Lucian Davidescu

Trenul spre Aeroport se amână ca să NU se facă metroul

De ce nu avem autostrada Pitești-Sibiu în lucru? Pentru că Victor Ponta și Ioan Rus a tras de timp ca să facă în schimb Comarnic-Brașov pentru o gălăgie de bani. Până la urmă, nu s-a făcut nici una. La fel se întâmplă cu așa-zisul „metrou Otopeni”.

Trenul Gara de Nord – Aeroport Otopeni a fost amânat până în 2020, deși ar fi trebuit să fie gata anul acesta, scrie Hotnews.ro

Desi parea un proiect usor de realizat, in comparatie cu linia de metrou, calea ferata dintre Gara de Nord si Aeroportul Otopeni nu va fi gata mai repede de anul 2020. Proiectul a fost reinviat in 2016 si trebuia sa fie gata inca din 2018, dar autoritatile de la Transporturi nu au fost in stare sa revizuiasca la timp studiul de fezebilitate. Proiectul liniei de tren presupune construirea a doar 2 km de cale ferata in plus, a unui pasaj pe sub DN1 si a unei gari la aeroport. In schimb, autoritatile par sa dea prioritate proiectului metroului catre Otopeni care insa ar costa de 13 ori mai mult si nu ar putea fi gata mai devreme de 2023.

Deci un proiect de 13 ori mai ieftin, care poate fi terminat cu minimum trei ani mai repede și care ar parcurge traseul de două ori mai repede (15-20 de minute în loc de 30-40) a fost amânat.

Pentru tren se poate folosi actualul traseu, cu un terasament nou și o extensie de doar doi kilometri pe sub DN1.

 

Pentru „metrou” – termenul încetățenit în România pentru tren subteran – ar fi nevoie de exproprieri, blocarea circulației pe DN1 și mai bine de 10 stații sub pământ în locuri cu trafic puțin sau deloc.

Dar nici metroul subteran nu se va face vreodată: singurul mod în care el poate produce bani (pentru hoax-urile imobiliare de pe traseu) este să se anunțe dar să nu se facă. Varianta realistă, trenul rapid, doar încurca această păcăleală care umple buzunare de 10 ani – detalii în articolul Atenție la escrocii cu funcții în stat: „Metroul Otopeni” miroase a farsă imobiliară!

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Trenul spre Aeroport se amână ca să NU se facă metroul

  1. Japoneze

    Japonezii participa si ei la Farsa? De moment ce nu poti trage o autostrada pe Defileu, ci doar spargand Fagarasii, de ce sa nu sparga altii Bucegii, eventual, pe banii lor? Avand in vedere cat a durat Metroul din Drumul Taberei, e mai mult decat CLAR faptul ca Metroul la Otopeni NU se va face in viitorul apropiat, iar daca se va face vreodata NU va are de ce sa aiba 10 STATII. Va aduc aminte ca cel sin San Francisco – Silicon Valley n-are nicio statie degeaba pe parcurs (cel mult vreo 5! – mergi cu el continuu vreo 30 de minunute fara nicio oprire. Abia dupa ce vor reusi sa-l treaca in Patrimoniul Primariei, mai vorbim – doar atunci vom sti care se face – sa speram doar ca o vor face din timp.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *