Alex Costache

Lotul Truică, Paul de România, Dan Andronic, trimiși în judecată. Sechestru pe conturi, sute de hectare de teren, pe EVZ și Capital. Solicitare de mandate de arestare pentru Steinmetz, Silberstein & Co

Procurorii DNA Braşov au finalizat ancheta în dosarul Ferma Băneasa-Pădurea Snagov şi au trimis cazul pe masa judecătorilor Curţii de Apel Braşov. Au fost trimise în judecată 22 de persoane printre care omul de afaceri Remus Truică, aşa numitul prinţ Paul al României, directorul EVZ Dan Andronic, fostul consilier al premierului Tăriceanu, Andrei Marcovici, avocaţi, funcţionari, fostul primar din Snagov, Apostol Muşat, dar şi israelienii Benyamin Steinmetz, Moshe Agavi şi Tal Silberstein. Prejudiciul din dosar se ridică la peste 145 de milioane de euro. Procurorii au pus sechestru pe averea inculpaţilor pentru recuperarea uriaşului prejudiciu. Vezi la final ce averi au fost indisponibilizate.

În paralel, procurorii cer emiterea unor noi mandate de arestare în lipsă pentru israelienii Tal Silberstein, Moshe Agavi şi magnatul de calibru mondial Benjamin Steinmetz. Acesta din urmă este considerat liderul grupării care a încercat să pună ilegal mâna pe averea Casei Regale a României. Procurorii cer noi mandate după ce în luna martie judecătorul ICCJ Iulian Dragomir a anulat mandatele de arestare în lipsă emise de Curtea de apel Braşov pe numele celor 3 israelieni, plus pe numele unui al 4-lea, Simon Shevez, fostul director de cabinet al premierului israeliean Yitzhak Rabin. Motivul: se sustrag anchetei penale. De remarcat că de această dată, procurorii nu au mai cerut mandat de arestare in contumacie şi pentru Simon Shevez. Acesta nu a fost trimis în judecată, ci a rămas în anchetă.

Ar fi încercat să pună mâna chiar pe castelul Peleş şi să ceară despăgubiri pentru domeniul regal de la Balcic

Gruparea condusă de Benjamin Steinmetz ar fi încercat, împreună cu Remus Truică şi Paul al României, să pună mâna ilegal pe 28 de hectare de teren ale fostei Ferme Regale de la Băneasa şi a 47 de hectare de pădure la Snagov. Chiar ar fi reuşit să o facă prin corupţie şi protecţie de la cel mai înalt nivel.

„Astfel, începând cu luna noiembrie 2006, inculpaţii Truică Remus, Roşu Robert Mihăiţă (avocat la Ţuca Zbârcea şi asociaţii . n.r.), Tal Silberstein, Benjamin Steinmetz au constituit un grup infracţional care a avut ca scop dobândirea întregii averi revendicate nelegal de Al României Paul Philippe prin oferire de bani/bunuri persoanelor din cadrul autorităţilor/instituţiilor deţinătoare a acestor proprietăţi şi complicitatea la săvârşirea, de către aceste persoane, a infracţiunii de abuz în serviciu, prin punerea la dispoziţie şi semnarea înscrisurilor necesare, traficarea influenţei reale asupra funcţionarilor publici. Inculpaţii Andronic Dan, Marcovici Marius Andrei, Moshe Agavi şi Mateescu Lucian au aderat ulterior la grupul infracţional: primii trei în anul 2007, ultimul în anul 2011„, arată DNA într-un comunicat de presă.

Mai mult, gruparea ar fi atentat la întreaga avere e Casei Regale a României după ce în 2006 a concesionat drepturile succesorale ale nepotului nelegitim (pe atunci) al regelui Carol al II-lea, Paul Lambrino sau Paul al României (şi-a trecut această titulatură în cartea de identitate – n.r.). Ar fi încercat să pună mâna chiar pe castelul Peleş.

Ulterior, ca urmare a contractului de cesiune, inculpatul Al României Paul Philipe a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a unor bunuri ce urmau a fi retrocedate, între care actele adiţionale la acesta din datele de 20.03.2007, (vizând respectiv 12 bunuri imobile, între care şi Palatul Peleş), 04.04.2007 (vizând bunurile imobile care compun domeniul regal Balcic), 04.10.2007 (vizând 11 bunuri imobile, terenuri agricole, forestiere precum şi clădiri în Sinaia şi Bucureşti), precum şi antecontracte de vânzare -cumpărare, înţelegeri„, arată DNA.

Paul Lambrino s-a judecat cu Casa Regală a României pentru a fi recunoscut drept prinţ moştenitor şi pentru a dobândi o parte din averea Casei Regale. În februarie 2012, Instanţa Supremă recunoscut sentinţa din 1955 a unei instanţe din Lisabona prin care tatăl lui Paul, Carol Mircea Grigore, era recunocut ca fiu al regelui Carol al II-lea. ICCJ i-a recunoscut lui Paul Lambrino calitatea de nepot al regelui Carol al II-lea şi drepturile ce decurg de aici în ce priveşte averea regelui exilat, nu a Casei Regale. Potrivit Casei Regale a României, decizia Înaltei Curţi din 2012 nu a creat niciun drept dinastic şi nici nu a stabilit apartenenţa lui Paul de România la Familia Regală.

Procurorii spun că Paul de România a revendicat ilegal înainte de 2012 averea regelui Carol al II-a, pe de-o parte pentru că nu avea încă recunoscută calitatea de moştenitor, pe de alta pentru că a revendicat proprietăţi precum Ferma Regală ce aparţineau Domeniilor Coroanei. Aceste domenii nu aparţineau familiei regale, ci erau proprietăţi ale statului român date în folosinţă Casei Regale.

Cine sunt inculpaţii

Remus Truică – om de afaceri, fost director de cabinet al premierului Adrian Năstase

Paul al României – nepot al regelui Carol al II-lea

Robert Roşu – avocat la „Ţuca, Zbârcea şi asociaţii”

Benyamin Steinmetz – om de afaceri israelian stabilit la Geneva, este considerat cel mai bogat evreu şi unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume, locul 178 mondial, cu o avere estimată la 7,4 miliarde de dolari. Este unul dintre investitorii proiectului minier de la Roşia Montana. Steinmetz au fost vizat de o anchetă a FBI, însă americanii nu au formulat acuzaţii direct la adresa lui, ci doar a unui director din compania miliardarului. În 2013, The New Yorker şi The Guardian au scris pe larg despre modul în care Beny Steinmetz a dobândit cel mai important zăcământ de fier din Guineea (cumpărând cu 167 de milioane de dolari, zăcăminte a căror valoare este estimată la peste 5 miliarde de dolari!) Acuzaţiile de corupţie din acest caz au dus la o anchetă a Departamentului de Justiţie al SUA şi a FBI, unul dintre directorii companiei fiind arestat.

Shimon Shevez – fost ofiţer al armatei israeliene şi fost director de cabinet al premierului Yitzhak Rabin, între 1992 şi 1995. A devenit apoi consultant politic. Este CEO al RSLB, o companie deţinută împreună cu Yuval Rabin, fiul fostului premier israelian şi cu omul de afaceri Gil Berger. În anii 2000, a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie în Israel, însă ulterior a fost achitat.

Tal Silberstein – fost consultant politic al premierilor Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, apoi al PDL şi al preşedintelui României, Traian Băsescu.

Andrei Marcovici – fost consilier la Cancelaria premierului Tăriceanu. Iată ce spun procurorii despre el: „considerat „omul lui Tal”, persoana cu care se discuta în lipsa acestuia sau care transmitea dispoziţiile inculpatului Tal Silberstein; fiind consilier al primului ministru, a contribuit la întărirea convingerii inculpatului Al României Paul în influenţa reală a grupului în lumea politică”.

Dan Andronic – fost consultant politic al premierului Călin Popescu Tăriceanu şi al preşedintelui Traian Băsescu, director EVZ.

Sechstru pus pe averea inculpaţilor

Remus Truică

 • conturi deschise la Unicredit Bank, BRD-Groupe Societe Generale SA, CEC Bank SA și OTP Bank România SA, în vederea confiscării, până la concurența sumei de 4 milioane de euro.
 • imobilul constând din teren intravilan situat Brașov, în suprafață de 511 mp și casăconstruită înainte de 1958 în regim D+P+E+M
 • apartament alcătuit din două camere și dependințe, situat București, Sector 1, în suprafață de 60,45 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în județul Ilfov, în suprafață de 19893 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în județul Ilfov, în suprafață de 9300 mp
 • teren extravilan situat în județul Ilfov, în suprafață de 14000 mpteren extravilan(arabil) situat în județul Ilfov, în suprafață de 1284 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în județul Ilfov, în suprafață de 6933 mp din acte (6933 mp suprafața măsurată) înscris în Cartea Funciară  Snagov
 • teren intravilan(arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 8962 mp
 • teren intravilan(arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 6661 mp
 • teren intravilan(pădure) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 75400 mp
 • imobil teren intravilan(arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 2390 mp
 • teren intravilan(ape stătătoare și arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 3408 mp,mai exact ape stătătoare 850 mp și arabil 2559 mp
 • teren intravilan(arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 3332 mp
 • teren intravilan(arabil) situat în Snagov, județul Ilfov, în suprafață de 1.775 mp
 • imobil neîntabulat construcție locuință în regim de înălțime P+E+M și foișor situată în localitatea Snagov, județul Ilfov cu o suprafața construită desfășurată de 1080 mp și o suprafață construită la sol de 490 mp
 • un numar de 10 parti sociale reprezentand 50% din capitalul social al SC BRG RESIDENCIAL CONSULTING SERVICES SRL Bucureşti
 • un numar de 10 parti sociale reprezentand 50% din capitalul social al SC CURSURI DE GATIT ESPERANTO SRL Bucureşti
 • un numar de 5 parti sociale reprezentand 25% din capitalul social al SC LEADER ART CONSTRUCT SRL Bucureşti
 • instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra unui număr de 1000 acțiuni la purtător, (având o valoare totală de 120.000 lei), emise de către SC Wins Construct Project  SRL, aparţinând lui Remus Truică, ridicate cu ocazia percheziției domiciliare de la reședința inculpatului
 • un numar de 6 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Banat Crisana
 • un numar de 5 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Moldova SA
 • un numar de 5 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Moldova SA
 • un numar de 32 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Transilvania SA
 • un numar de 38 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Muntenia
 • un numar de 10 instrumente financiare(actiuni) la SIF – Oltenia SA

Robert Roşu

 • conturi deschise la UniCredit Bank, BRD-Groupe Societe Generale SA, Banca Comercială Română,  CEC Bank SA, Alpha Bank România SA, ING Bank, RBS Bank Romania și OTP Bank România S.A. (Banca Millennium), în vederea confiscării până la concurența sumei de 4 milioane de euro.
 • cu privire la salariile şi alte venituri ce se plătesc periodic în viitor inculpatului, în temeiul unor raporturi juridice existente şi care sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în sensul că încasările viitoare reprezentând salarii, în temeiul unor raporturi juridice existente, ce se plătesc perioadic inculpatului începând de la data instituirii popririi şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia pot fi urmărite până la o treime din venitul lunar net.
 • imobilul deţinut de Roșu Robert Mihăiță constând din 4 birouri și dependințe în suprafață de 119 mp și 8,55 cote de teren situat în București, Sector 4.
 • teren intravilan în suprafață de 480 mp situat în București, Sector 1, compusă din patru camere și dependințe cu suprafața de 82 mp situată în București, Sector 1.
 • apartament cu 3 camere și dependințe cu suprafața utilă de 70,80 mp și cota de teren 8,83 situat în București, Sector 1
 • apartament cu living, dormitor, baie, baie, dormitor, dormitor, baie, baie, bucătărie, hol, balcon cu o suprafață utilă de 155 mp(154,97 mp) și o suprafață totală de 158,33 mp, cu cota indiviză din părțile comune de 34,42 mp și cota de teren de 39,13 situat în București, Sector 3.
 • teren intravilan (curți construcții) în suprafață de 2017 mp situat în localitatea Săbăreni, județul Giurgiu 
 • imobilul deţinut de Roşu Robert Mihăiţă intravilan  (fâneaţă)în suprafaţă de 1.003 mp, situat în Poiana Ţapului, judeţul Prahova,
 • un numar de 8 parti sociale reprezentand 40% din capitalul social al SC ARBIS IMOBILIARE SRL Bucureşti
 • un numar de 180 parti sociale reprezentand 75% din capitalul social al SC ART SAFARI SRL Bucureşti
 • un numar de 19 parti sociale reprezentand 90% din capitalul social al SC BIANCHI COFFEE DISTRIBUTION SRL Bucureşti
 • un numar de 2 parti sociale reprezentand 10% din capitalul social al SC TUCA ZBARCEA & ASOCIATII I.P. SRL Bucureşti
 • un numar de 2 parti sociale reprezentand 11.11%  din capitalul social al SC TZA EVENTS DESK SRL Bucureşti
 • un numar de 8 parti sociale reprezentand 8% din capitalul social al SC ŢUCA ZBÂRCEA & ASOCIAŢII TAX SRL Bucureşti
 • un numar de 1079 instrumente financiare (acțiuni) la Banca Transilvania SA Cluj Napoca
 • un numar de 3515 parti sociale reprezentand 3,21% din capitalul social al Societății Civile de Avocați ”Țucă, Zbarcea & Asociații”

Dan Andronic

 • conturi deschise la Raiffeisen Bank SA și Banca Transilvania.
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 4800 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2700 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2000 mp
 • Imobil teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 14300 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 7210 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 5000 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 5000 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2483 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 1300 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 7001 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2500 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 7500 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 5000 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2500 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 2100 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 5000 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 3552 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 11275 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 4000 mp
 • teren extravilan(arabil) situat în Răcari județul Dâmbovița, în suprafață de 10000 mp
 • cota de ½ (deţinută doar de Andronic Dan Cătălin) din imobilul situat în oraşul Sinaia, judeţul Prahova, constând din apartament cu două camere, în suprafaţă de 44,99 mp şi trenul aferent
 • un numar de 27214 parti sociale reprezentand  41.4%  din capitalul social al SC D.A. COMMUNICATION & MEDIA SRL Bucureşti cu o valoare totala de 272.140lei;
 • un numar de 18 parti sociale reprezentand 90% din capitalul social al SC EDITURA EVENIMENTUL ŞI CAPITAL SRL Bucureşti
 • un numar de 270 parti sociale reprezentand 21.6%  din capitalul social al SC FIRST COMMUNICATION SRL Bucureşti
 • un numar de 63 instrumente financiare (actiuni) la Banca Comercială Carpatica SA Sibiu un numar de 340 instrumente financiare (actiuni) la Comelf SA Bistrița

Andrei Marcovici

 • conturi deschise la Bank Leumi România SA, UniCredit Bank, BRD-Groupe Societe Generale SA, Banca Comercială Română, Raiffeisen Bank SA, Banca Transilvania, Piraeus Bank România SA, OTP Bank România SA și Citibank Europe plc, Dublin – Sucursala Romania, în vederea confiscării până la concurența sumei de 4 milioane de euro.  
 • limitele măsurii asigurătorii a popririi, prevăzute de art. 781 alin2, raportat la art. 729 alin.1 lit b din Codul de procedură Civilă, cu privire la salariile şi alte venituri pe, ce se plătesc periodic în viitor inculpatului, în temeiul unor raporturi juridice existente şi care sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în sensul că încasările viitoare reprezentând salarii, în temeiul unor raporturi juridice existente, ce se plătesc perioadic inculpatului începând de la data instituirii popririi şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia sunt urmărite până la o treime din venitul lunar net.
 • un numar de 19 parti sociale reprezentand 95% din capitalul social al SC GREY CAT CONSULTANTS SRL Bucureşti
 • un numar de 20 parti sociale reprezentand 100% din capitalul social al SC MYSORE CONSULTING SRL Bucureşti

Paul al României

 • conturi deschise la BRD-Groupe Societe Generale SA, Raiffeisen Bank și Aplha Bank SA, în vederea confiscării până la concurența sumei de 4 milioane euro.
 • teren intravilan situat în Sinaia, judeţul Prahova, în suprafață de 157 mp
 • unitate individuală situată în Sinaia, judeţul Prahova, în suprafaţă de 303.00 mp
 • teren intravilan situat în Sinaia, judeţul Prahova, în suprafață de 339 mp
 • un numar de 60 parti sociale reprezentand 60% din capitalul social al SC LOT INVEST SRL Bucureşti
 • un numar de 4 parti sociale reprezentand 20% din capitalul social al SC PHOTO CROMA SRL Bucureşti
 • un numar de 100 parti sociale reprezentand 91% din capitalul social al SC TOPAZ INVESTMENT SRL Bucureşti

Inculpata SC RECIPLIA SRL București

 • conturile deschise la deschise la BRD-Groupe Societe Generale SA și CEC Bank SA, în vederea confiscării până la concurența sumei de 4 milioane euro
 • Cota de 1/1 din imobil teren intravilan situat București, Sector 1, în suprafață de 127138 mp
 • Cota de 1/1 din imobil teren extravilan pădure în suprafață de 67.393 mp   situat în localitatea Snagov
 • Cota de 1/1 din imobil teren extravilan pădure în suprafață de 110.682 mp  situat în localitatea Snagov
 • Cota de 1/1 din imobil teren extravilan pădure în suprafață de 68.300 mp, situat în localitatea Snagov

SC MERCURE COMMERCE INTERNATIONAL SRL București

SNAGOV

1)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 6534

2)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

3)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 968 mp

4)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

5)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

6)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

7)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

8)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

9)      Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

10)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

11)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

12)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

13)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

14)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

15)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

16)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

17)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

18)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

19)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

20)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

21)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

22)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

23)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

24)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

25)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

26)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

27)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

28)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

29)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

30)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

31)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

32)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

33)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

34)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

35)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp

36)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1000 mp înscris în Cartea Funciară  Snagov

37)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1200 mp

38)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1137 mp

39)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 1154 mp

40)   Cota de 1/1 din teren extravilan – pădure în suprafață de 28799 mp


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Lotul Truică, Paul de România, Dan Andronic, trimiși în judecată. Sechestru pe conturi, sute de hectare de teren, pe EVZ și Capital. Solicitare de mandate de arestare pentru Steinmetz, Silberstein & Co

 1. Dumitru Drinceanu

  De vina pentru catapultarea sociala si financiarea a acestor geambasi de averi ilicite este intreaga societate, cu partidele politice si institutiile puterii in frunte. De ce nu se aplica confiscarea averilor nejustificate? A, fiindca sunt prea multi din sfera puterii si nu numai in situatia aceata!…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *