Romania Curată

Ioan Rus se încăpățânează cu Autostrada Comarnic-Brașov. Cică lucrările vor începe în acest an. Tronsonul Pitești-Sibiu se mai analizează

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a declarat, astăzi (miercuri), într-o conferință de presă susținută la Cluj, că lucrările la Autostrada Comarnic-Brașov vor începe în acest an. ”Negociem cu Banca Europeană de Investiţii, cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, cu bugetul statului, cu tehnicieni care au diverse variante de soluţionare. Ce pot să spun este că în acest an această autostradă va începe. Suntem în negocieri strategice, adică o facem din fonduri europene sau ca şi concesiune”, a declarat Ioan Rus.

În cadrul aceleiași conferințe, ministrul Transporturilor s-a referit și la tronsonul Pitești-Sibiu, dând vina pentru întârzieri pe contastații și licitațiile legate de achizițiile publice. „A câştigat cineva licitaţia pentru studiul de fezabilitate, s-a contestat, acum se analizează contestaţia. Ne ucide birocraţia asta cu contestaţiile. Ne încurcă şi legislaţia privind achiziţiile publice”, a afirmat Rus.

Conform acordului (memorandumului) semnat la începutul anului trecut de CNADNR cu consorţiul format din Vinci-Strabag-Aktor pentru concesiunea proiectării, construcţiei, finanţării, operării şi întreţinerii celor 53 de km ai tronsonului Comarnic-Braşov ar fi nevoie de 1,8 miliarde de euro. Suma finală care ar urma să fie plătită ar trece însă de 8,45 miliarde de euro, din cauza dobânzilor aferente finanțării. Acesta este și motivul pentru care construcția tronsonului a fost puternic contestată de opinia publică.

În același timp, analiștii au arătat că insistența cu care este susținut politic acest proiect nu se regăsește și în cazul autostrăzii Pitești-Sibiu, considerată mai necesară și pentru care există deja acordul finanțării din fonduri europene.

***

Citește și:

Hoție mai mare decât China! Priviți ce MEGA-AUTOSTRĂZI (FOTO & VIDEO) au construit chinezii peste ocean și prin munți și cu cât au fost mai ieftine decât Comarnic-Brașov!

Alina Mungiu-Pippidi, la Realitatea TV: ”Autostrada Comarnic-Brașov e o afacere în care statul va crea niște venituri sigure unor privați”

Comarnic-Braşov, o fantomă ce refuză să moară

EXCLUSIV. Ciudatele decizii ale Afacerii Comarnic-Brașov. Și o conexiune cu Afacerea Roșia Montană: fostul cancelar al Austriei Gusenbauer


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Ioan Rus se încăpățânează cu Autostrada Comarnic-Brașov. Cică lucrările vor începe în acest an. Tronsonul Pitești-Sibiu se mai analizează

  1. vlad

    Nu legislatia ii incurca si caietele de sarcini facute incompetent sau rauvoitor. In momentul in care caietul este perfect clar, automat si contestatiile se raresc pentru ca nu mai au motive de care sa se lege. Insa asta este imposibil, pt ca ei asta vor, licitatii neclare, clientelare.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *