor Unite decât este ISIS.

Matalin dispreuiește profund partidul strategului Carville. Cea mai tandră afirmație a sa despre democrați sună astfel: Democrats are nothing but communists in slow motion.”

Singura acuzație pe care Matalin nu a adus-o până acum democraților este că sunt dușmani mai înverșunați ai Statelor Unite decât este Daesh.

Ce reprezintă alegerile și câștigarea lor pentru Carville? Iată: “Elections are about fucking your enemies. Winning is about fucking your friends.”

Ce reprezintă alegerile și câștigarea lor pentru  Matalin? Probabil, exact ce reprezintă ele pentru  Carville. Pe ce îmi întemeiez bănuiala?

Simplu – teribilul mâncător de republicani, Carville, și teribila mâncătoare de liberali, Matalin, nu sunt doar prieteni ideali. Din 1993, sunt și căsătoriți. Au două fete – Matalin Mary “Matty” Carville and Emerson Normand “Emma” Carville.

51Xu79cHmJL._SX329_BO1,204,203,200_

Câștigă democrații – Carville e pe cai mari. Câștigă republicanii – Matalin e pe cai mari. În cazul de față, celebrul “pendul american” funcționează mai bine decât un ceas elvețian.

Întrebați cum pot fi împreună, când urăsc visceral tot ce reprezintă celălalt, James și Mary au declarat că la ei în casă nu se discută politică. Nici nu ar avea timp, îmi zic, ocupați cum sunt cu număratul banilor câștigați din politică.

Doar Ann Coulter e mai sofisticată decât pendulul Carville-Matalin: Ann Coulter nu e prietenă decât cu Ann Coulter și nu vrea să se mărite cu nimeni fiindcă Ann Coulter nu are pereche. Ann Coulter este “Ms. Right” și asta îi ajunge.

Conservatoarea Coulter a publicat o carte intitulată If Democrats Had Any Brains, Theyd Be Republicans. Cum niciunul dintre liberalii pe care i-a iubit nu a publicat, totuși, un volum intitulat If Republicans Had Any Brains, They’d Be Democrats, Ann pendulează, în continuare, solo.

În ianuarie 2008, întrebat despre relația sa sentimentală cu intransigenta conservatoare Ann Coulter, Andrew Stein (liberal-democrat de New York), a dat un răspuns care lămurește și misterul cuplului Carville-Matalin: She’s attacked a lot of my friends, but what can I say, opposites attract!”

“Pendulul american” nu este cu totul lipsit de viitor, așa că fiți pregătiți să vă sincronizați ceasurile, căci despre puține lucruri se mai poate spune “Domne, îți stă ceasul!”

P.S. Deși între România și SUA există o “prietenie de nezdruncinat”, între destinele strategilor politici americani și destinele strategilor politici români există diferențe revoltătoare. Celor dintâi le merge bine tot timpul. Celorlalți – numai o vreme.

Dan Andronic a lucrat și pentru Adrian Năstase (PSD), și pentru Călin Popescu-Tăriceanu (PNL), și pentru PDL, și pentru piramidalul Sorin Ovidiu Vântu, și pentru indestructibilii Traian Băsescu & Elena Udrea, ba chiar și pentru inenarabilul pretutindenar Ion Cristoiu. I-a mers.

I s-ar putea înfunda din cauza “consultanței” acordate dlui Paul-Philippe Lambrino, de meserie – prinț și de vocație – mare latifundiar.

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Prietenii ideali sau “pendulul american”

  1. Dezideriu Dudas

    Domnu’Jack, „inenarabilul pretutindenar” ? Asta-mi place ! E-un fel de „negarea negatiei”…., sau de „pui vii la congelator”, in cofraj de oua !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *