Romania Curată

Iulian Iancu, printre suspecții din Dosarul Greblă (surse). BONUS: Reacția MindBomb

Conform surselor România TV și Agerpres, dar și ale României Curate, printre suspecții care vor fi audiați de DNA în dosarul judecătorului CCR, Toni Greblă, se numără și deputații de Bacău Iulian Iancu și Lucian Șova, care vor fi audiați de către DNA ca suspecți.

Mai multe despre Dosarul Greblă aici.

La fel ca și Toni Greblă, Iulian Iancu, președinte al Comisiei de Industrii a Camerei Deputaților, este unul dintre susținătorii proiectului minier de exploatare a aurului de la Roșia Montană. Proiectul de lege de interzicere a cianurilor în România, inițiat în 2007 de senatorii Eckstein-Kovacs Peter și Gheorghe Funar, este, de altfel, blocat la Comisia de Industrii pe care Iulian Iancu o conduce. De asemenea, Iulia Iancu este cunoscut pentru susținerea unor alte decizii controversate din domeniul energetic, inclusiv pentru susținerea exploatării gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

UPDATE 1: Lucian Șova s-a prezentat deja la sediul DNA pentru audieri.

UPDATE 2: Iulian Iancu s-a prezentat și el la sediul DNA pentru audieri. La intrare a declarat presei că nu a venit în legătură cu Dosarul Greblă, ci cu transportul membrilor de partid, la lansarea candidaților la începutul campaniei electorale din anul 2012.

CITEȘTE ȘI: ȘOC: Judecătorul CCR Toni Greblă, adus cu mandat la DNA! Greblă este ”părintele” primului proiect de lege ”cu dedicație” pentru proiectul de la Roșia Montana. DNA îl acuză că ar fi primit ca mită rochii de damă. Vezi și dosarul lui anti-civic

***

BONUS: Reacția grupului de acțiune civică MindBomb, la anunțul audierii de către DNA a lui Toni Greblă:

toni grebla mindbomb


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “Iulian Iancu, printre suspecții din Dosarul Greblă (surse). BONUS: Reacția MindBomb

 1. Lupu Ionel

  Tuciuriul asta de TONI GREBLA nu-si da seama cat este de PROST !!! Academia Romana, unde lipsesc prostii a concluzionat ca EXTRAGEREA AURULUI CU AJUTORUL DERIVATILOR CIANHIDRICI este o activitate periculoasa pentru oameni si mediul inconjurator !!!!!!!!! Ce sa-i ceri unui asemenea individ obscur si fara onoare, dar si fara PATRIE ?!?!?!

  Reply
 2. Vali

  Acest articol este o bazaconie totala. Iulian Iancu este unul dintre putinii care iau atitudine in Guvern is in Parlament in interesul romanilor! Si dupa ce ca avem parte rar de oameni corecti, veniti voi si sariti pe ei. Si-n plus, dosarul lui Iancu este fabricat, nu are nicio legatura cu dosarul lui Grebla!

  Reply
 3. Cristina

  Mie una mi se pare un dosar destul de subred si suspect… Ma intreb, oare de ce a aparut un atac la un judecator CCR dupa ce a fost picata legea Big Brother de trei ori? Si inca ceva care mi se pare dubios: de ce se pune un accent atat de mare pe Iancu cand principalul acuzat in acest dosar este Grebla?

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *