Romania Curată

Mina lunga a lui Grebla et comp. Sinteti de acord cu incercarea guvernului de a rezolva criza Codurilor?

Judecătorul Curții Constituționale Toni Greblă, fost senator PSD, este autorul amendamentului prin care a fost eliminată posibilitatea supravegherii tehnice a suspecților din Codul de Procedură Penală (CPP). Greblă, împreună cu Eugen Nicolicea, Ioan Adam si Marton Arpad au subminat ani de zile legislația anticorupție în mod constant. În anul 2009, la guvernare exista o coaliție PSD-PDL, iar Cătălin Predoiu era ministrul Justiției. Monica Macovei a declarat în zilele din urmă că în 2009 s- a ‘făcut rasol’ existînd riscul ca în noua lor forma codurile să avantajeze suspecții mai mult decît cele actuale. În decembrie comisia juridică de la Cameră a încercat să modifice alte articole, creînd noi probleme. În prezent, toate condamnările se realizează pe codurile vechi, amendate de nenumarate ori.

Noile Coduri (de procedură și penal) au fost raportate ca mare succes mai mulți ani la rînd Comisiei Europene, considerîndu-se că aduc un mare progres față de situația actuală, pînă cînd Macovei și alți foșt colaboratori de ai ei au declarat în ultimele două săptămîni că de fapt, intrarea lor în vigoare, e catastrofală. Acestei opinii s-au raliat și procurorii anticorupție și președinta Înaltei Curți de Justiție și Casație.

Guvernul a redactat între timp niște corecturi, pe care le puteți citi și dezbate aici .

În cursul ultimei săptămîni, președintele Băsescu l-a acuzat pe Victor Ponta că îi apără pe corupți, iar acesta a acuzat pe Catalin Predoiu și Traian Băsescu care au redactat și promulgat codurile. În realitate, indiferent de majoritatea parlamentară nu a existat în Parlament o majoritate anticorupție suficientă și de asta propunerile guvernului nu trec de cele două comisii juridice decît cu modificări de genul amendamentului Greblă sau ale celor din marțea neagră, lasînd impresia la Bruxelles că majoritatea parlamentarilor sînt niște infractori.Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Mina lunga a lui Grebla et comp. Sinteti de acord cu incercarea guvernului de a rezolva criza Codurilor?

 1. sandu

  @rodica Pentru ca asta vrea electoratul, minerii din Valea Jiului ii iubesc pe toarsul Grebla si amicul sau Condescu.

  Reply
 2. un nene

  „lasind impresia la Bruxelles ca majoritatea parlamentarilor sint niste infractori.”

  Nu e o impresie, e realitate!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *