Romania Curată

D-nule Cioloș, știți și sunteți de acord cu asta? Cetățenii cu care ați stat de vorbă au fost amendați de subordonații lui Tobă!

Mai mulți cetățeni care au participat la cele mai recente mitinguri – cel de susținere al fostului ministru al Culturii Vlad Alexandrescu și cei revoltați de Scandalul Dezinfectanților – reclamă amenzile date de Jandarmerie, cu care o parte dintre ei s-au trezit acasă. La una dintre manifestări, în fața Palatului Victoria a fost prezent chiar și premierul Dacian Cioloș, care a discutat cu manifestanții! 
Claudiu Crăciun a postat marți, pe Facebook, procesul verbal de contravenție cu amenda de 1.000 de lei primită pentru că ”a organizat o adunare publică nedeclarată și neînregistrată pentru exprimarea unor opinii (sublinierea RC) referitoare la spitalele din România, iar pe timpul desfășurării acesteia a condus activitățile participanților sprijinind acțiunile și scandările acestora, prin intermediul unei portavoci. De asemenea, pe toată durata desfășurării a transmis celorlalți participanți mesaje de organizare a unor noi adunări publice”, se arată în procesul-verbal al amenzii. 
proces verbal craciun
  ”Când protestezi împotriva mafiei din sănătate iei amendă 1000 de RON. Sau poate e mai bine pentru toată lumea să stăm acasă. Voi ce credeți?”, a fost comentariul de pe Facebook a lui Claudiu Crăciun. 
Tot Claudiu Crăciun a mai primit o amendă de 500 de lei pentru protestul din fața Guvernului împotriva demiterii ministrului Culturii, ce a avut loc pe 27 aprilie.
Și Claudia Apostol, membră a comunităților Uniți Salvăm, de-clic.ro, Salvați Roșia Montană a anunțat pe Facebook faptul că a fost amendată pentru participarea la mitinguri.
”Mi-a scris Jandarmeria. Fac chetă pentru Audi-urile lui Tobă că n-au rămas bani și de benzină. Vor și de la mine 500 de RON”, scrie în mesaj.
postare claudia apostol
 Pe 5 mai, membrii grupului Miliția Spirituală au organizat un protest în fața Ministerului Sănătății, după încercarea fostului ministru, Patriciu Achimaș- Cadariu, de mușamalizare a scandalului dezinfectanților diluați. Tinerii au aruncat cu vopsea roșie pe jos, precizând că aceasta a fost diluată de 10 ori, la fel ca dezinfectantele firmei Hexi Pharma. ”A fost o reacție la conferința ministrului Sănătății, de ieri, care a fost un simulacru despre așa-zis-ul control din spitale. Ne așteptam ca un asemenea control să fie inopinat, nu anunțat, iar analizele să se facă la laboratoare de afară. De asemenea, acțiunea e și o promovare pentru protestele de mâine (din Piața Universității, București, respectiv, Piața Unirii, Cluj – n.r.)”, a spus, după protest, Mihail Bumbeș de la Miliția Spirituală.
Protestatarii au primit trei amenzi, fiecare de 700 de lei fiind încadrați la două articole, unul legat de adunare nedeclarată, cel de-al doilea de vandalizare (!).
ministerul sanatatii 1
Nu este pentru prima dată în ultimii ani când forțele de ordine îi amendează pe oamenii care își exprimă opiniile în piețele publice. Cele mai multe dintre aceste amenzi, acordate pe baza unei legi din 1990 devenite anacronice, au fost anulate în instanțele de judecată, însă practica justiției nu este unitară. Culmea e că încă din primul articol al legii se arată că scopul acesteia este apărarea dreptului la liberă exprimare, situație în care amendarea protestatarilor reprezintă atât un abuz, cât și o intimidare.
Situația este cu atât mai revoltătoare dacă ținem cont că în Scandalul Dezinfectanților oamenii revoltați de ceea ce s-a întâmplat au fost amendați înainte să existe vreo sancțiune pentru responsabilii de tragediile din spitale!

Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

5 thoughts on “D-nule Cioloș, știți și sunteți de acord cu asta? Cetățenii cu care ați stat de vorbă au fost amendați de subordonații lui Tobă!

 1. Emil

  Apropo de amenzi date cu rea credintă de către tot felul de Garcea, miliţianul ăla care l-a amendat pe Ciprian Coc acum 1 an pentru a fi îndrăznit să verifice la 112 dacă un transport de lemne este în regulă (comportament absolut în litera şi spiritul legii) deci acel miliţian mai este încă în sistem? A investigat cineva cazul?

  Reply
 2. criss

  Cei vinovati de tragediile din spitale trebuie nu pedepsiti ci executati. Intr-un del sau altul gena asta de criminali si lacomi trebuie starpiti . Poate reusesc parlamentarii nostrii de doi lei sa scoata o lege prin care inselaciunea,furtul si crima sa nu poata fi cercetate daca persoanele implicate au destule relatii la nivel inalt.

  Reply
 3. geo

  nu stiu de ce aveti asa de multe asteptari.
  jandarmii sunt fostele trupe ale securitatii. cei care le conduc acum sunt tinerii ofiteri de securitate din 89…
  boc,blaga si base au modificat legea pentru ca le era frica de bobor in 2009.

  Reply
 4. CETATEAN siderat

  Culmea este ca in 2016 sunt amendati oameni pentru ca protesteaza pasnic, in locul denumit simbolic.
  PIATA 21 DECEMBRIE 1989. ACOLO AU MURIT OAMENI LUPTAND PENTRU LIBERTATE IAR AZI ALTII SUNT AMENDATI… DACA NU SE INDREAPTA LEGEA, VOR MURII ALTI OAMENI DEGEABA….

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *