Romania Curată

Vino să căutăm împreună jumătate de miliard de dolari în Roşia Montană!

România Curată vă invită să participaţi la Turul Corupţiei din Roșia Montană, în cadrul căruia ne-am propus să dăm de urmele a peste jumătate de miliard de dolari! Evenimentul va avea loc marţi, 12 august 2014, de la ora 15.00, în cadrul festivalului FânFest (11-17 august). Participarea la Turul Corupției este gratuită, pe bază de înscriere (informații mai jos). Participanții la tur vor putea câștiga, în urma unei trageri la sorți, cartea Afacerea Roșia Montană, de Mihai Goțiu, cu dedicație și autograf din partea autorului.

„Compania minieră vorbeşte în comunicatele şi declaraţiile ei de peste 500 de milioane de dolari pe care i-ar fi investit deja în proiectul de la Roşia Montană. E o sumă cu care, la preţurile oricum umflate ale marilor proiecte din România, în Roşia Montană s-ar fi putut construi un stadion cu 30-40.000 de locuri, aeroport internaţional şi câteva zeci de kilometri de autostradă suspendată prin Apuseni. Cei care vor participa la tur vor avea ocazia să se convingă, cu adevărat, la faţa locului, în ce măsură a beneficiat comunitatea locală de aceşti bani şi unde au ajuns ei cu adevărat”, promite Mihai Goţiu, jurnalist care investighează din anului 2002 Afacerea Roşia Montană şi care va fi unul dintre ghizii turului.

„Chiar dacă cea mai mare parte a banilor s-au dus în alte zări, urmele „investiţiei” companiei se văd peste tot în Roşia Montană, pentru că şi demolările au fost plătite, s-a plătit pentru morţi şi morminte şi nici ”cumpărarea” de conştiinţe nu e pe gratis. Chiar dacă informaţiile nu vor fi dintre cele mai plăcute, acestea vor fi compensate de către lucrurile frumoase care au supravieţuit în Roşia Montană”, spune şi Călin Caproş, vicepreşedinte al Asociaţiei Alburnus Maior şi ghid în Turul Corupției.

Turul Corupției face parte din numeroasele tururi ghidate organizate în cadrul Festivalului FânFest de la Roşia Montană (11-17 august): Turul Panoramic, Turul Istoric, Turul Cianurii, Turul Bisericilor, Turul Cornei, Turul Satului, Turului Plantelor Utile (programul tururilor ghidate aici).

Turul Corupției este inclus în cadrul evenimentelor din seria Turul Marilor Tunuri, iniţiate de România Curată, şi care  vor continua în toamnă în Bucureşti şi în alte oraşe din ţară.

FânFest este cel mai mare festival activist multi-cultural din România care a început din eforturile unei mici comunități de a-și proteja pâmântului, inspirând o generație întreagă. Sprijină și tu FânFest donând aici igg.me/at/fanfest.

 Informații despre înscrierea în Turul Corupției

Participarea la Turul Corupției este gratuită. Ea se face pe bază de înscriere online la adresa de mail turism@fanfest.ro, până la data de 1 august 2014, printr-un mesaj în care se precizează numele tuturor participanților, numărul românesc de telefon mobil și orașul (ținând cont că la aceeași adresă de mail se fac înscrieri și pentru celelalte tururi ghidate de la FânFest e necesar să menționați în mesaj: ”Turul Corupției, 12 august 2014, ora 15.00”). Pentru validarea înscrierii este necesară achitarea unei garanții de 10 lei/persoană, care va fi returnată în momentul participării la tur. În limita locurilor rămase disponibile, înscrierea în Turul Corupției se poate face și la fața locului, după data de 11 august 2014. Mai multe informații despre înscriere aici.

INVITĂ-ȚI PRITENII DE PE FACEBOOK SĂ PARTICIPE LA TURUL CORUPȚIEI DIN ROȘIA MONTANĂ! (aici)

***

AVANPREMIERĂ: Câteva dintre locurile din Roșia Montană unde am dat de urma celor ”peste 500 de milioane de dolari investite de companie” (FOTO: Ioana Pasc):

turul corupției românia curată fânfest roșia montană 3

turul corupției românia curată fânfest roșia montană 6

turul corupției românia curată fânfest roșia montană 1

turul corupției românia curată fânfest roșia montană 5

turul corupției românia curată fânfest roșia montană 4


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

6 thoughts on “Vino să căutăm împreună jumătate de miliard de dolari în Roşia Montană!

  1. Elena Iuliana COMSA

    Patrimoniul cultural aduce o contribuție semnificativă la crearea de locuri de muncă și la creșterea economică. Constituind o parte importantă a sectoarelor culturale și creative, patrimoniul cultural oferă locuri de muncă pentru aproximativ opt milioane de oameni în UE și contribuie cu până la 4,5% la PIB-ul Europei. Oare noi de ce nu putem să valorificăm superior moștenirea culturală ?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *