Romania Curată

Ponta a demisionat! Dragnea a anunțat depunerea mandatului de către premier

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat în această dimineaţă că premierul Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul.

La ora 13.00, liderul PSD a convocat coaliţia de guvernare în care se va decide dacă actuala majoritatea mai funcţionează în Parlament şi fără Victor Ponta. Președintele PSD nu a făcut vreo referire la o eventuală demisie a lui Gabriel Oprea și nici cu cine partidul lui ar putea forma un nou Guvern.

VOM REVENI CU AMĂNUNTE

Declarația lui Ponta: ”Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există şi dorinţa de avea responsabilităţi mai mari decât a patronilor. Oamenii simt nevoia de mai mult. Nu vreau să las această responsabilitate nici pe seama celor din teren, a miniştrilor. Sunt gata să fac eu acest gest. Îmi depun mandatul de prim-ministru şi al Guvernului României. Nu mă bat cu oamenii niciodată. Vreau să spun să supărarea, suferinţa, nu trebuie să degenereze într-un joc politc. Violenţa verbală este un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm. Sper ca această demisie să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim la raţiune. Într-un climat de instabilitate politică, este imposibil să promovezi noi proiecte pozitive. Eu mă pricep doar la proiecte pozitive. Vreau să mulţumesc tuturor celor care au votat acest Guvern, liderilor de coaliţie şi sunt convins că forţele politice au de ce să se mândrească cu rezultatele economice şi sociale. Cei care speculează suferinţa oamenilor vor plăti un preţ scump. Până la formarea unui nou Guvern, ne îndeplinim atribuţiile de fiecare zi şi imediat ce noul Guvern va fi stabilit putem să predăm o situaţie economică mult mai bună decât am preluat-o.”

Declrația lui Dragnea : „Nu trebuie să fii surd sau orb când oamenii îşi strigă nemulţumirea în stradă. Unii parteneri nu înţeleg asta. Premierul Victor Ponta a hotărât să-şi depună mandatul. Nu se mai poate aşa ceva. Am avut o discuţie foarte serioasă şi profundă cu premierul. O să vă spun mai multe la ora 13.00. Nu suntem un partid de răzgândeni“.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “Ponta a demisionat! Dragnea a anunțat depunerea mandatului de către premier

 1. misu

  Ce-ar fi daca:
  -copiii de aseara din strada ar constitui Frontul Salvarii Nationale;
  -proclamatia de la Timisoara ar fi putin modificata in sensul ca nomenclaturisti sunt toti cei care au facut politica in ultimii 26 de ani, au facut averi din afaceri cu statul ori doar ocupand functii la stat;
  -s-ar iesi in strada pana la alegeri anticipate;

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *