Mihai Goțiu

URGENȚĂ: În atenția Parlamentului, CNCD și premierului desemnat Dacian Cioloș: ministrul nominalizat la Comunicații susține un site extremist

Marius Raul Bostan, propus ca ministru al Comunicațiilor, este implicat în susținerea site-ului inliniedreapta.ro, cunoscut pentru articolele agresive la adresa unor categorii sociale și minoritare. De asemenea, Marius Raul Bostan este vice-președinte al Fundației Ioan Bărbuș, al cărei președinte promovează același tip de discurs. În aceste condiții, Marius Raul Bostan nu poate îndeplini unul dintre criteriile de integritate solicitate expres de peste 35 de organizații non-guvernamentale (inclusiv dintre cele care au acum miniștri nominalizați de Dacian Cioloș), conform căruia nu a promovat și nu promovează un discurs discriminatoriu, bazat pe ură (vezi aici).

Duminică seara, pe Facebook a început să circule un printscreen, din care rezultă că Marius Raul Bostan este deținătorul domeniului inliniedreapta.com (vezi mai jos).

site ild

Inliniedreapta.com nu este funcțional, dar site-ul autointitulat ”conservator” (în fapt promotor al discursului discriminatoriu și extremist) funcționează pe domeniile iniliniedreapta.ro și inliniedreapta.net. Conform RoTLD, inliniedreapta.ro este deținut de Fundația Ioan Bărbuș, unde Marius Raul Bostan este vice-președinte, iar adresa de mail de contact este marius@bostan.net.

site ild ro

De altfel, chiar pe inliniedreapta.ro, la ”despre noi” este menționat expres faptul că site-ul folosește resursele Fundației Ioan Bărbuș.

site ild barbus

Președinte al Fundației Ioan Bărbuș este Ana-Maria Cernea, devenită ”celebră” în România în urma unui articol publicat în The New York Times în care sugerează că protestatarii împotriva fracturării hidraulice ar fi fost susținuți de Rusia (vezi aici). Despre mesajele Anei-Maria Cernea, explică mai pe larg Dorin Tudoran (aici și aici, – de altfel, la link-urile din primul comentariu de mai jos puteți citi și mai pe larg despre discursul celor de la inliniedreapta.ro).

***

Exemple de discurs promovat pe inliniedreapta.ro, culese de Andrei Panțu (mai multe aici și aici)

<< Problema relatiei dintre rasa si IQ este foarte sensibila si sansele sunt sa nu poti discuta nimic din punct de vedere stiintific. Prea mult timp a fost influentata de politic. Si in trecut, cand era clamata superioritatea alba, si in prezent, cand se incearca stergerea trecutului prin eliminarea oricarei referiri la o astfel de discutie.

Ma gandesc la Frank Ellis, profesor la Universitatea din Leeds, suspendat pentru ca

1) a ajuns la concluzii gresite in opinia universitatii privind egalitatea raselor;

2) a laudat BNP-ul* pentru politica sa anti-imigrationista.

Este un caz tipic de executie in stil corect politic.

Si pana la urma, care e marea grozavie? Daca poti sustine ca americanii merita un avion in WTC pentru ca au exploatat Orientul, nu inteleg de ce nu poti sustine ca rasele nu sunt egale asa cum scrie acum pe hartia socialista. Cu ce e mai morala una decat alta ma depaseste, cu atat mai mult cu cat, asa cum probabil intuiti, se pot gasi argumente stiintifice – in adevaratul sens – in favoarea celei de-a doua idei. Spre exemplu, acest articol: Race differences in average IQ are largely genetic.>> (Vlad Ștefan-Modoran, aka Vlad M., 5 ianuarie 2010)

(…)

<< Pana la urma, putem sa ne indignam cat vrem, dar adevarul e ca nu albii au distrus cartierele negrilor americani. Unde e responsabilitatea lor in toata afacerea asta? In ghetouri, cine impusca pe cine? cine drogheaza pe cine? cine mentine in prostie pe cine? Cu ce este mai rasarita victima decat manipulatorul democrat? Ignoranta nu este intotdeauna o scuza buna, mai ales cuplata cu depravarea, iar infantilismul ridicat la nivel de politica de grup nu face o buna reclama negrilor din SUA. Nu ii putem compara cu tiganii nostri, dar lasa ca nu sunt nici a opta minune a lumii. Sa votezi in proportie de 90% cu aia care si-au batut joc de tine, ei bine, daca nici asta nu-i dovada de prostie cutremuratoare, atunci nu stiu ce ar mai putea fi.

Departe de mine orice gand de a-i spala pe pacate pe democrati, dar nu are sens sa ne facem iluzii cu privire la cei numiti PC “african-americans”. Cat despre Africa, nici nu cred ca vrem sa ne gandim prea mult la nivelul acelor oameni. S-ar putea sa incepem sa ne punem la indoiala propria moralitate numai pentru ca nu putem evita niste concluzii cu totul neplacute. Africa e un dus rece pentru toti cei care au o parere buna despre om.>> (Vlad M., 5 ianuarie 2010)”

Inliniedreapta.ro s-a remarcat în această vară și prin promovarea unei (false) declarații xenofobe, atribuită istoricului Neagu Djuvara (aici).

***

Citește și: 

România Curată cere în mod expres ca miniștrii noului Guvern să semneze pe propria răspundere Declarația de Integritate, conform criteriilor solicitate de societatea civilă (aici)

***

(foto main: adevarul.ro)

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

53 thoughts on “URGENȚĂ: În atenția Parlamentului, CNCD și premierului desemnat Dacian Cioloș: ministrul nominalizat la Comunicații susține un site extremist

 1. Dorin Tudoran

  Domnule Gotiu,

  Chiar nu e o gluma (de altfel, extrem de proasta) povestea asta cu In Linie Dreapta care, cum ar veni, face parte din noul cabinet?

  Sincer, cred ca e vorba de o eroare. Altfel, ar fi vorba de o oroare:

  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-i/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-ii/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-garagara-escrocherie-iii/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-iv/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-v/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-vi/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-vii/
  http://www.dorintudoran.com/oportunism-gargara-escrocherie-viii/

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Dorin Tudoran: din păcate nu e o coincidență de nume, iar ca ”gluma” să fie proastă până la capăt, omul ar trebui să fie ministru la Comunicații – adică să aibă acces ”la primă mână” la toate informațiile pe care le stochează după Legea Big Brother ministerul… și când spun ”să aibă acces” nu mă refer la contributorii de pe ild, că ei doar execută niște teme de casă, și se dau singuri de gol în articolul de lobby din NYT, când ana-maria cernea și maior își susțin unul-altuia fabulațiile

   Reply
  • Dan Ungureanu

   Domnule Tudoran, situl înliniedreaptă , ieșit offline după numirea lui Bostan ca ministru,
   era un sit de vînători de zombies – găsea zvîrcoliri ale comunismului peste tot.
   Tinerii care combăteau exploarea aurului la Roșia Montană, sau fracking-ul, erau demascați peste noapte, fără dovezi, ca fiind agenți rusești, oamenii Gazpromului.
   Și așa mai departe.
   Situl înliniedreaptă ( pe youtube) are cîteva interviuri miezoase cu un anume Olavo de Carvalho,
   brazilian, astrolog de meserie (sic) mare oponent al darwinismului, specialist în Guenon – cu această damă, Anca Cernea.

   Reply
 2. Dan Ungureanu

  Atît de curajos este acest Raoul Bostan (daki) încît a și scos offline situl înliniedreaptă.
  O recunoaștere mai clară a vinovăției nu se putea.

  Reply
 3. Ionescu B.

  Eu nu ştiu dacă asemenea texte fac parte dintr-un „program” sau sunt doar nişte specuaţii/discuţii nonformale; e plină lumea de astfel de idei, iar unelenu exprimă o ieologie, ci doar o exprimare de „bun simţ. Atâta vreme cât omul nu s-a exprimat public ca fiind de dreapta şi nu şi-a exprimat ferm nici o opinie în acest sens, un „program”, mi se pare că intraţi într-o zonă sesibilă şi aunecoasă, evocând nişte păreri „de bucătărie” ale persoanei. Cred că o exagerare şi „stilistica” textului ublicat, deşi categoric informaţia trebuia să fie publică, dar, doar informaţia… Un dram de rezervă era neecesară, altmineri „păreţi” cumva de „stânga” în abordare…

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Ionescu B.: dacă o să scriu despre o mizerie ”de stânga” o să ”par” ”de dreapta” și invers – nu e vorba de ”păreri” ale persoanei, ci de finanțarea unui site cu discurs discriminatoriu și rasist – nu vă mai puteți convinge de asta, pentru că tocmai a dat jos site-ul (probabil pt. a nu putea fi accesat de cei din CNCD și din comisia de audiere parlamentară) ; cei de la 22 și GSD (unde majoritatea oamenilor sunt ”de dreapta”) i-au scos și ei din blogroll anul trecut din cauza textelor pe care le promovau

   Reply
 4. Ionescu B.

  Si revenind. Am citit şi textele lui Dorin Tudor. Am înţeles şi contextul subiectiv al lucrurilor. Ei bine, asta nu m-a întărit în ideea că acest site promovează neapărat idei de dreapta. Ironiile lui D.Tudoran la adresa unora sau altor nu ţin loc de argumente…Incă o dată atenţie cum trataţi asemenea subiecte, fiindcă e păcat de efortul „României curate” de a construi ceva.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Ionescu B.: nu e vorba de niciun context subiectiv – v-aș fi recomandat să citiți direct articolele de pe site-ul respectiv; doar că site-ul a fost dat jos în dimineața asta; oare de ce?

   Reply
  • Dorin Tudoran

   Am inteles ca ironiile mele nu v-au convins. Dar nici citatele din „ganditorii” de la ILD nu v-au pus pe ganduri?
   Daca nu v-au pus, inseamna ca sunteti un om cu mult mai… obiectiv ca mine. Cele bune.

   Reply
 5. elenick

  Daca informatia cu siteul ILD e adevarata (sise pare ca e adevarata) avem inca o alegere gresita pt Ciolos. In mod evident a avut diversi „sfatuitori”, iar cu ocazia asta vede cine ii este „prieten”!
  De alfel nici cv-ul nu il recomanda pe acest Bostan pt post. Studiile Juridice si functia in Cons de Administratie la Electrica de cateva luni NU ii confera competente pe acest domeniu, dimpotriva.

  Cat despre site – o porcarie, aici scriu tot felul de frustrati si mediocri cu ifose si pretentii de intelectuali de “rasa”, cu opinii „da dreapta”, complet “originale” si neintelese de “bobor”. Daca esti patronul unui astfel de site, nici argumentul ca te intereseaza DOAR profitul, nu te mai spala. Sa ajungi propunere de ministru insa….e cam prea mult!

  Reply
  • elenick

   erata : Marius Bostan este membru in CA al Romtelecom de vreo 5 ani, dar , repet, asta nu ii confera vreo competenta specifica, ci mai curand un „mic” conflict de interese, dat fiind faptul ca Romtelecom se pregateste sa vanda din pachetul minoritar de actiuni…. Ceva similar s-a „intamplat cu ministrul Nicolescu de la Min Energiei in guv Ponta, fost Director la Petrom , ales ministru in anul in care trebuia sa se renegocieze redeventele la petrol. Iaca ce s-a intamplat : s-a amanat pe termen nedefinit renegocierea (in avantajul Petrom, bineinteles)…

   Reply
 6. Adrian

  Blocurile L de pe str. M. Basarab au fost construite după revoluție pe terenuri de pe care se demolaseră case înainte de revoluție. Așa că în declarațiile acelea ar trebui specificat dacă apartamentul a fost obținut în baza unui drept-compensare pt demolări, sau altfel.

  Reply
 7. Octavian Duliu

  Si de fapt care este raspunsul bazat pe anlize statistice robuste (cu probabilitate de cel putin 95%).

  Exista sau nu exista o corelatia intre rasa si IQ?

  Su exista sau nu exista o coreletie intre nivelul de educatie si IQ?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Octavian Duliu: nivelul de educație și cultura influențează IQ-ul, genetic, potențialul mediu e același; acest potențial poate fi îmbunătățit prin educație, dar poate fi și inhibat (lipsă de educație sau educație proastă)

   Reply
   • Octavian Duliu

    Total de acord daca se considera IQ mediu pe suprafata globului. Este acelasi. Dar daca se considera pe grupe sociale, pe grupe religioase sau pe grupe apartinand diferitelor fractiuni rasiale, cum mai este IQ-ul mediu? Exista asemenea studii al caror rezultate sa fie publice sau nu? Sau este un subiect tabu.

    Al doilea comentariu: Ce procent din cei ce au protestat contra gazelor de sist au studii de specialitate (geologi, geofizicieni, ingineri specializati in foraje, etc.)? Cati dintre ei au citit ce s-a scris in ultimii zece ani despre acest subiect in Science, Nature, Earth-Science Review, Engineering Geolgy, Geolgische Rundschau, Foreign Affairs, Wall Street Journal, Financial Times, etc. etc?

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Octavian Duliu: 1) există studii, și, cum am mai spus, concluziile sunt că diferențele nu sunt date de apartenența la o rasă sau la un grup social, ci de nivelul de educației (pt. că există diferențe și în cadrul aceleiași rase, grupuri sociale etc.) – din acest punct de vedere, comparativ cu alte popoare indo-europene românii nu stau deloc bine 2) un procent suficient pt. ca opiniile lor să fie luate în considerare; iar specialiști în domeniul fracking-ului nu sunt doar geologii, inginerii, ci și cei în mediu, calitatea apei, dezvoltare regională, economie, drepturi civile că geologii și inginerii sunt specializați să spună cum se scoate gazul, dar nu și care sunt efectele fracturării asupra mediului, dezvoltării durabile, asupra comunităților etc.

     Reply
    • Ioana

     @Octavian Duliu
     Ce relevanta are intrebarea? Suficient sa observam ca IQ-ul celor care-si dau drumul frustrarilor pe ILD este mult sub medie. Ca-i genetic sau ca se datoreaza ingustimii si comoditatii intelectuale, imoralitatii, ipocriziei sau oportunismului – putin conteaza.

     E grav daca un reprezentant al porcariilor agresive debitate pe ILD si un om aflat intr-un „micut” conflict de interese dat fiind ca vine dinspre Romtelecom este propunerea noului nostru prim-ministru. Ioan

     Reply
 8. Cristina

  Sesizarea aceasta ajunge cumva la prim ministru???? Altfel decat in speranta ca citeste articolele Romania Curata…

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Cristina: garantat România Curată e pe lista monitorizărilor de presă pentru premier ;) dacă nu ajunge, atunci trebuie să-și schimbe consilierii

   Reply
   • Cristina

    Am vazut deja ca e citat acest articol si in alte locuri (ex. in hotnews). Speram sa ajunga cat mai repede informatia! Oricum, pana acum, am vazut ca d-l Ciolos ia decizii rapide – ceea ce nu e neaparat rau. Speram doar ia deciziile luand in calcul cat mai multe informatii – si pentru asta clar ca are nevoie de consilieri buni!

    Reply
 9. Radu Negrut

  A doua boacănă a primului ministru . La fel de mare ca și cea cu medicul rezident ( la jumătatea rezidențiatului – nu are voie să fie nici mîna a doua la operații ) prezentat ca medic specialist chirurg . Din păcate rezerva pentru comunicații este un domn fost la IBM , care s-ar putea să fie implicat în dosarul Microsoft . Dezavantaje ale traiului la Bruxelles ; cam pierzi legtătura cu țara . Să vedem dacă și mai ales cum se va rezolva …

  Reply
 10. Mircea Ordean

  „ să semneze pe propria răspundere Declarația de Integritate, conform criteriilor solicitate de societatea civilă (aici)…”

  De ce bănui că acea societate civilă (in integrum…) sînteți domniile voastre, RC?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Mircea Ordean: pur și simplu din ignoranță, dacă ai fi avut curiozitatea să accesezi link-ul ai fi văzut că sunt peste 35 de ong-uri care au solicitat criteriile astea de integritate, inclusiv dintre cele care au reprezentanți acum printre miniștrii propuși

   Reply
 11. elenick

  d-le Gotiu,
  am scris mai sus despre inadecvarea numirii d-lui Bostan la Min. Comunicatiilor. La fel de problematice sunt si candidaturile d-nei Cristina Guseth la Justitie si Victor Grigorescu la Min Energiei.
  1. D-na Guseth are formatie de ing electronist si experienta in ong-uri care NU o recomanda pentru job-ul de ministru al Justitiei, un minister greu, a carui administrare ar trebui sa inceapa cu „ordine in hatisul legislativ”, ca prioritate 0. Or tocmai aici dumenaei are un handicap profesional major, fiind practic la mana celor din „spate”. Ori asta ne dorim?!
  2. Victor Grigorescu este jurist la baza, cu o experienta de 1 an in CA al Electrica si in rest job-uri executive pe langa „marimile ” momentului in Energie, consilier al lui Codrut Seres, al fostului ministru Nicolescu, etc. Tianand cont ca despre ministrul Nicolescu exista suspiciunea ca a fost numit pentru a stopa/amana procesul de renegociere a redeventelor la petrol (mission accomplised!), si mandatul d-lui Grigorescu va fi grevat de aceleasi suspiciuni de lobby (antiromanaesc). Avem specialisti de top in Energie, care este un domeniu „arzator”, de mare actualitate, aflat pe mesele mai marilor lumii, nu putem gasi o nominalizare mai inspirata?

  Reply
  • Maxa

   Asta cu Nicolescu, omul pus de OMV să facă și să dreagă e doar un banc. Departamentul pe care-l conducea n-avea niio putere in ceea ce „suspectați” dumneavoastră. Ca practica în sine de a pune în asemenea funcții băieți de prin corporații e discutabilă în sine, e altceva.

   Reply
   • elenick

    Ok, e banc. Dar faptul ca acest candidat la Min. Energiei, V. Grigorescu este fiul unui consilier al funebrului Dan Ioan Popescu, „fondatorul” baietilor destepti, ar fi motiv de ingrijorare?

    Dar faptul ca are competente extrem de reduse pt job, in functii precedente mai mult executive/de consiliere, nimic pe management, s-ar pune?

    Dar faptul ca fiind de formatie jurist, intelege „dupa ureche” notiuni ca Sistem Energetic National / SEN, mix energetic termo/hidro/nuclear/ en regenerabile, putere instalata, etc, etc, conte

    Reply
 12. elenick

  P.S. In rest, CV-urile celorlati ministri sunt ok, ale unor tehnocrati cu COMPETENTE specifice si rezultate REALE in domeniile respective (ma rog, mai am ceva „rezerve” in privinta „patriarhilor” Comanescu, V. Dancu si Toba – oameni ai sistemului deja!). E pacat pt omogenitatea echipei de guvernare sa nu eliminam/inlocuim propunerile contestabile!

  Reply
 13. Radu Aldea

  Situl http://www.inliniedreapta.ro este un site in esenta anticomunist si nu e cazul cel putin in Romania sa acuzam pe cineva ca esta anticomunist dupa nenorocirile aduse de comunisti 45 de ani.
  Cine este impotriva dlui Marius Bostan pentru ca este anticomunist il rog sa se inscrie in partidul comunist care se va infiinta pentru a-l combate pe dl Marius Bostan.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Radu Aldea: anticomunismul nu justifică discursul discriminatoriu și extremismul; și hitler a fost anticomunist

   Reply
  • Dorin Tudoran

   Deci nu poti fi anticomunist decat daca gandesti In Linie Dreapta? Asta seamana cu impartirea obligatorie a romanilor in pro-Basescu si pro-Ponta.

   Reply
 14. Bruno Stefan

  Puteti sa dati macar un exemplu de discurs extremist al lui Marius Bostan? Sau macar al siteului ILD? Ca acuza Rusia sau grupuri musulmane de terorism – asta nu inseamna extremism. Ca apara valorile crestine – asta nu e extremism. Ca este pro-NATO , UE, SUA, Israel – asta nu e extremism. Ca ofera o platforma de exprimare unor bloggeri conservatori – asta nu e extremism. Este responsabilitatea celor care scriu pe ILD pentru textele lor. Comunistii au acuzat deseori ILD ca e extremist pentru ca jurnalistii ILD scriu impotriva ideilor pe care Rusia, China si lumea araba le promoveaza. Aici e o polemica pe valori, nu pe derapaje lingvistice. Nu aveti proprietatea termenilor. Este ca si cum v-ar acuza cineva ca sustineti terorismul islamic si comunist, ca sunteti la originea atentatelor din Paris de zilele trecute, ca sustineti crimele stalinismului si doriti sa le reluati in Romania cu si mai mare zel. Atentie la cuvinte, caci se intorc impotriva dumneavoastra.

  Reply
  • Dorin Tudoran

   Dle Stefan,

   Dumneavoastra ori nu cititi informatia care vi se pune la dispozitie, ori nu intelegeti despre ce este vorba. Simplu: un om care finanteaza ceva poarta o raspundere, chiar si limitata, pentru „produsele” oferite ochiului public pe banii sai. Ca dl acesta, Bostan, apare in fotografii cu un papillon tricolor la gat (rosu-galben-albastru) mi-l face suspect de prostie. Patriotismul nu se exprima in format „ca la circ”. banuiesc ca poarta si izmene tricolor/tricolore, asa ca e, nu-i asa?, un foarte bun roman. IDL e o cloaca de apucati – a-i considera de extrema dreapta e a jgni si dreapta, si extrema dreapta. Rasismul lor preferential (cum l-am numit intr-un text) nu e chiar atat de subtil, incat sa scape privirii atente: nu zicem nimic de evrei, dar ii calcam in picioare pe musulmani. N-am proprietatea cuvintelor? Sa fiu atent la cuvinte? In regule: dle Stefan, fa pasi ca prea mirosi a bruno…

   Reply
  • vicky

   Ca folositi (asemeni celor de la ILD & friends) reductionismele primitive ca tehnici manipulative ,fracturile de logica nelipsind nici ele,nu ma mira.Dar, sa incerci sa -i „pacalesti „pe domnii Tudoran si Gotiu cu chestiile astea ieftine,trezeste suspiciunea de retard… .Unde o fi ramas IQ-l ala insupotabil de ridicat al „supraoamenilor”?!
   Inca o data: Dorin Tudoran e mai anticomunist decit toti ILD-istii si sustinatorii lor la un loc!
   ILD propaga ,sub paravanul luptei anticomuniste, ura(anti-ILD = comunist) ,ura rasiala,de clasa( saracul= prost=resentimentar=comunist).E adevarat ,noi n-avem negri,insa o multime de oameni saraci…
   Ca ,in cuda realitatii feroce,mai exista OAMENI precum Tudoran,Gotiu, care se incapataneaza(ce lipsa de pragmatism,nu-i asa?) sa sustina umanismul, deranjeaza mintile „iluminate” ild- iste.

   Reply
 15. Maxentiu

  Site-ul ILD imi repugna pentru sustinerea fara rezerve a regimului criminal de la Tel Aviv. Totusi, nu cred ca argumentele dvs. sint suficiente pentru a contesta nominalizarea d-lui Bostan ca ministru. Faptul ca a inregistrat un domain name (care nici macar nu e activ) nu il face responsabil de continutul tuturor articolelor publicate pe site. Nici macar prezenta sa in conducerea fundatiei Ioan Barbus nu ii atribuie aceasta responsabilitate. Criteriul dvs. de „integritate”, dincolo de faptul ca e arbitrar si neconstitutional, nu are aplicabilitate in acest caz.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Maxentiu: nu am numit regimul de la Tel Aviv ca fiind criminal, altfel, inliniedreapta.ro este domeniu activ, este susținut de fundația la care d-nul Bostan este vice-președinte, datele sale de contact sunt înregistrate acolo, iar responsabilitatea față de conținutul articolelor există – 1) pt. că nu există nicio delimitare expresă față de acestea 2) dacă te deranjează conținutul nu mai susții 3) pluralitatea de opinii și libertatea de exprimare au niște limite definite prin lege în privința discursului dicriminator

   Reply
 16. George

  Bruno si colegi de a 21 decembrie, nu il cunosc pe dl Bostan, dar a inventa o porcarie xenofoba si a spune ca a spus-o Neagu Djuvara, a adauga practic la interviul omului O INVENTIE depaseste orice limita admisa a deontologiei. Nu ii acuzam noi, au ecunoscut ei si si-au scuze cum sade bine noii generatii de dreptaci care nu au habar ce e dreapta: beglijent si cu insolenta. Scuza lor s-a pierut pe undeva si Djuvara a fost difuzat si perceput ca fascist pe calane majore vreo cateva zile. Eu nu sunt pentru cenzurarea expresiei, dar va asigur ca daca facea cineva asa ceva la Romania curata in minutul doi zbura afara. Si oricum nu se putea, ca exista un editor care vegheaza. D. Bostan poate pleca cel mult iresponsabilitate, dr daca nu avea ce face cu banii trebuia sa ii dea la Salvati copiii… Si mai usor cu anticomunismul pe scari, ca si eu sunt anticomunista si nu ii consider colegi pe ILD astia….mai puneti mana pe un Michnik sau pe un Havel, ca prea soarbeti lumina anticomunismului numai de pe la legionari.

  Reply
 17. Nicolae Pop

  Eu care sunt anti -nato si anti-american pot fi catalogat extremist? Dar daca sunt anti Putin sunt extremist?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ Nicolae Pop: depinde de modul în care îți manifești opțiunile; că și hitler a fost anti-comunist, și anti-american și anti-ruși; te înscrii în categoria asta?

   Reply
 18. ovidiu

  In linie dreapta sunt cam tacaniti insa e vorba de dreptul la libera exprimare.Chestia e ca daca voi o sa-i faceti extremisti atunci le faceti rating si o sa le cresteti numarul de sustinatori, ceea ce nu cred ca vreti. Nu merita atata atentie. Lasati-i sa publice cate prostii vor ca ei singur se fac de ras. Altfel, Ati vazut si voi ca sustinatorul lor e abonat la contracte cu statul deci e cam ipocrit.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *