Romania Curată

Firmele „de casă” ale serviciilor, în topul achiziţiilor (12 – 18 martie)

S-a încheiat o săptămână profitabilă pentru firmele SRI, care par să îşi rotunjească veniturile prin contracte cu statul până la aprobarea bugetului pe anul 2019.

Regia Autonomă Rasirom, contractată de Primăria Sibiu pentru a instala un sistem de supraveghere, este o firmă gestionată de SRI care trebuia să fie desfiinţată în 2018, an în care a înregistrat un profit net de 2,4 milioane de lei.

Şi Renovatio Trading SRL apare în topul acestei săptămâni. Firma a fost înfiinţată de Gabriel Ştefan (fiul lui Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra-Neamţ), alături de Lucian Bădescu (fiul generalului Dumitru Bădescu, fost şef al Diviziunii de Contrainformaţii Economice din SRI), la care s-a alăturat ulterior colonelul în rezervă Ion Garagancea, fost şef al SRI Giurgiu şi capul unei grupări de crimă organizată specializată în comerţul ilegal cu motorină, conform DIICOT. Firma, înregistrată în Cipru – ţară cunoscută ca paradis fiscal – a mai fost implicată în scandaluri încă din 2010 din cauza legăturilor cu Marian Videanu şi alţi membri PDL.

Tot în top apare şi GENERAL SERVICE GRUP 98, firmă celebră pentru numeroasele contracte cu statul şi deţinută de Victor Matei, un apropiat al lui Tudor George Coldea, vărul lui Florian Coldea, fost prim-adjunct al SRI.

Suspiciuni planează şi asupra CENTRUL PENTRU SERVICII DE RADIOCOMUNICATII S.R.L., firmă care a câştigat multe contracte oferite de Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi al cărui patron a fost jurnalistul Bogdan Chirieac, care a demisionat de la Gândul după ce presa a scris despre contractele sale.

Topul achiziţiilor publice din săptămâna trecută este următorul:

Denumire contract Valoare atribuită (RON) Autoritatea contractantă Firme câștigătoare
Prestări servicii de electrificare 130.612.081 Compania Națională de Căi Ferate „CFR” – SA SC ELECTRIFICARE CFR SA
Servicii de reparație planificată tip RTG la vagoane de călători – împărţită în 4 loturi 47.141.009 SNTFC „CFR CALATORI” S.A. ATELIERELE CFR GRIVITA S.A. / ASTRA VAGOANE CALATORI S.A.
Modernizare DJ 241B, Pădureni-Godovana, km 2 + 370 – 17 + 800, județul Bacău (27 luni) 25.298.800 Județul Bacău BERTONI CONSTRUCT SA
Modernizare DJ 252 A, KM 7+450 – 14+856, Horgeşti – Răcătăul de Jos (DJ 252 B), Jud. Bacău (27 luni) 16.462.823 Județul Bacău SERVRUT CONSTRUCT
Acord cadru furnizare medicamente 14.052.385 Ministerul Apărării Naționale – Unitatea Militară 02474 -Spitalul Militar de Urgență Regina Maria FARMEXPERT D.C.I. S.R.L. / MEDIPLUS EXIM / FRESENIUS KABI ROMANIA / COMPANIA NATIONALA UNIFARM / INFOMED FLUIDS S.R.L. / Romastru Trading / FARMEXIM S.A. / NUTRIENT SOLUTIONS / ROMFARMACHIM S.A. / FIDELIO FARM S.R.L. / Pharma / HYPERICUM S.R.L. / ND PHARMA S.R.L. / PHARM AHEAD S.R.L. / şi altele
Extindere, reabilitare, modernizare și recompartimentare unitate de primiri urgențe a spitalului județean de urgență Ploiești 13.841.436 Consiliul Județul Prahova, Direcția Servicii şi Achiziții Publice GENERAL SERVICE GRUP 98
Consolidare, restaurare, conservare biserică, amenajare incintă, restaurare și consolidare împrejmuire, realizare corp Anexă C2 și lumânarar C3, iluminat arhitectural ansamblu la biserica Adormirea Maicii Domnului, orașul Lipova, jud Arad 12.954.685 Orașul Lipova EURAS
Sistem de Supraveghere Video în Municipiul Sibiu (3 luni) 12.178.519 Municipiul Sibiu REGIA AUTONOMA RASIROM
Furnizare energie electrică (12 luni) 10.965.519 COMPANIA AQUASERV S.A RENOVATIO TRADING SRL
Sistem detecție forfecarea vântului la Aeroportul Internațional Henri Coandă București (12 luni) 10.505.505 R.A. ROMATSA – ADMINISTRATIA ROMANA A SERVICIILOR DE TRAFIC AERIAN CENTRUL PENTRU SERVICII DE RADIOCOMUNICATII S.R.L.

Dacă semnalați nereguli în vreun contract de achiziție publică, vă rugăm să ne scrieți la contact@romaniacurata.ro.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Firmele „de casă” ale serviciilor, în topul achiziţiilor (12 – 18 martie)

 1. emil

  Macar bine ca nu distrug si ucid oameni precum firmele mafiei politice ce construiesc cu avize false de salubritate, mediu, PSI, ISC, etc.

  Reply
  • marius

   genocidul hexipharma apartine 100% SRI, FNI urile ce jefuiesc patura cea mai saraca a populatiei se afla in mare parte in portofoliul Securitatii, mafia politica se afla in patrimoniul Securitatii … deci trezirea la realitate!

   Reply
 2. SOCRATE

  MANAGEMENTUL PUBLIC IN RO ESTE NUL. In ultimi 30 de ani , in Ro in locul STATULUI DE DREPT s-a construit un stat DISOLUTIONAT (cu institutii disolutionate si STRUCTURI mafiotizate).
  In RO nu exista STRATEGII DE DEZVOLTARE GLOBALA SI SECTORIALA , PE TERMEN SCURT, MEDIU SAU LUNG.
  Nu exista nici, proiecte, planuri s-au programe de dezvoltare in vreun domeniu al vietii economico-sociale.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *