Topul Integritatii Universitatilor Publice – document integral

Coalitia pentru Universitati Curate a lansat astazi editia 2010 a Topului Integritatii Universitatilor Publice. Principalele concluzii ale cercetarii sunt:

1) Universitatile din România au evoluat mai ales la capitolul transparenta si prezenta online. Evolutia e foarte vizibila deopotriva la universitatile de virf precum cei doi top performeri (Medicina Cluj si Tg. Mures), ca si la cele care anul trecut au fost la coada clasamentului, ca Universitatea din Arad, care a facut un salt imens. Cel mai mic progres se inregistreaza la universitatile din București.

2) Multe universitati nu afisat declaratiile de avere, iar atunci cind sint afisate iese la iveala faptul ca profesorii cu pozitii administrative cumuleaza mai multe norme, ajungind la salarii enorme, de zeci de ori mai mari decit ale tinerilor asistenti sau lectori.

3) Plagiatul ramine in continuare o practica foarte raspindita si la studentisi la cadre didactice, astfel incit raspunsul la plagiat, care e slab in multe cazuri nu reuseste sa faca fata. Unele universitati au investit in software‐uri specifice pentru studenti, dar continua sa aiba plagiatori profesori. Nu exista nici o instanta care sa urmareasca situatiile de plagiat, astfel incit avem cazuri documentate in care respectivii ocupa pozitii publice.

4) Evaluarile studentilor, un instrument a carui importanta a crescut enorm in universitatile occidentale, ramin formale si nesemnificative.

Topul Integritatii Universitatilor Publice , concluziile pe larg precum si recomandarile Coalitiei pentru Universitati Curate pot fi descarcate din documentul atasat (PDF)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Topul Integritatii Universitatilor Publice – document integral

  1. eu

    Ma scuzati ca intru si eu ca musca in lapte dar din ce am vazut lipseste o „universitate” si anume Unarte Bucuresti.Este o foarte frumoasa familie acolo…

    Reply
  2. SIBIAN

    De ce lipseste Universitatea LUCIAN BLAGA din SIBIU ? DE DEPARTE LA ULB SIBIU FAMILIILE NESIMTITE CONDUC SI CASTIGA ZECI DE MII DE EURO FIECARE MEMBRU !!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *