Romania Curată

Am castigat procesul, avem acces la informatia de interes public ARC va spune care sunt baietii destepti platiti cu bani grei de ELECTRICA pentru consultanta

La capatul a doi ani de procese generate de refuzul SC de Distributie si Furnizare a Energiei Electrice – ELECTRICA SA de a comunica datele solicitate de ARC pe baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informatia de interes public, institutia a fost obligata sa ne transmita raspunsul pe care vi-l prezentam in exclusivitate.

ARC informeaza opinia publica, astfel, care sunt casele de consultanta platite cu bani grei din banii abonatilor. Citind sumele fabuloase este evident de ce institutia a refuzat sa le faca publice.

Uite pe cine si pentru ce a platit gras ELECTRICA SA

Anterior furnizarii acestui raspuns, avocatii ELECTRICA au contestat dreptul de acces la informatia referitoare la contractele de asistenta juridica motivand ca legea ar mentiona ca un contract incheiat intre avocat si clientul sau nu poate fi “stanjenit sau controlat, direct sau indirect, de niciun organ al statului”, iar publicarea informatiilor cu privire la avocatii care reprezinta institutia “ar leza imaginea SC ELECTRICA SA”. Instanta i-a contrazis, ARC castigand procesul cu ajutorul avocatului Dan Mihai, caruia ii multumim pentru colaborare.

Potrivit raspunsului, veniturile medii nete ale angajatilor pe perioada mai-noiembrie 2010 au fost in cuantum de 3.541 lei/salariat.

Cititi raspunsul INTEGRAL transmis catre ARC de ELECTRICA aici .

Cititi schimbul de corespondenta: solicitarea transmisa, refuzurile institutiei si raspunsuri trunchiate aici .Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Am castigat procesul, avem acces la informatia de interes public ARC va spune care sunt baietii destepti platiti cu bani grei de ELECTRICA pentru consultanta

 1. CRR

  Bravo pentru faptul ca nu ati renuntat la proces atata timp :).
  Cat mai multe astfel de procese castigate vor insemna tot atatea precedente, pana cand speram sa nu isi mai permita nici o institutie sa nu respecte legea transparentei.

  Reply
 2. Florin Popescu

  Felicitari pentru perseverenta. Este un inceput datator de sperante si un exemplu demn de urmat pentru oricare nedreptatit din aceasta tara. Se misca totus ceva in justitia noastra…

  Reply
 3. Ioane si Gheorghe

  Ce adunatura de borfasi care fura la adapostul legii din banii nostri, ai platitorilor de taxe!!!

  Propun sa facem o petitie pentru schimbarea legilor, astfel incat orice cheltuiala publica sa fie imediat pusa pe internet, la toate institutiile, ca sa vedem cum se risipesc banii la astfel de banditi!!!

  Reply
 4. Teodora

  Feliictari pentru persevernta, dar mi se par, totusi, irelevante cifrele, atat timp cat nu stim pentru ce perioada au fost incheiate contractele, care sunt exact clauzele contractuale si cat costa asemenea servicii pe piata – adica sunt aceste servicii platite de Electrica supraevaluate? Asadar cred ca merita dezvoltat subiectul, pentru ca cifrele astea nu imi spun mai nimic. Cu atat mai mult nu stiu daca s-a facut ceva de banii astia, de pilda ce rezultate a avut consultanta KPMG pentru atragerea de fonduri UE…

  Reply
 5. Virginia Radeanu

  Pe mine nu ma mai mira nimic! Legat de subiectul articolului, am o poveste interesanta care mi s-a intamplat chiar ieri. Sunt functionar public cu studii superioare si lucrez la Directia pentru Cultura a judetului Cluj. Fiind nevoita sa redactez un raspuns la o adresa venita din partea altei institutii de stat, am cerut contabilei noastre sa imi arate un ordin de ministru sosit vineri la institutie. Ordinul de ministru viza numirea in calitate de interimar a unui coleg, iar eu trebuia sa stiu care este formula oficiala trecuta in ordin: director, director executiv, interimar etc. Imaginati-va ca aceasta contabila a refuzat sa imi arate ordinul de ministru, motivand ca atata vreme cat nu ma priveste direct nu am de ce sa vad actul! Evident ca am ramas socata si i-am explicat ca nu are dreptul sa ascunda acte de angajatii institutiei si cu aceasta ocazie am aflat ca nici macar nu stia de existenta legii accesului la informatii publice! In incheiere mentionez ca doamna respectiva are peste 40 de ani si lucreaza de aproape 20 de ani la aceasta institutie, practic de cand a terminat facultatea. Bineinteles ca ma gandesc cum sa fac pentru ca acest tip de functionari sa nu mai fie tolerati ci sanctionati, iar perpetuarea acestor comportamente comuniste sa fie eliminate din institutiile noastre. In caz ca aveti niste sfaturi utile, va rog sa nu ezitati. Virginia Radeanu

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *