Marius Diaconescu

Plagiatorii sunt salvați din nou de Ecaterina Andronescu

Comisia de învățământ a Senatului a adoptat Luni o variantă modificată radical a OUG nr. 4/2016 referitoare la organizarea școlilor doctorale și la măsurile antiplagiat. Reprezentantul Ministerului Educației Naționale și Cercetării a declarat că ministrul susține în continuare varianta inițială adoptată de guvern.

Ecaterina Andronescu s-a grăbit să o introducă pe ordinea de zi a plenului Senatului de astăzi, însă din cauza lipsei cvorumului s-a amânat adoptarea legii până în 3 mai a.c.

De unde atâta grabă în dezbaterea acestei ordonanțe de urgență în Senat? Mai ales că au fost multiple voci care au criticat scoaterea măsurilor punitive împotriva plagiatorilor și a conducătorilor de doctorat.

Numărul mare de plagiatori printre politicieni, indiferent de culoarea politică, i-a unit pe aceștia împortiva adoptării oricăror măsuri ferme împotriva plagiatelor.

Atâta timp cât vor exista beneficii și stimulente pentru posesorii titlurilor de doctor în știință, indiferent dacă profesează sau nu într-un domeniu și mediu științific, politicienii vor fi ahtiați după titlul de doctor. Dar fără să respecte etica academică, deoarece sunt învățați să fure. Ce mai contează că fură pagini sau capitole din cărțile altora ca să dobândească titlul de doctor?

Care sunt modificările aduse de Ecaterina Andronescu sub umbrela Comisiei senatoriale?

 • Universitățile acordă și retrag titlurile doctorale! Calitatea învățământului în foarte multe universități din România lasă de dorit indiferent de nivel. Lăsând această libertate universităților, fără instrumente clare de corecție a abaterilor de la etica academică și de la standardele minime de calitate, există șanse mari să fie o explozie de doctorate de calitate foarte slabă. Spor la plagiat!
 • Se înființează Colegiul Național al Instituțiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat pentru a profesionaliza activitățile privind organizarea studiilor universitare de doctorat și pentru a asigura schimbul de bune practici. Încă o mascaradă de comisie!
 • Titularul unui titlu de doctor poate să renunțe la acest titlu! Se revine la propunerea fostului ministru Câmpeanu, ineficientă și inaplicabilă. Plagiatorii au o ușă de scăpare dacă presa le-a dovedit plagiatul! Cine plătește avantajele și stimulentele obținute în urma titlului de doctor? De ce fuge de răspundere plagiatorul și refuză sancțiunea comunității academice?
 • Sesizările referitoare la încălcarea eticii academice se transmit Comisiei de Etică a universității care a acordat titlul de doctor, care face o cercetare prealabilă și propune retragerea titlului, după caz. CNATDCU analizează propunerea Comisiei de Etică și abia apoi Ministerul Educației poate emite un ordin de retragere a titlului, care este transmis universității!

 Bomba! Sesizările privitoare la etica academică și anularea diplomei de doctor se pot face numai în baza legislației aplicabile în momentul obținerii titlului de doctor. Dacă ai furat și legea din anul furtului nu condamnă furtul, rămâi cu titlul de doctor obținut prin fraudă și impostură!

Felicitări Ecaterinei Andronescu pentru castrarea eticii academice în România!

Politicieni din toate partidele, uniți-vă pentru a vă salva doctoratele plagiate!

Textul raportului Comisiei de învățământ din Senat poate fi citit aici SenatOUG4plagiate!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Plagiatorii sunt salvați din nou de Ecaterina Andronescu

 1. ilidia

  Chiar nu ii este rusine acestei individe, poreclita „Abramburica”,ea insusi acuzata de plagiat pentru o cercetare pe bani europeni !? Orice aberatie e buna, doar-doar sa scape de acuzatii licheaua de pinochio si alti doctori facuti la apelul de seara…

  Reply
 2. sorana

  „Colegiul Național al Instituțiilor Organizatoare de Studii Universitare de Doctorat” suna exact precum „Colegiul Nationa al Rectorilor” si face parte dintr-o strategie de a anihila orice opozitie la opinia majoritara in invatamintul universitar si orice tentativa de a revigora calitatea in detrimentul cantitatii si fondul in detrimentul formei. Strategia se poarta pina in cele mai mici organizatii, cum ar fi facultatile si departamentele. Opinia minoritara nu mai trebuie sa se exprime, iar daca nu se poate cu niciun chip sa fie inlaturata, trebuie inabusita in organisme de tip sindical cum sint si aceste Colegii Nationale.

  Reply
 3. NICOLAE ION

  Abramburica le brambureste pe toate.Este ca mata blanda care daca nu poate sa se linguseasca pe langa cineva,isi scoate ghearele si ataca. Este de la scoala lui Iliescu si Nastase !!!.

  Reply
 4. NICOLAE ION

  Abramburica ,,golanica,,cu privire de mare justitiara. Unde au invatat astia scoala asta golaneasca ?.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *