Romania Curată

Transparență totală. Cine sunt cei 6 mari donatori ai campaniei lui Nicușor Dan

Șase persoane au donat sume mai mari de 10.000 de lei pentru campania electorală a lui Nicușor Dan, numele acestora fiind făcut public de candidatul USB în cadrul unei conferințe de presă. Este vorba despre George Iacobescu, Alexandru Lăpușan, Horia Manda, Nicolae Rațiu, Iulian Stanciu și Florin Talpeș.

„Au văzut şi ei dezbaterea politică şi au înţeles că îmi fac un mare serviciu venind alături de mine”, a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora.

George Iacobescu este un român stabilit în Marea Britanie, care a primit titlul de ”Sir” din partea reginei pentru dezvoltarea celui mai important proiect imobiliar din Londra. Canary Wharf, al doilea centru financiar european, a fost proiectat, construit si condus de romanul George Iacobescu (citiți aici întreaga poveste a lui George Iacobescu).

Nicolae Rațiu este fiul lui Ion Rațiu, fiind de asemenea decorat de Regina Marii Britanii.

Alexandru Lăpuşan, liderul unei companii de succes din IT, Horia Manda, de asemenea antreprenor în IT, Iulian Stanciu, managerul Emag, Florin Talpeş, creatorul Bitdefeder sunt ceilalţi mari donatori.

„Vrem să facem dezvoltare imobiliară serioasă în Bucureşti, vrem să aducem investitori serioşi, nu găinăriile şi mica ciupeală”, a explicat Nicuşor Dan.

Alte 400 de persoane au făcut donaţii online pentru campania USB, însă valoarea acestor donaţii este sub 10.000 de lei. Lista donatorilor online poate fi consultată pe site-ul lui Nicușor Dan (aici).

***

Citește și:

AȘA SE FACE! Cine și cât a donat online pentru Nicușor Dan. Cum au fost folosiți banii. Primul candidat care face publice sumele primite pentru campania electorală și utilizarea acestora

Între Turcescu și Nicușor Dan. Pentru al cui folos candidează primul

Votul util e pentru o nouă clasă politică


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Transparență totală. Cine sunt cei 6 mari donatori ai campaniei lui Nicușor Dan

 1. Suciu Adelina

  Daca as fi din capitala, cu siguranta l-as vota pe Nicusor Dan. I-am urmarit demersurile facute in ultimii ani, atat ca ONG-ist cat si ca politician. L-am admirat pentru verticalitatea de care da dovada. Dar ar mai fi o problema : este sustinut de fiul lui Ion Ratiu pentru care am avut toata admiratia in anii 90. Si asta spune mult! Ion Ratiu nu a avut sansa atunci pentru ca „nu a mancat salam cu soia”! Ii urez mult succes lui Nicusor Dan! Reusita lui ( SPER ) va da tonul unei NOI EPOCI in Romania. SUCCES!!

  Reply
 2. Dumitru Drinceanu

  Sincer, mult succes! Aveti simpatia multora din Capitala care nu se lasa cumparati cu pixuri. Cat despre sustinerea fiului marelui Ion ratiu, neanteles si ignorat de ignorata damboviteana, onoreaza si motiveaza orice sustinere inspirata.

  Reply
 3. Radu Niciporuc

  Dacă aș avea buletin de București, l-aș vota fără nicio ezitare pe Nicușor Dan!

  Reply
 4. Liviu Badea

  http://www.gandul.info/eu-primar/cine-sunt-cei-7-sponsori-ai-lui-nicusor-dan-15344406

  Stanciu a fondat Asesoft Distribution, impreuna cu Sebastian Ghita. Bun, sa spunem ca intre timp Stanciu s-a despartit de Ghita, nu mai are nici o legatura cu el, ok. Sa admitem. Dar Lapusan? Alexandru Lapusan, oameni buni, mi-a fost coleg de banca, e fiul ministrului agriculturii Lapusan din guvernul/ele Vacaroiu, e un om 1000% de stanga. Daca despre Stanciu se mai poate spune ca nu, despre Lapusan, nimeni nu ma va putea vreodata convinge ca e un om de dreapta….De aia, spun eu, cine incearca sa spuna ca Nicusor e de dreapta, se imbata cu apa rece. Ok, a fi de stanga nu-i o crima, admit, insa ar trebui sa mai si recunoasca lucrul asta.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *