Mihai Goțiu

Mihai Goțiu: De Crăciun, domnul Liviu Dragnea își minte alegătorii

Într-o postare pe propria pagină de Facebook, președintele PSD susține că ”Îmi doream să avem instalat, cât mai repede, un guvern #legitim. Un guvern care să adopte primele măsuri fiscale pe care le-am prezentat în Programul de guvernare #PSD și, apoi, în calendarul de implementare. (…) Unele dintre ele ar fi trebuit adoptate înainte de 1 ianuarie. Cum nu avem încă un guvern votat de Parlament, în ultimele două zile am lucrat, împreună cu colegii mei, pentru a găsi soluții ca aceste măsuri, atât de așteptate de români, să fie aplicate măcar de la 1 februarie”.
Care sunt minciunile d-nului Dragnea? Dacă și-ar fi dorit cu adevărat să fie instalat ”cât mai repede, un guvern legitim”, d-nul Dragnea (și aliații săi de guvernare) ar fi răspuns primei invitații la consultări lansată de președintele Klaus Iohannis, în prima săptămână de după alegeri. De asemenea, dacă d-nul Dragnea și-ar fi dorit atât de repede Guvernul, nu ar fi trebuit ca ședința Senatului de miercuri, 21 decembrie, să fie suspendată, pentru ca liderii PSD și ALDE să se pună de acord asupra propunerii finale făcute lui Klaus Iohannis. Trecuseră zece zile de la alegeri și aliații încă nu aveau rezolvate toate problemele!? În ședința Biroului Permanent al Senatului, din aceeași zi, nici măcar formal nu s-a pus problema unei ședințe în plen în zilele dintre Crăciun și Anul Nou: senatorii au fost convocați pentru două zile de lucru în grupuri și la comisii (marți și miercuri), după care, până sâmbătă sunt prevăzute ”activități în circumscripțiile electorale”.
D-nul Dragnea a tras de timp aproape zece zile înainte de a face propunerea de premier. Miercuri, după ce propunerea i-a fost înmânată președintelui Iohannis, majoritatea parlamentară (PSD+ALDE la care s-a mai adăugat ”last minute” și UDMR) nici măcar de formă nu s-a gândit să prevadă o ședință de plen reunit pentru votarea Guvernului înainte de Anul Nou! La doar câteva ore după ce-l anunțaseră pe președinte care e opțiunea lor, șefii PSD și ALDE (care prezidează Senatul și Camera Deputaților) nu aveau nici cea mai mică intenție să voteze Guvernul înainte de Anul Nou!
Așa se comportă cineva care își dorește să aibă instalat ”cât mai repede” un guvern legitim sau, mai degrabă, cineva care caută pretexte și justificări pentru a amâna respectarea promisiunile electorale? Răspunsul vă aparține.
Mihai Goțiu este senator USR și vicepreședinte al Senatului

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

22 thoughts on “Mihai Goțiu: De Crăciun, domnul Liviu Dragnea își minte alegătorii

 1. Dumitru

  Interesanta prima interventie a parlamentarului M. Gotiu pe RC. Ma asteptam la ceva mai consistent, asa cum fusesem obisnuit in trecut. In schimb, vad opozitie de dragul opozitiei. Nu de alta, dar in conditiile in care Iohannis temporizeaza la maximum, mi se pare ciudat sa-i reprosezi temporizarea lui Dragnea…

  Mi-e tare teama sa nu fie si Gotiu tentat de o colaborare cu „sistemul”. Eu as vrea sa-i atrag atentia ca o singura persoana a reusit sa aiba o relatie „de durata” cu sistemul – Traian Basescu. Toti ceilalti au fost cooptati, notorietatea lor exploatata pe termen foarte scurt, iar mai apoi au fost aruncati la cos. Il mai tineti minte pe Funeriu (alt tip inteligent care s-a lasat inghitit de sistem) ? Sau pe Ciolos, despre care nu cred ca-i prost, sau total rau-intentionat ? Sau chiar pe Iohannis (care insa imi pare putred ca personalitate) ? Toti au acceptat functii in care erau mai mult marionete, si ar fi pacat ca de Gotiu (purtator al notorietatii RC) sa se aleaga acelasi lucru.

  Reply
  • geo

   „Opoziție de dragul opoziției”!
   Ați uitat cum se miruiau psd-istii in Parlament?! Ori de vaietele lui Vosganian?!
   Se pare că da…

   Reply
  • Adrian

   Aici nu se dau declarații politice. Desigur, putea d. vicepreședinte să furnizeze, pentru simplitate, o hiperlegătură către serverul sau paginile Senatului, unde să existe o declarație politică (inconsistență, incompetență, anturaj constănțean dubios etc. cum au constatat și alți membri salvaționiști pentru d.na propusă prim-ministru).

   Reply
  • Oleg Juncu

   D-l Goțiu a devenit, volens nolens, angajat politic odată cu încadrarea în SRU. Nu este nici o problemă, este alegerea lui și nimeni nu-l poate judeca pentru asta. Dar odată cu asta, dumnealui are și anumite obligații față de formațiunea care l-a adoptat și nu se mai poate considera neangajat politic. În consecință ori părăsește RC, ori o declară angajată politic alături de el. Așa ar fi corect după opinia mea.

   Reply
   • Dumitru

    Problema nu este ca Mihai Gotiu s-a angajat politic, sau ca trebuie sa urmeze „disciplina de partid”. Insa disciplina asta de partid trebuie aplicata si ea cu cap, si nu poti asculta chiar orice ordin, ca doar nu esti la armata. Aici pare mai degraba un ordin de la servicii decat o decizie gandita de fosti reprezentanti ai societatii civile (USR prezentandu-se ca un partid care nu urmeaza practicile vechilor partide, prezentate ca fiind „corupte”). Deja felul in care Moroianu a fost dat afara mi s-a parut suspect (vorba lui Cristoiu, pana si comunistii iti dadeau intai vot de blam, si abia apoi te excludeau). Eu le-as sugera celor de la USR sa citeasca ceva carti despre functionarea democratiei britanice.

    Pentru memorie : Mie mi-a placut la nebunie Gotiu cand a promis, inainte de alegeri, transparenta chiar aici http://www.romaniacurata.ro/cat-de-extremist-sunt-confesiunea-si-programul-unui-radical-candidat-la-senat/

    Reply
  • Scipio Africanul

   De adaugat in alt nume probabil al „sistemului”: d-l Dumitru, caruia tocmai ii dau replica. De ce ? Fiindca: (1) nu mi se pare ca d-l M.Gotiu chiar face opozitie doar de dragul opozitiei. Este evident ca „cinstitul” Dragnea recurge la tot felul de tertipuri pentru a arunca raspunderea la altzii. Apoi, Johannis temporizeaza doar in viziunea lui Dragnea si a fanilor sai politici, de vreme ce (2) Presedintele nu face decat sa-si execute job-ul in limite absolut constitutionale si cu bun simtz (fiindca graba aparenta a lui Dragnea de a pune guvernul sa lucreze non-stop de-aici inainte, asa cum a spus, pentru binele cetateanului (sic!) este adevarata minciuna). Sau… mai shtii ?… Dragnea nu are deloc intelegerea importantei numirii unui prim-ministru !

   Reply
   • Dumitru

    Exista o teorema in informatica ce spune ca nu poti sa fii sigur de nimic intr-un sistem distribuit unde un element poate minti pe celalalt (astfel de elemente se mai cheama si bizantine). Deci ceea ce scrieti Dvs. poate fi adevarat : si eu pot minti, ca si Dvs., si daca am avea acces numai la mesajele de-aici de pe forum n-am putea sa stabilim cine. Dealtfel, o tactica de dezinformare clasica a KGB-ului era sa-i acuze pe adversarii sai de ceea ce facea chiar KGB-ul.

    Insa tot informatica furnizeaza o gramada de mijloace pentru a determina cine e bizantin intr-un sistem distribuit. Iar metodele propuse in informatica se bazeaza pe ceea ce in psihologie este numit „disonanta cognitiva” (in mare, daca cineva iti spune ca e verde cand de fapt e albastra, atunci clar e mincinos). De exemplu, cand cineva vine si imi spune ca Dragnea e omul sistemului (cand acesta are de fapt n+1 dosare in curs la DNA) atunci eu incep sa cred ca e vorba de un mincinos (e bizantin). La fel, cand imi spune cineva ca Dragnea trage de timp mi se pare suspect. Stiind reactiile lui Mihai Gotiu dinainte, eu presupun ca nu e direct agent, ci doar influentat de sistem, e.g. prin „disciplina de partid”. In ce va priveste, ipoteza mea este inversa – cred ca sunteti postac. Inca o data, nimic nu asigura ca eu nu sunt un postac. Insa 1+1=2 oricine v-ar spune-o. Pot fi eu, un postac, sau chiar Badea. Iar 1+1=3 e fals, chiar daca mi-o spun Iohannis, Kövesi, sau Scipio Africanul, sau chiar Papa de la Roma.

    Reply
 2. moshu49

  țărănușul, fie-i numele uitat, condamnat cu suspendare (momentan!) este primul interesat în amînarea pînă la anulare a balivernelor din programa de guvernare
  individul care ca ministru are realizări ZERO (reforma administrativă, descentralizarea, debirocratizarea, standarde de performanță și eficiență în administrație) – asta după ce și-a distrus județul păstorit – se vrea credibil cu populismul deșențat ce-l afișează
  distribuirea banilor publici către primarii pesediști prin ordine de ministru rămase secrete tocmai pentru a evita publicarea lor în MO, este o birocrație pe care orice ageamiu o poate realiza
  pentru că nu l-a putut păcăli pe Cioloș cu prorogarea celor trei taxe/impozite i-a cam stat broscoiu’n gît
  autocrația pe care încearcă să o dezvolte îl va desfigura
  asta-i opinie de pensionar cuman și nu mă dă nimeni la întors! :(

  Reply
 3. VISLOVSCHI ELENA

  E BINE CA DATI IN VILEAG MOJICIILE FACUTE DE PSD ;DESI SANTEM SCARBITI DE EI E BINE SA VADA SI CEI CARE I-AU ALES DE CINE SANT REPREZENTATI DIN PACATE ASA AU FOST EDUCATI ; ASA AU TRAIT O VIATA INTREAGA ASA VOR MURI :::IAR NOI TRAGEM CONSECINTELE….DOAMNE FA O MINUNE CU TARA ASTA CA SINGUR IOHANIS NU POATE FACE MINUNI -CU O FLOARE NU SE FACE PRIMAVARA SPUNE ROMANUL DESTEPT

  Reply
 4. NC

  Este foarte bine că v-ați (re)luat rolul de portavoce a opoziției (de data asta din cea mai înaltă poziție a actualei opoziții parlamentare) însă, dacă îmi permiteți, v-aș recomanda să nu vă rezumați doar mijloacele jurnalistice (cu care sunteți familiarizat) și să încercați ceva mai consistent, cum ar fi să mobilizați diverse grupuri interesate din societatea civilă pentru a face presiune asupra partidului ce se va afla la guvernare ca să își îndeplinească promisiunile făcute în campanie. Mă tem că -la cât de subțire și de divizată este opoziția politică în momentul de față- fără sprijinul societății civile nu veți reuși să exercitați în acest mandat minima presiune necesară asupra guvernului astfel încât acesta să își facă bine treaba în slujba cetățenilor și nu (doar) a partidului de guvernământ.

  Reply
 5. NICOLAE ION

  Am ajuns sa fim condusi de puradei de jagardei foarte vicleni si abili. Bravo noua.Pe naivitatea noastra s-au ridicat multi ca Petrache Lupu de la Maglavit. Halal popor.Ne place sa fim mintiti si laudati. Ne meritam soarta…

  Reply
 6. Oleg Juncu

  Din câte știu eu „România Curată” se prezintă ca o publicație neutră și obiectivă, critică față de putere, oricare ar fi ea. Din clipa în care d-l Emil Goțiu a devenit senator din partea USR situația s-a schimbat. Ori d-l Goțiu își încheie colaborarea cu RC, ori această publicație va deveni angajată de partea SRU și a aliaților acestei formațiuni politice. Tețium non datur! Eu cred că ar fi necesară o precizare de poziție sau o declarație de intenție din partea redacției „României Curate” din respect față de cititorii săi și pentru respectarea adevărului. Pentru mine și pentru prietenii mei, vechi cititori ai publicației, ar fi foarte important să știm quo vadis RC? Nu mă deranjază orientarea ei dar aș vrea să știu ce citesc.

  Reply
  • Gabriel Bejan

   Mihai Gotiu nu mai face parte din redactia Romaniei Curate, dar continua sa ramana prieten al Romaniei Curate, asa cum au fost si alti politicieni. Indiferent de partidul din care face parte, Mihai Gotiu provine din societatea civila si a fost investit cu increderea societatii civile. Ca atare, nu vedem nici o problema sa-i preluam uneori pozitiile pe subiecte de interes. Fara ca asta sa insemne, bineinteles, ca Romania Curata se aliniaza in spatele USR.

   Reply
   • Oleg Juncu

    Mulțumesc pentru precizări. Îi doresc d-lui Mihai Goțiu succes în activitatea sa de senator, spre binele nostru și-l voi citi cu multă plăcere în continuare cât timp își va păstra corectitudinea, chiar dacă va promova linia USR atâta timp cât acesta își va onora promisiunile, cum este și firesc făcând parte din această formațiune. Cât despre USR, am urmărit cu curiozitate și speranță evoluția sa, însă m-a decepționat modul cum a fost dat afară d-l Moroianu. Nu mă refer la vina sau nevinovăția sa ci la felul cum s-a procedat. Uneori lucrurile mici caracterizează personajul, ori aici mi-au apărut multe semne de întrebare asupra fondului pe care îl devoalează forma. A fost reacția unui tigru călcat pe coadă ori eu altceva așteptam acolo. A mai căzut un văl, d-l Nicușor Dan ar trebui să se cam retragă.

    Reply
  • Scipio Africanul

   In limba Latina, din care atzi luat dictonul cu”… non datur” nu cunoashte litera „tz” pe care o folositi. Mai multa gramatica si mai putina faloshenie, va rog !

   Reply
  • spanu

   RC poate ramane la fel de neutra si frecventabila, publicand si materialele politicienilor, s-avem scuze, si cu Gotiu politician! Mi-as dori ca Dragnea, Iohannis, si altii, sa publice si ei aici, sa aiba curajul de a se supune „atacurilor” (cometariilor noastre)- cred ca am iesi toti mai castigati.

   Reply
 7. Pauna Gheorghe

  D-le Mihai Gotiu,
  Va doresc succes in calitatea de senator din partea USR. Meritati din plin sa fiti acolo, poate mai ridicati stacheta de parlamentar care cazuse jos de tot, mai ales in ultima legislatura. V-am urmarit activitatea, mai ales in campania cu Rosia Montana si vreau sa cred ca veti lucra in acelasi sens pentru respectarea patrimoniului tarii noastre si de a opri rapacitatea unora sa calce in picioare tot ce este sfant pentru romani.
  Cat despre Dragnea, baronul de Teleorman, numai naivii se pot lasa pacaliti de un asemenea Pacalici, cu porniri care ne aduc aminte de vremuri pe care le credeam apuse…

  Reply
 8. marius

  Am trecut la mizeria securist politica???!!! Am crezut ca sunteti acolo sa fiti un sustinator al celor care am strigat „Nu corporatia face legislatia” si uite cum s-a mai schimbat peste noapte inca unul.
  Ciolanul puterii e ochiu dracului domnule Gotiu si se pare ca nu aveti nici un pic de imunitate la virusul ciolanului!

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *