Narcis Iordache

ROMANIA CURATA A AVUT DREPTATE.ANI amendeaza directorii IDR si incepe verificarea averii lui Benea, Diaconu si Carp


ANI confirma dezvalurile Romania Curata. Directorii Institutului Diplomatic, amendati pentru ca nu si-au declarat averile si interesele. Inspectorii ANI le vor verifica averile.

Agentia Nationala de Integritate (ANI) a confirmat, astazi, dezvaluirile facute in ultimele zile de romaniacurata.ro cu privire la cei trei directori ai Institutului Diplomatic Roman (IDR) din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), constatand ca acestia nu si-au depus declaratiile de avere si de interese, desi a trecut mai bine de un an de zile de la numirea lor in functii.

Potrivit secretarului general al ANI, Horia Georgescu, inspectorii agentiei s-au autosesizat in urma articolelor publicate pe aceasta tema de romaniacurata.ro iar in ultimele zile au efectuat verificari la capatul carora au constatat ca cei trei membri ai Colegiului director al IDR – directorul general Radu Carp, directorul Directiei Furnizare Expertiza pentru MAE, Florin Diaconu si directorul Directiei Formare Profesionala, Alexandra Laura Benea – nu au depus nici declaratii de avere si nici declaratii de interese.

“Vor fi amendati, iar inspectorii ANI vor porni din oficiu procedura de verificare a averii pentru toate cele trei persoane, asa cum prevede legea”, a precizat Horia Georgescu pentru romaniacurata.ro.

Legea ANI precizeaza ca “persoanele cu functii de conducere si de control, precum si functionarii publici, inclusiv cei cu statut special, care isi desfasoara activitatea in cadrul tuturor autoritatilor publice centrale ori locale sau, dupa caz, in cadrul tuturor institutiilor publice” – categorie din care fac parte si cei trei directori ai IDR – sunt obligate sa-si depuna declaratiile de avere si de interese in termen de 30 de zile de la data numirii ori de la data inceperii activitatii. De asemenea, potrivit legii, declaratiile de avere si de interese trebuie actualizate anual, cel mai tarziu la data de 15 iunie.

Potrivit articolului 29 din Legea ANI, “nedepunerea declaratiilor de avere si a declaratiilor de interese in termenele prevazute de prezenta lege (…) constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 50 lei la 2.000 lei”.

“Agentia poate declansa din oficiu procedura de evaluare”, mai precizeaza legea.

Cititi si:
UPDATE: SINECURA DE LA INSTITUTUL DIPLOMATIC
NEPOTISM SI PEDELIZARE IN CURTEA LUI TEODOR BACONSCHI. UPDATE: ARC cere explicatii oficiale ministrului de Externe.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

13 thoughts on “ROMANIA CURATA A AVUT DREPTATE.ANI amendeaza directorii IDR si incepe verificarea averii lui Benea, Diaconu si Carp

 1. didi

  BV ARC!!! In sfarsit vedem ca actiunile societatii civile au finalitate!! Buna initiativa ANI!!!
  Acum ARC ar trebui sa mai faceti ceva si sa se afle de ce sunt doar 31 de candidati admisi cand sunt platite 40 de locuri!!!! Mobilizati oamenii si spuneti care sunt procedurile prin care tertipurile astea de corputie si nepotism si fraude pot fi combatute!!! 9 persoane vor beneficia de cursul de la IDR, pe care statul roman il finanteaza si numele lor nu apare pe lista!!! Unde e transparenta????
  Nu putem face nimic nici in incalcarea legii ca au fost numiti directori la IDR fara concurs????

  Reply
 2. AM

  Ce comedie trista. Directorii IDR tocmai si-au publicat declaratiile de avere si de interes pe site, datate 10.06.2011, ca sa fie fix sub un an de la data angajarii (si macar, chipurile, sa nu fii incalcat prevederea reinnoirii anuale).

  Reply
 3. marius

  Esti penibil Narcis. Nu ai avut dreptate, pur si simplu au comis o contraventie. De aici si pana a avea dreptate in articolul initial este cale lunga. Ar trebui pur si simplu sa platesti din propriul buzunar diferenta de salariu real al d-rei Benea si ceea ce ai declarat in articol. Atunci poate voi ziaristii o sa va documentati ceva mai bine. Altfel, cu tot respectul pentru d-na Pipidi, care sa-mi fie cu iertare intr-un alt articol a luat-o pe langa, nu faceti decat sa dezinformati ca si 95% din presa romaneasca. Si totul din pacate la COMANDA PLATITA. Toate bune si documentare placuta.

  Reply
 4. M. Vasile

  Bravo,dar nu cine stie ce.
  De ce este nevoie ca pentru aceste abateri grave, ANI, care este platit pentru treaba aceasta, trebuie sa astepte sesizarea unui ONG.
  Potrivit dispozitiilor legii aceasta atitudine se incadreaza in fapta „Refuzul de a indeplini o indatorire de serviciu”.
  De asemenea, alaturi de ANI ar trebui sa fie sanctionat si Corpul de Control al Guvernului care nu s-a autosesizat in legatura cu aceste fapte.
  Trebuie sa alocam cate un ONG pentru controlul fiecărei institutii a statului ?
  De aceea nu ne ajung banii pentru pensii si salarii !
  Nota 2 pentrui Guvern !

  Reply
 5. arpad kajcsa

  Am depus o sesizare catre ANI inca din anul 2008 prin care am sesizat faptul ca,atat primarul cat si ceilalti edili,care intrau sub incidenta legii de depunere a declaratiilor de avere,din com.Tarlungeni,nu si le-au depus din 2000.Eu personal nu am primit nici un raspuns de la ANI nici pana in prezent,asa dupa cumprevede L.233 si OG.27.In schimb m-am ales cu un dosar penal ptr.denunt calomnios,din partea primarului de si adevarul era de partea mea.S-a auzit ca s-au facut cercetari din partea celor de la ANI si in mod special la averea primarului si a firmelor lui,care a facut multe afaceri cu primaria,acumuland,totodata,o avere foarte consistenta.Nu sa publicat nimic de la ANI si nici nu am primit rezultatul verificarii.Va rog sa aveti in vedere aceste fapte si sa cereti si dvs.de la ANI declaratiile de avere si conflict de interese.si rezultatul verificarilor de la ANI.In 2010,Curtea de Conturi a gasit un dezastru in gestionarea banului public in com.Tarlungeni,Si in ceilalti ani,la fel.Nimeni nu a platit nimeni nu a fost tras la raspundere.SI ATUNCI CEI DE FACUT.

  Reply
 6. lumanarea de veghe

  la IDR nu se numesc directorii prin concurs, se numesc prin ordin al ministrului, deoarece IDR este institutie subordonata MAE.
  Eventual, se poate face un concurs de dosare, in sensul mapei profesionale, unde sa conteze si vechimea in institutiile de specialitate (in speta, institute de cercetare pe RI, diplomatie).
  Dar, in ceea ce priveste candidatii pentru cursul de tineri diplomati, aici este o clara fraudare a legii, a statutului corpului diplomatic, deoarece se cere concurs national , non-disciminatoriu, deschis, fara cazuri de nepotisme, precum s-a intamplat aici.
  Acest concurs trebuie declarat nul, daca Baconschi mai are un pic de bun simt in el, daca nu, se decredibilizeaza, impreuna cu tot MAE, pe zi ce trece.
  Devine un ministru demis prin insasi nesimtirea lui, care se agata penibil, impreuna cu hoarda pedelista de micuti directorasi, de functioarele lor dragi.

  Reply
 7. catapulta la diplomati

  cine sa se sesizeze?
  toate institutiile statului au ajuns pedelizate si mancate pana la radacina de rugina pedelista.
  Ele sunt decredibilizate, prin uriasa politizare la care au fost supuse.
  Ele nu mai actioneaza deloc obiectiv ci , cel mult, daca actioneaza, o fac haotic, de mantuiala, oferindu/le directorilor pedelisti toate parghiile de care au nevoie ca sa se sustraga raspunderii lor.
  Toata treaba asta a pornit de la nefericita idee a lui Baconschi de a atrage tineri pedelisti in mAE fara concurs, alaturi de alte actiuni vajnice de pedelizare ale diplomatiei romanesti.
  Priviti si fiti calmi. MAE a ajuns nu un minister al romanilor ci o tesatura hidoasa de clanuri pedeliste, care se bat intre ele pentru sinecuri si putere. Biata Romanie!

  Reply
 8. catapulta la diplomati

  dl. Narcis Iordache nu este deloc penibil. Mai mult decat penibili sunt astia de la IDR, care si-au tras salarii super bune, in timp ce vulgului (non-membrii PDL) li se spune zilnic ca nu sunt bani, ca Romania trebuie sa se imprumute intr-una, si li se taie salariile, pensiile li se impoziteaza ilegal, posturile se tin blocate, ca nu cumva sa se avanseze si sa se construiasca o cariera in Romania, sunt concediati, li se spune sa plece din tara daca nu le convine tratamentul de exterminare de aici, li se spune ca este criza etc. etc. etc.
  Atat nesimtire strigata sus si tare nu am mai pomenit.
  Insa toate astea le vor aduce sfarsitul. Oamenii s-au saturat, pur si simplu, ca tot felul de incompetenti cu ifose sa aiba decizia care le priveste vietile, in mana si sa se joace, atat de inconstient, daca nu chiar diabolic, cu vietile lor.
  Pentru asta exista un Dumnezeu. Pentru toti care fac nedreptate si se bucura ca o fac.
  Au adus la exasperare o tara intreaga cu prostiile si tupeul lor.
  Demisia, toti directorii din acest institut diplomatic al unei tari cu traditie in diplomatie. Ati facut institutul de ras. Baconschio, nu te mai ascunde in concediu, iesi si da-ti demisia, cu Carp de gat si cu Diaconu, cu Benea si cu cine a mai initiat nesimtitul de concurs pentru asa zisii tineri eminenti in ale diplomatiei. Eminenti se considera ei, pedelistii intre ei, cu foi matricole de mai mare rasul, in timp ce resping tineri care au muncit din greu ca sa isi faca o cariera.
  Tupeul insa, nu duce decat la pierzare.

  Reply
 9. Fantoma Lui Bodnaras Catre Dia

  Fiule, imi place sa ne intalnim sambata si duminica, doar noi doi, prin beciurile vilei mele. Suntem doar noi doi si asa vom ramane, mult timp de-acum incolo. Pe aia care nu sunt membri PDL sau nu au pile, turteste-i si terorizeaza-i mai departe, ca oricum, nu va zice nimeni nimic, toti sunt ocupati cu globalizarea. Pe cei cu pile, linguseste-i, poate vei obtine ceva sinecuri si in alte parti. In general, directia pe care ai pornit este buna, si tata Bodnaras e bucuros. Tot asa, fiule, tot asa! Pana nu mai ramane nici picior de rebel, nici prin IDR si nici prin MAE! Atunci, o sa ma delectez cu lupta Minotaurului din labirint, sa vad cum incepi sa-l sfasii pe Carp, ca sa te pui tu director general in locul lui. Da-i fiule, tot asa! Imi place ca ma tineti ocupat.Mai uit si eu de ale mele, de ce am facut in tinerete dar, in general, sunt bucuros ca spiritul tortionar nu a murit si ca il repezentati cu cinste. Taica, acum chiar te-as infia dar pe lumea de dincolo, unde sunt partial, nu are cine sa faca actele.

  Reply
 10. lumanarea de veghe

  ce tupeu au asta din IDR. auzi, declaratii de avere datate 10.06.2011! nu va e ma, rusine, cand, de la preluarea mandatului vostru faimos, nu ati pus vreo declaratie de avere, ceva, pe site-ul IDR? Pai se vede ca umblati intr-o nebunie la documente, le faceti si le refaceti, le datati si le antedatati si le datati retroactiv, dupa cum va place si va suna interesul. (…) ARC trebuie sa sesizeze procuratura, nu ANI, nu Corpul de Control al Primului Minsitru, ca doar Boc i-a pus acolo, in functii si cu gruparea de la Cluj. (…)

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *