Dorin Tudoran

Trinitatea fondatoare: Dragoș Paul Aligică

Dragoș Paul Aligică

Noi credeam c-o ai mai mare.

Mintea, carevasăzică.

 Deh, minoritatea doare,

Că e mare, că e mică.

 Dragoș Paul Aligică

Trinitate fondatoare.

Rareori vorba ”Unde-i multă minte, e și prostie multă” se dovedește mai adevărată decât în cazul paradoxalului domn Dragoș Paul Aligică.

Am publicat cândva un miniserial intitulat “Gândirea mitocană” – boală de care se îndrăgostesc oameni deștepți, când fac prostia de a-i lua pe toți ceilalți drept idioți.

Tobă de carte, cu mare doxă și trei doctorate “under his belt”, cum iese din colivia doctrinară și dă de aer proaspăt, Dragoș Paul Aligică e ușor de confundat cu Dan Diaconescu.

Azi, se alătură celor care clamează că nu milioanele de votanți au decis victoria lui Klaus Iohannis, ci o tabacheră de ilustrologi care a stat neclintită în fața barbariei.

Mai abitir decât cocoșatul lui Dinescu care a stat drept în fața dictaturii ceaușiste.

Sunt sătul până peste cap de cei care, spre a-și odihni creierele, consideră că intelectualii sunt de vină pentru tot ce merge rău în România.

Dar, citindu-l pe dl Aligică, abia îmi reprim un sentiment de înțelegere pentru cei care ar da țara pe mâna unui sindicat de prostituate cu harul comunicării.

Citez:

“Tot ceea ce s-a întâmplat în aceşti ani, culminând cu duminica trecută, ni se datorează nouă. E victoria unei minorităţi, ăştia care mai bine sau mai rău, mai eficient sau mai ineficient am rezistat în picioare asaltului barbarilor, canaliilor şi iresponsabililor. Punct. Asta e.

Nu uitaţi că suntem o minoritate şi că am învins un partid-stat şi o majoritate populară, alcătuită din iresponsabili prezenţi sau absenţi, în mod egal de periculoşi social. Merităm să fim mândri de noi. Şi am câştigat dreptul să spunem lucrurilor pe nume. Să nu ne mai furăm singuri căciulă.

NU suntem toţi o apă şi-un pământ, nu e victoria “poporului”, nu pupăm piaţa endependenței toţi în hora mare a fraternităţii, în care canalia şi omul corect, cei care au stat drept şi au rezistat şi oportuniştii şi iresponsabilii, fără coloană vertebrală, îşi dau mâna într-o iertare şi uitare generale, revenind cu toţii la forma şi starea intițială, la cel mai mic numitor comun.

Adică la ei, la standardele lor de pigmei şi deformaţi moral şi politic. Asta e ceea ce ar vrea ei: să ne şantajeze la sentiment, că să vezi că să nu crezi, democraţie, solidaritate, împăcare naţională.”

08.31

Comentarii prin “șantaj la sentiment”:

– Recomandăm o recitire a clasicilor: ”piața endependeți”, nu ”piața endependenței”. Trecând la postmoderni: Dragoș Paul Aligică, nu Dragoș Paul Alu’ Gică. Altfel, nu ne vom dumiri care vulg și prin ce piață îl aleargă pe elitisul nostru pentru a-l prinde în hora fraternității oportuniste.

– Dl Aligică umblă prin agora cu coada ridicată, administrând victoria prin excludere, nu prin includere. Și ăsta-i semn de somnambulism ideologic. Se cuvine să-l trezim (tandru, ca să nu cadă de pe streașină) pentru a-i spune cum arată lumea adevărată:

“Alo, băi Tocqueville, singura victorie pe care ați obținut-o de unii singuri a fost cea din 2 noiembrie, cu epocalul 4.5% sub care i-ați strivit pe Vadim (4.03%), Meleșcanu (1.09%) și colosul William Brânză (0.45).”

Când te invită cineva la un pahar de Jidvei, nu se face să strâmbi din nas și să te dai băutor doar de Dom Pérignon, fiindcă, la asemenea pretenții, trebuie să vii cu ceva mai multe procente.

Cu 4.5% nu ești bun nici de-o bragă. Așa că, “Hai noroc!”

 

sursa: dorintudoran.com


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Trinitatea fondatoare: Dragoș Paul Aligică

 1. Codruta

  Oalelei!!! Finalul cu „bai, Tocqueville” e apoteotic!! :))))))))
  Cum asa? nu e „A lu’ Gica”? Pai noi (eu si alte cateva persoane care ne mai pierdem uneori timpul sa ii citim chestiile geniale) ASA ii spuneam ;)

  Tulaaaaiiii…!!! deci ASA crede el? ca Johannis a castigat datorita LUI (si a habar nu mai am cui o fi prin gashka sa de sustinatori – presupun ca aceiasi eterni douajdoisti)??!! Pai, daca era sa votam dupa cum doreste A lu’ Gica, pierdea saracu Johannis lejer!

  In alta ordine de idei: poate cineva sa ma si BATA, ca eu nu inteleg DE FEL cum a ajuns la 3 doctorate!! Tipul e incoerent in argumentare la greu (in general, vreau sa spun) iar un „doctorat” (nu ma refer la cele din RO) presupune acuratete si metodologie – lucruri de care mie acest personaj nu mi se pare capabil. Mai are si PROSTUL obicei de a cenzura mesajele care ii demonteaza incoerentele, pe „Contributors”! Mi se pare una dintre cele mai acre si ofuscate creaturi din cate am intalnit eu pe internet! Cred ca sufera de un soi de autism ideologic… ca altfel nu stiu cum sa ii zic… ;)

  Unde gasesc eu serialul „Gandirea mitocana”? :)

  Reply
 2. gh

  Bravo, Dorin Tudoran! Nu știam de ultima inepție a lui Aligică. La fel ca Alinuța, care credea ca ta-su s-a spînzurat ca să se dea ea huța. Aligică crede că românii l-au votat pe Iohanis ca să îi dea lui satisfacție…

  Reply
 3. io

  Pe mine domnul Aligica ma complexeaza de nu-mi mai vine nici sa mananc, nici secs sa fac si nici sa ma duc la vot! Scrie atat de adanc, incat ajung sa visez: oare cum se poate? Si ma trezeste la realitate un gand: oare cum arata domnul Aligica daca ar veni la nudism la Costinesti?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *