Victoria Stoiciu

Fake news marca PNL. Doamna Ministru Alexandru, trebuie să vă cereți public scuze!

Vreți o mostră de găunoșenie a discursului PNL-ist despre muncă, asistență socială, merite și altele? O găsiți în emisiunea Starea Nației, unde invitată a fost Violeta Alexandru. Ce ne spune doamna ministru Alexandru?

De exemplu, e convinsă și încearcă să ne convingă și pe noi că pensia socială, cea pe care guvernul din care dânsa face parte a înghețat-o, este o pensie acordată celor „care nu au lucrat deloc sau au lucrat cu mult mai puțin decât stagiu minim de cotizare”. Well, doamna Alexandru, în calitate de ministru, care ia decizii care afectează viața a milioane de oameni, ar trebui să știți următoarele:

 • Pensia socială nu este un ajutor social pentru vârstnicii care nu au muncit deloc sau au muncit cu mult sub stagiul de cotizare. Pensia socială este acordată exclusiv pensionarilor din sistemul public de pensii, deci celor care au muncit și care au realizat stagiul minim de cotizare. Cei care nu au muncit deloc sau nu au stagiul minim de cotizare nu sunt considerați pensionari și nu sunt incluși în sistemul public de pensii – singurul ajutor din partea statului pentru care se califică este venitul minim social, ajutorul de încălzire, în nici un caz o pensie, fie ea și minimă.
 • Pensia socială se acordă așadar celor care au stagiul minim de cotizare, care au muncit, dar a căror pensie se situează sub cuantumul pensiei sociale, care era de 704 lei. De exemplu, un agricultor care are o pensie de 300 de lei, va primi de la stat încă 404 lei sub forma ajutorului de stat. Este o măsură gândită să evite excluderea socială a unei părți a pensionarilor din sistemul public de pensii, pe care Dvs, prin înghețarea pensiei, îi condamnați la sărăcie.

Retorica de tipul „Vai cât empatizez cu pensionarii care trebuie să trăiască cu 704 lei” nu ține loc de hrană, de medicamente și nici de căldură acestor oameni, doamnă Ministru. Dacă nu le majorați pensia și îi condamnați la sărăcie, ați putea cel puțin să vă cereți scuze pentru că îi acuzați public, în mod mincinos, într-o emisiune de mare audiență, că nu au muncit niciodată.
Au muncit, doamnă.

S-au trezit dimineața, au tras din greu, așa cum vă place Dumneavoastră. Dar ceea ce nu știți Dvs. e că în România munca nu te scoate din sărăcie, nici în timpul vieții active și, iată, nici la pensie. Și asta din cauză că unii decidenți, așa ca Dumneavoastră, preferați o țară în care sacrificați viața decentă și bunăstarea celor ce muncesc din greu de dragul profiturilor antreprenorilor, cărora le cântați osanale.

Dar nu așteptăm scuze pentru asta, pentru dezastrul social, pentru salariile mici, pentru sărăcia în muncă. Știm că asemenea scuze nu vor veni niciodată – ideologia orbește. Dar strict punctual și în legătură cu afirmațiile Dvs. de la emisiunea de aseară, ar fi de datoria dumneavoastră să vă cereți scuze în fața pensionarilor care au muncit și despre care Dumneavoastră afirmați că nu au făcut-o niciodată. Nu de altă, dar a nu fi muncit niciodată a ajuns în România o anatemă.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

9 thoughts on “Fake news marca PNL. Doamna Ministru Alexandru, trebuie să vă cereți public scuze!

 1. romanov

  Nu aveti dreptate dna Victoria Stoiciu.Pai tocmai ca n-au muncit;mai aprofunda-ti problema mai concret,poate ca va lamuriti!

  Reply
 2. Dumitru

  Pentru mine este incredibil cum la 30 de ani de la caderea comunismului pot fi atati oameni in Romania care dau dovada unui sentiment de „entitlement” de nivel sud-american. Oameni care nu numai ca vor mai multa egalitate (asta o pot intelege, e general uman), dar carora inegalitatea li se pare naturala, ca si faptul ca ei (si nu altii) „s-au ajuns”, desi nu cred ca ar sti sa explice de ce ei au acum mai mult decat altii care (poate) au muncit mai mult.

  Poate asta este „omul nou” creat in comunism si care este foarte bine adaptat in „ordocapitalism”, fiind capabil sa spuna si sa faca orice enormitate din moment ce ii aduce un avantaj. Sunt oameni a caror singura morala este cea de rotita intr-o structura (multi-nationala, serviciu secret), pentru care tot ce amelioreaza profitul este bun. Pentru care viata celorlalti nu este o valoare morala.

  Reply
 3. JK

  „I realized there was a paradox at the heart of human nature—people could objectify others—that my young mind was not yet ready to figure out. […] Today, almost half a century after my father’s revelations to me about the extremes of human behavior, my mind is still exercised by the same, single question: How can we understand human cruelty?”

  Sună deplasat să spunem că am regresat la stadiul în care oamenii sunt tratați ca obiecte? Nu cred. Că se pompează în spațiul public conceptele darwinismului social (adaptare, selecție, mutație etc.), chiar eugenismul, mai mult sau mai puțin mascat? Cu același zel de a le prezenta ca realități obiective? Poate că e un trend, nu un fake.
  Greșeala unchiului Adolf este că ideea lui de start-up n-a fost protejată cu drepturi de autor. Așa, la 70 de ani de la moartea lui, ideea a devenit de domeniul public. (Partea cu autostrăzile nu e copiată, probabil pentru că-i nazistă.)

  N-o să-și ceară scuze pentru că nu înțelege (așa cum asociațiile de pensionari dorm în bocanci când cineva le dă flegme – contează că le dă, că nu le taie și că diseară pastorul Gâdea îi va pupa unde-a scuipat ministreasa.).

  Reply
 4. emil

  Doamna ministru practica o abordare infantila dar inca nu e de anvergura diabolicului Dragnea sa-si ceara ceara scuze publice infractorilor din puscarii.

  Reply
  • Minerva

   Sa-ti dea Dumnezeu macar 2-3 luni de arest preventiv cerut de un infractor gen Portocala, Onea, Man, Eva, etc. si aprobat de un judecator „cu nașul în suflet„

   Reply
 5. ELENA S.

  Ma intreb, doamna ministru are parinti?
  Daca, da, nu au tras-o de urechi pentru o asa exxprimare?
  De fapt si de drept , asta lipseste in tara noastra, nu avem ( si nu depinde de noi sa o facem )OMUL POTRIVIT LA LOCUL POTRIVIT.
  Doamna ar face bine, un bine foarte mare pentru toti romanii, daca ar pleca din fruntea ministerului, nu are nimic comun cu aceasta meserie. RUSINE!!!!!!!!!!!!
  Dumneavoastra va multumesc din suflet pentru articol.

  Reply
 6. Popescu Gheorghe

  Mulţumim, doamnă ministru, pentru că ne-aţi arătat cât de inteligentă şi competentă sunteţi dumneavoastraă şi partidul care v-a pus în post.

  Cetăţeni, să nu uitaţi când vin alegerile ce fel de miniştrii au pus în guvern cei de la PNL.

  Asta este promovare pe competenţă, desigur, dar nu în meserie ci în pupîncurism.

  Nici PSD-ul nu e grozav dar chiar aşa tâmpenii nu spuneau miniştrii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *