Marian Petru

La Bacău, duba nu vine pentru primarul condamnat penal Stavarache, ci pentru băcăuanii care îi cer demisia

Peste 50 de persoane au participat, aseară, la un protest pe trotuarul de lângă fosta clădire a Bibliotecii Județene din municipiul Bacău. Cei prezenți au cerut demisia primarului Romeo Stavarache, care, cu o zi înainte, fusese condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de tentativă de abuz în serviciu, într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente. Decizia judecătorilor nu este definitivă.

Au vrut să îl bage pe organizator în dubă

Printre organizatori s-au aflat grupurile de inițiativă „Bacăul Civic” și „Băcăuanii vor piste pentru biciclete”. Deși întreaga acțiune s-a desfășurat pașnic, fără incidente, unul dinte exponenții acestora, Cristian Ghingheș, a primit avertisment din partea Jandarmeriei.

Contact de România Curată, el a declarat că, miercuri, în ziua protestului, a depus înștiințare la primărie pentru desfășurarea acțiunii. Ghingheş a adăugat că, potrivit legii din 1991 (Legea nr. 60/1991 – organizarea și desfășurarea adunărilor publice), manifestările care au loc în interiorul sau în fața instituțiilor publice nu trebuie anunțate.

foto miting kristofer.ro2

Cristian Ghingheș a mai spus că, inițial, jandarmii au vrut sa-l bage în dubă și să-l ducă la secție. În urma implicării participanților la manifestație, oamenii de ordine au renunțat la intenție. Ulterior, după terminarea protestului, jandarmii l-au contactat să îi înmâneze avertismentul.

foto miting stavarache (desteptarea.ro - razvan bibire) 2

Cristian Ghingheș : ”A fost o ușoară intimidare din partea Jandarmeriei”

Tot el a precizat că avertismentul primit nu îl descurajează pe el sau pe cei implicați în acțiunile civice de la Bacău, ci dimpotrivă. Cristian Ghingheș a mai spus că se intenționează desfășurarea și a altor acțiuni la care să participe, așa cum s-a întâmplat și în această săptămână, simpli băcăuani, membri ai societății, dar și reprezentanți ai partidelor politice.

Întrebat cum comentează condamnarea primarului liberal Stavarache, Cristian Ghingheș a spus că edilul ar fi trebuit să-ți dea demisia încă de anul trecut, când a stat în arest opt luni, şase la poliţie şi două la domiciliu. Este vorba despre cazul în care este acuzat pentru 5 fapte de luare mită.

Acum, Stavarache fost condamnat la o pedeapsă de trei ani de închisoare cu suspendare pentru acuzaţia de tentativă de abuz în serviciu într-un dosar privind alocarea ilegală de apartamente.

foto miting kristofer.ro1

Anul trecut, România Curată a scris pe larg despre problemele cu justiția ale lui Romeo Stavarache (aici și aici).

Fotografii sunt realizate de ziarul Deşteptarea.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “La Bacău, duba nu vine pentru primarul condamnat penal Stavarache, ci pentru băcăuanii care îi cer demisia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *