Romania Curată

STS investeste 20 de milioane euro intr-o retea de comunicatii WiMAX. Printre beneficiarii contractului se afla si un sponsor PDL

Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS) investeste peste 20 de milioane de euro pentru a dezvolta o retea WiMAX, care sa ofere servicii de comunicatii 4 G. Compania care va implemanta aceasta retea in Romania este Airspan Networks din SUA, impreuna cu partenerul sau local, fima Mobilis. Patronul Mobilis este Calin Stefan Catalin Radu, cel care a donat 48.500 de lei catre PDL, in campania electorala din 2008.

De asemenea, Calin Stefan Catalin Radu si jurnalistul Bogdan Chireac au controlat compania Centrul pentru Servicii in Radiocomunicatii (CSR), o firma abonata la contracte cu STS si Ministerul de Interne. In 2009, dupa izbucnirea scandalului in care jurnalistul a fost acuzat de faptul ca este implicat in afaceri de vanzari de echipamente catre STS, cei doi si-au vandut actiunile detinute la CSR catre o companie elvetiana.

Investitii pentru aderarea la Schengen

Airspan sustine, intr-un comunicat, ca aceasta investitie este necesara pentru indeplinirea conditiilor asumate de Romania in vederea aderarii la spatiul Schengen.

Reteaua WiMAX din Romania va fi cea mai mare din Europa, dar si una dintre cele mai avansate din punct de vedere tehnologic, capabila sa ofere servicii de generatia a patra. Reteaua va conecta din punct de vedere informational institutii guvernamentale, ale administratiei locale, sigurantei publice sau politiei de frontiera.

WiMAX reprezinta un standard de telecomunicatii care ofera viteze de transfer de date de pana la 40 Mb/s download, dar poate sa atinga si viteze de 1Gb/s. WiMAX este o tehnologie care permite furnizarea de servicii de acces la Internet broadband, pe arii extinse, de pana la 50 kilometri, prin tehnologii wireless.

STS-ul organizeaza si coordoneaza activitatile in domeniul telecomunicatiilor speciale pentru autoritatile publice din Romania si alti utilizatori prevazuti de lege. Institutia are structura militara si face parte din sistemul national de aparare. Noua retea 4G WiMAX este construita ca urmare a “acordului Schengen care solicita eliminarea controalelor sistematice la frontiere intre tarile participante si extinde sistemul de imigratie al UE”.

Mobilis, o societate ce se dezvolta cu bani publici

Compania detinuta de Calin Stefan Catalin Radu a intrat in atentia presei dupa ce Ministerul de Finante i-a acordat firmei, prin Oficiul de Plati si Contractare Phare (OPCP), in timpul campaniei electorale din 2009, un contract de 23 de milioane de euro pentru achizitionarea unor statii radio pentru STS.

De altfel, Mobilis traieste indeosebi din contracte semnate cu institutii publice. In ianuarie 2011, firma a incheiat un contract in valoare de 1,1 milioane lei cu Primaria Ramnicu Valcea, pentru un echipament de supraveghere video.

De asemenea, in octombrie 2010, compania a primit 70.000 lei de la CFR Calatori pentru furnizarea de radiotelefoane portabile.

In luna martie 2010, Mobilis a incheiat cu Ministerul Finantelor Publice un contract in valoare de 1,5 milioane euro pentru executarea de bransamente electrice complexe si obtinerea de avize de rezistenta pentru structurile din amplasamentele de telecomunicatii.

Citeste si despre: telecomunicatii, sponsor, licitatii, beneficiar, PDL.


Articole cu aceeasi tema:
Investitiile avocatilor in partide si urmarile lor generoase
Banii Bucurestiului, ingropati in studii de fezabilitate si consultanta
Clientii contractelor cu statul, in topul sponsorilor PDL


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “STS investeste 20 de milioane euro intr-o retea de comunicatii WiMAX. Printre beneficiarii contractului se afla si un sponsor PDL

  1. mo

    contradictie in termeni: Bogdan Sirac asta este total in des-apetit cu PDL; cel care a cotrobait in dosarul asta, poate sa aiba si alte interese decat cele de a ne informa = eu il suspetez de infestare cu aer necurat ! think about !

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *