Romania Curată

Victor Ciorbea se va întâlni cu România Curată. Continuăm să strângem semnături pentru a-l convinge pe Avocatul Poporului că avem nevoie de o Lege a Educației constituțională

Cabinetul avocatului poporului a luat legătura telefonic cu Alina Mungiu-Pippidi, reprezentanta Alianței pentru o România Curată (ARC), arătându-și disponibilitatea de a discuta problemele semnalate în scrisoarea deschisă care i-a fost adresată și de a afla mai multe despre rațiunile care determină societatea civilă să conteste ordonanța de urgență care a modificat Legea Educației. O întâlnire oficială a fost stabilită pentru miercuri, 23 iulie 2014, de la ora 14.00.

Discuția telefonică a avut loc după ce România Curată i-a adresat săptămâna trecută o scrisoare publică (aici) prin care îl invită pe Avocatul Poporului să sesizeze Curtea Constituțională a României (CCR) în legătură cu modificările aduse prin ordonanță de urgență Legii Educației. O listă cu peste 500 de semnături de susținere a acestui demers a fost depusă de România Curată la Avocatul Poporului la sfârșitul săptămânii trecute. Campania de strângere de semnături continuă, urmând ca și acestea să ajungă la Victor Ciorbea. De asemenea, ne puteți trimite motivații, sugestii și solicitări pentru a-l convinge pe Victor Ciorbea să atace ordonanța la CCR.

În inițiativa Alinei Mungiu-Pippidi și a României Curate se arată că nu există vreun motiv care să justifice modificarea în regim de urgență a Legii Educației. Ținând cont de importanța deosebită a domeniului, este absolut necesar ca modificările aduse Legii Educației să fie făcute doar după consultări și dezbateri publice reale, atât în cadrul societății civile, cât și în Parlament, de care să se țină cont apoi în elaborarea actului normativ. De asemenea, în scrisoare se mai arată că instituția Avocatului Poporului trebuie să rupă condiționarea politică și să răspundă solicitărilor și intereselor cetățenilor, așa cum este prevăzut în legile pe baza cărora funcționează și după cum îi arată însăși denumirea.

SEMNEAZĂ ȘI TU (aici) scrisoarea adresată Avocatului Poporului.

Vezi aici cine sunt personalitățile care au semnat deja scrisoarea.

IMPORTANT: Dacă doriți să o însoțiți pe Alina Mungiu-Pippidi la întâlnirea de miercuri, scrieți-ne pe adresa office@sar.org.ro, cu rezerva că numărul de persoane care va compune delegația societății civile este, de această dată, limitat.

 

 

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Victor Ciorbea se va întâlni cu România Curată. Continuăm să strângem semnături pentru a-l convinge pe Avocatul Poporului că avem nevoie de o Lege a Educației constituțională

 1. GigelM

  Intre timp s-au pronuntat contra: UBB, Universitatea din iasi, cea din Bucuresti, nu mai e clar pe cine reprezeinta comunicatul rectorilor….

  Reply
 2. Gina

  Sper ca aceasta intalnire sa nu fie o capcana pentru Romania Curata si d-na Mungiu. Daca Avocatul Poporului nu a fost convins din propria analiza si din semnalele primite pana acum ca trebuie sa trimita aceasta OUG la CCR inseamna ca are niste planuri de tergiversare a problemei pana „trece valul” sau „trece vara”.
  Probabil ca sunt pregatite niste justificari similare cu cele care au dus la dizolvarea acelui Consiliu in timp ce judeca plagiatul d-lui Ponta. Din intamplare si acolo „grajdan” era tot un fost lider de sindicat (d-l Liviu Pop).

  Reply
 3. boby

  Toate capitalele de judet au devenit centre universitare un ultimii 25 de ani! Este o blasfemie ca o gramada de pitifelnici de la tara sa devina peste noapte universitari cu doctorate hocus- pocus! Eu platesc taxe si impozite si nu vreau sa dau banii mei pentru aceste fabrici de someri cu aere! 80% din primari au devenit in acesti ultimi 25 de ani posesori ai unei licente carand din greu si repetat sarsanale carate cu macaraua! In marea majoritate a institutiilor publice, a se citi ministere, toti portarii , administratorii, secretarele,magazionerii etc au devenit licentiati in drept, stiinte politice sau economie ca, deh, astea e la ,moda!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *