Andreea Petrut

Acum că mi-am primit pedeapsa finală pentru că mi-am făcut datoria de cetăţean, ridic capul sus şi mă uit înainte

UPDATE! În urma mesajelor primite, atât la secțiunea ”comentarii” (de mai jos), cât și direct, România Curată (prin Societatea Academică din România, titular de cont) a decis deschiderea unui CONT DE SOLIDARITATE

DETALII AICI – CLICK

Donații în lei: RO 14 INGB0001009230489150 (ING Bank)
Donații în euro: RO 27 INGB0001000123040770 (ING Bank)

Am 24 de ani, 45 de kg şi azi detest mai tare ca niciodată statul român, politicienii şi partidele lor infecte, corporaţiile, jandarmeria şi poliţia, justiţia + toţi securiştii care ne conduc.

Azi, 14 octombrie 2014, Tribunalul Cluj-Napoca a dat decizia finală în procesul dintre mine şi Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca, declarându-mă vinovată pentru organizarea protestului împotriva proiectului minier de la Roşia Montană de anul trecut din data de 20.10.2013, trebuind să plătesc o amendă de 2000 de lei ( + încă una de 1000 lei pentru care încă nu s-a dat decizia finală, dar la cum arată situaţia voi pierde şi acel proces).

Anul trecut, la 1 septembrie, când au început protestele de Roşia, am ieşit în stradă, la fel ca mii de alţi oameni, pentru că asta am simţit că e datoria mea de cetăţean.

Eram studentă de Cluj, în ultimul an de master, iar din septembrie până la sfârşitul lui noiembrie, fiecare duminică mi-am petrecut-o în stradă, cu portavocea în mână, alături de mii de oameni, care îşi doreau acelaşi lucru ca şi mine. Să salveze Roşia Montană.

N-am avut nicio interacţiune directă cu Jandarmeria în cadrul acestor proteste. Nu mi-au făcut nicio observaţie, remarcă, nici măcar nu m-au legitimat vreodată. Până când, prin noiembrie anul trecut, părinţii mei s-au trezit în cutia poştală de acasă cu două amenzi (în total de 3000 de lei) prin care eram acuzată de organizarea protestelor nedeclarate din Cluj şi pentru blocarea traficului (de parcă eu aş fi scos în stradă cei 20.000 de mii de oameni şi eu i-aş fi pus să stea în mijlocul intersecţiilor).

Bineînţeles că am contestat amenzile, iar în mai am avut primul proces cu Jandarmeria pe care l-am pierdut. Experienţa procesului a fost unul dintre momentele cele mai dezamăgitoare la adresa sistemului prin care am trecut până acum. Mi-au spus că sunt un real pericol social pentru această țară, care instigă la nesupunere civică și că amenda are scopul educării mele pentru a nu mai întreprinde astfel de acțiuni pe viitor.

Am făcut apel, contestând decizia instanţei şi am pierdut şi de această dată. Şi cu această ocazie mi-am pierdut definitiv încrederea în statul român, în instituţiile de justiţie care ar trebui să facă dreptate.

Nu pot să descriu câtă ură, ciudă, indignare, scârbă, dorinţă de răzbunare, am simţit azi când am aflat decizia finală, deşi am crezut că sunt pregătită moral să o accept.

Regrete nu am şi nici nu am avut. Dacă ar fi să dau timpul înapoi cu un an aş lua din nou portavocea în mână şi aş striga până aş rămâne fără voce cât de tare urăsc guvernul, corporaţiile, distrugerea mediului, corupţia, clasa politică etc. M-am uitat din nou la filmarea din ziua protestului şi am retrăit emoţiile pe care le-am trăit în stradă în 20 octombrie. Eram în mijlocul străzii cu portavocea în mână şi mă uitam la oamenii frumoşi din jurul meu. Aveau flori şi steaguri în mână, ochii înlăcrimaţi şi plini de speranţă şi determinare.

Acum că mi-am primit pedeapsa finală pentru că mi-am făcut datoria de cetăţean, ridic capul sus şi mă uit înainte. Ştiam de la început că e aproape imposibil pentru un copil de 24 de ani cu o floare şi o portavoce în mână să se lupte cu politicienii, şi ţestoasele ninja blindate care îi păzesec, plus judecătorii care interpretează legea cum le convine. Dar încă am speranţă. Am pierdut în faţa instanţei, dar am câştigat tărie şi încredere să merg mai departe. De data asta mai îndârjită, determinată şi cu o dorinţa să se facă odată dreptate.

***

UPDATE, IMPORTANT! În urma mesajelor primite, atât la secțiunea ”comentarii” (de mai jos), cât și direct, România Curată, prin Societatea Academică din România, titular de cont, a decis deschiderea unui CONT DE SOLIDARITATE

DETALII AICI – CLICK

Donații în lei: RO 14 INGB0001009230489150 (ING Bank)
Donații în euro: RO 27 INGB0001000123040770 (ING Bank)

andreea petruț proteste roșia montană


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

231 thoughts on “Acum că mi-am primit pedeapsa finală pentru că mi-am făcut datoria de cetăţean, ridic capul sus şi mă uit înainte

  • Ana

   Presupun ca il vor afisa aici. „După finalizarea formalităților bancare vom reveni joi dimineața cu numărul acestui cont și cu amănunte legate de transparența modului în care acești bani vor fi utilizați.”

   Reply
 1. Dezso

  Strangerea banilor pentru plata amenzii e OK, dar cred ca ar fi mult mai OK daca domnisoara in cauza s-ar gandi sa atace verdictul final la Curtea Europeana a Drepturior Omului. Stiu ca dureaza mult pana se da un verdict, dar merita incercat. Nu cred ca CEDO nu i-ar da dreptate domnisoarei si nu ar „condamna” statul roman, justitia romana.

  Reply
   • Dezso

    Tocmai din aceasta cauza am inceput cu enuntul cum ca strangerea banilor pentru plata amenzii e OK, dar nu ar trebui sa ne oprim aici. Poate ca nu am fost destul de explicit?

    Reply
    • Mihai Gotiu

     @ Tiberius Duluman: CEDO reprezintă o cale de atac excepțională, ăsta e motivul pentru care apelul la CEDO nu suspendă executarea sentinței (penale sau administrative); din păcate au fost cazuri care și-au găsit dreptatea la CEDO după ce au executat, în tot sau în parte, pedepse penale (e drept, în cazurile astea și compensațiile materiale au fost majore, dar, oricum, evident că un an sau câteva zile de libertate nu se pot cuantifica material)

     Reply
     • Dana

      Mihai Gotiu, actiunea la CEDO nu este „cale de atac”, nici macar ordinara. Actiunea la CEDO se face separat dupa epuizarea tuturor cailor de atac din dreptul intern.
      Compensatiile materiale acordate de CEDO sunt de tot rasul in cauzele penale reclamate. Cateva mii de euro maxim in cele mai fericite cazuri. Compensatiile mari acordate de CEDO au fost in cauze civile privind retrocedarea de imobile.

  • Irina

   CEDO nu are cum sa ii dea dreptate sau nu din pacate, nu asta este rolul Curtii. La CEDO se veridica daca procesul s-a desfasurat conform conditiilor, daca a fost incadrat correct si alte minuni de genul acesta, ei nu dau castig de cauza vreuneia dintre parti, eventual exprima neregularitatile care s-au produs

   Reply
   • Mihai Gotiu

    @ irina: CEDO se pronunță pe fond, de-asta motivările CEDO sunt folosite inclusiv în jurisprudența din România (care are un sistem de drept care, în principiu, nu se bazează pe jurisprudență); CEDO apără drepturile civile, pe fond, asta e esența curții

    Reply
    • tudor

     CtEDO nu se pronunta pe fond, ca CJUE.
     Grija ei e ca statele sau alte organisme sa asigure protectia drepturilor civile.

     Reply
    • Dana

     GRESIT TOTAL
     CEDO nu se pronunta pe niciun fond. CEDO nu e instanta de recurs. CEDO se pronunta doar asupra respectarii drepturilor omului prevazute de Conventie de catre statul contractant. ATAT si nimic mai mult.
     Chiar CEDO recunoaste ca daca sistemul juridic intern face erori judiciare (dar cu respectarea Conventiei) nu sta in atributia Curtii Europene sa sanctioneze aceste erori. ;)

     Reply
 2. Bucurescu Gigi

  Stimata D-ra Andreea Petrut,
  Toata stima pentru activitatea Dvs. privind protestul legat de nenorocirile ce s-au petrcut -si se petrec in continuare- la Rosia Montana si imprejurimi, dar in privinta contestarii PV de Contraventie nu incercati in justitie sa spuneti ca este injust pentru ca aceasta se conduce numai strict in litera Legii, ori aceasta este in favoarea Autoritatilor; Trebuie sa consultati un avocat si introduceti rapid un apel in care cereti Justitiei sa se constate urmatoarele :
  Nulitatea virtuala a procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei

  In cazul incalcarii altor norme cuprinse in Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, pentru care nu sunt prevazute nulitati exprese, devine aplicabil regimul juridic al nulitatilor virtuale, asa cum este definit prin dispozitiile Codului de procedura civila.

  Astfel, potrivit dispozitiilor art. 105 alin. 2 Cod procedura civila, actele de procedura indeplinite cu neobservarea formelor legale se vor declara nule numai daca prin aceasta s-a pricinuit partii o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea lor.

  ATENTIE!
  COnform legislaitiei in vigoare, contravenientul poate invoca cu succes in fata instantei de judecata incalcarea unor norme cuprinse in Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 pentru care nu este stabilita sanctiunea nulitati exprese, numai in conditiile in care poate dovedi faptul ca prin incalcarea acelor norme i s-a pricinuit o vatamare ce nu se poate inlatura decat prin anularea procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.

  Atentie! Conditiile de forma la intocmirea procesului-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei, a caror nerespectare atrage nulitatea virtuala a acestui document in conditiile Ordonantei Guvernului nr. 2/2001, sunt urmatoarele:

  – lipsa din procesul-verbal de constatare si sanctionare a contraventiei a mentiunilor prevazute in cadrul art. 16 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001, care nu sunt sanctionate in mod expres cu nulitatea (exemplu: lipsa mentiunilor privind data si locul unde a fost incheiat procesul verbal);

  – lipsa nejustificata a unui martor care sa confirme imprejurarea ca autorul faptei ilicite nu se afla de fata la intocmirea procesului verbal, a refuzat sau nu a putut sa semneze acest document;

  – incompatibilitatea calitatii de agent constatator cu cea de martor in conditiile art. 19 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001;

  – lipsa consemnarii motivelor care au condus la incheierea procesului-verbal in lipsa unui martor, in conditiile art. 19 alin. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 2/2001.

  Este singura scapare de amenda contraventionala.

  Reply
 3. Constantin Dohotaru

  Particip si eu la plata amenzii si sustin apararea drepturile la CEDO.
  Un cont IBAN ar fi binevenit.

  Reply
 4. mircea georgescu

  Plata amenzii nu inseamna recunosterea faptei, acceptarea culpei(care o fi ea) !? apoi de recuperarea banilor nu mai zic nimic.ps ai fost reprezentata in instanta?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ mircea georgescu: răspunsul este negativ și nu are legătură cu recunoașterea/nerecunoașterea culpei, ci cu respectarea hotărârilor judecătorești (de-asta există și CEDO, pentru a mai corecta unele hotărâri judecătorești injuste); din câte știu, Andreea a fost reprezentată în instanță; de altfel, majoritatea amenzilor de anul trecut au fost anulate; cele care nu au fost anulate sunt excepții, și asta face ca deciziile în discuție să fie și mai aberante

   Reply
   • Dana

    Din nou GRESIT
    CEDO nu „corecteaza” nicio hotarare judecatoreasca incorecta. CEDO doar stabileste daca s-au respectat sau nu drepturile omului prevazute in Conventie.
    Cititnd comentariile tale, observ ca tu faci o mare confuzie intre CEDO si o instanta „extraordinara” de recurs. CEDO nu are treaba cu continutul dosarului si cu felul cum au gandit judecatorii decizia. CEDO are treaba doar cu drepturile omului prevazute in Conventie.
    Daca ai castig de cauza la CEDO nu inseamna ca sentinta (gresita) din Romania se schimba automat si radical. In baza castigului la CEDO poti cere reviziuirea hotararii judecatoresti din tara, ca o cale extraordinara de atac motivata de decizia CEDO. Tot asa de bine instantele din tara pot sa ti-o traga din nou la revizuire, pt. ca asa vor el si pt. ca pot, dar de data asta respectand Conventia. ;)

    Reply
   • cynic

    domnule Georgescu faceti o confuzie, ca si altii care au postat aici de-altfel, justitia si dreptatea nu sunt acelasi lucru…

    Reply
 5. Bunda Zoltan

  Sunt si eu alaturi, informatii, un IBAN, si nu te opri, si sa speram ca vor fi multi altii care sa se alature acestei cauze, si cauzei de a salva Rosia Montana !!!!!

  Reply
 6. de la Serna

  Nu plati amenda. Platind-o, le furnizezi jandarmilor banii necesari pt. achizitia unor bate mai performante, un gaz „mai” lacrimogen, etc. In cativa ani se va prescrie.
  PS. Degeaba strigi pana la „ragusire” in portavoce, amplificatorul echipamentului nu va da afara mai multi watti, e mai importanta durata.

  Reply
  • Catalinu

   Daca vor echipament, scumpii nostri jandarmi si le platesc din banii mei, ai tai, ai nostrii, nu asteapta o amarata de amenda (a nu se crede ca sugerez ca e o suma mica). Subscriu la cheta! Astept informatii…

   Reply
  • Alina

   Aceasta este procedura, trebuie să plătească (dacă nu, am înțeles că i se opresc din cont, la un moment dat) și poate să meargă mai departe la CEDO. Dacă va avea câștig de cauză, statul îi va înapoia banii cu care a plătit amenda.

   Reply
 7. Timotei

  Trebuie facut ceva, adunate informatii, vorbit cu avocati, odata creat un precedent toate cazurile o sa fie judecate in acelasi fel. Pe ideea aceasta toata lumea care a fost la proteste poate sa primeasca amenda. Nu exista avocati intre cei care au protestat sau cei care vad acest articol? Ce ne puteti spune pe aceasta tema? Au fost respectate legile si drepturile persoanei?

  Reply
  • Dana

   Ca sa-ti spuna cineva daca s-au respectat legile si drepturile persoanei trebuie sa vada continutul dosarului.
   Iar legat de ce spuneai legat de precedent, te anunt ca din nefericire jurisprudenta NU este izvor de drept in Romania. :)
   Sunt zeci de cazuri in care s-au dat hotarari diferite in dosare cu acelasi obiect si bazate pe aceleasi probe.
   Daca esti pus intr-o situatie de asta in care o problema de drept a fost solutionata diferit de instantele judecatoresti, prin hotarari judecatoresti irevocabile poti sesiza avocatul poporului pt. ca acesta sa promoveze un recurs in interesul legii in fata instantei supreme.

   Reply
 8. Bucur Andrei Codrin

  Când veți găsi o modalitate de a strânge banii anunțați-mă și pe mine. Stau în Arad, dar am ceva relații prin Cluj, așa că nu va fi o problemă „deplasarea banilor”. Toate cele bune. Fruntea sus, Andreea!

  Reply
 9. Spetcu

  Am trecut şi eu prin asta la Suceava. Când am organizat protestele anti RMGC, deja aveam experienţă din 2012 şi cu amenda dată la mişto şi cu sala de tribunal, aşa că protestele au fost autorizate, tocmai pentru a evita genul de complicaţii miliţieneşti. La protestele din 2013 nu a mai fost amendat nimeni, deşi au fost mulţi cu idei dintre cele mai năstruşnice, de tipul: să blocăm bulevardul, să luăm cu asalt clădirea tribunalului, să vandalizăm unele obiective. E complicat cu mulţimea dezlănţuită, iar dacă nu e cineva care să-şi asume răspunderea, vor fi amendaţi cei mai vocali sau cei mai vizibili, iar în sala de judecată poţi obţine maxim schimbarea amenzii în avertisment, pentru că organul de forţă nu greşeşte niciodată.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ spetcu: marea majoritate a amenzilor din toamna trecută au fost anulate; cazurile în care nu s-a întâmplat acest lucru reprezintă excepții

   Reply
 10. Gelu Stanculescu

  Deci avem un nou dusman de clasa: tinerii care vor sa schimbe ceva, sa se opuna unor decizii discutabile. Foarte bine: la zid cu ei, poate in final vor pleca din tara si vor ramane analfabetii care pentru o galeata si un kil de ulei voteaza cu oricine.
  Habar n-am ce spune legea si sincer nu-mi pasa. legile oricum sunt facute in tara asta pentru prosti,c ei destepti se fofileaza cum au chef. Dar ma roade o curiozitate: cand Antena 3 a inceput circul cu arestarea lui Felix si au organizat acea”plimbare” neautorizata soldata si cu incidente, ce amenda au primit ? Oricum la salariul de 31.300 a lui radu Tudor nici nu se simteau cei 3000. Dar macar vedeai un pic de justitie.
  Tara de rahat. Nu am bani sa contribui, ca gratie acestui stat desi cu facultate (sau poate din cauza ca am facultate ) nu am un loc de munca care sa-mi permita existenta.
  Dar e un rahat, o porcarie, o mojicie din partea acestui stat. Mai boilor de la guvernare noi, astia pulimea, muncim de ne sar capacele pentru 2-3000 de lei. Ok, pt voi sunt banii de cafea pe maxim o saptamana, dar eu pentru 3000 de lei muncesc 2 luni si jumatate.
  Sa-i ia dracu pe toti. Andreea, putere multa si pleaca din tara. Nu e de stat in rahatul asta.

  Reply
 11. Daniel Traian Dur

  Eu propun sa strangem monezi de o valoare cat mai mica pentru plata acestor amenzi. Organizez cheta in Timisoara! Apoi vedem cum ajunge metalul la Cluj.

  Reply
 12. mire

  E absurd ce se intampla. Am participat impreuna cu ai mei la foarte multe dintre manifestatiile de la Cluj, am strigat, am fluierat, e drept ca n-am avut portavoce, dar nu m-a chemat nimeni in strada, era de la sine inteles ca se iese in strada ca singura modalitate de a sustine cauza Rosia Montana. Daca exista un cont pt plata amenzii si pt sustinerea cauzei la CEDO participam si noi.

  Reply
 13. MJC

  ciao,

  si eu vreau sa contribui la plata amenzii (am o gramada de monede de 5 si 10 bani ;-)).

  Da-ne, te rog un cont.

  MJ

  Reply
 14. Vasile

  Vreau sa spun doar atat: pana cand sa mai platim amenzi, taxe, accize si alte tampenii pentru statul roman, care ajung exact in buzunarul guvernantilor incapabili sa conduca o tara dar capabili doar sa-si umfle conturile si averile! In loc sa ne revoltam, pentru ca fata care a scris articolul asta steapata de la noi, sa intelegem ca asa nu se mai poate, noi ne oferim sa platim amenda, adica pana la urma sa acceptam ca trebuie sa o platim! Nu intelegeti ca este egal cine o plateste? Ca o plateste Andreea cu banii ei sau ca o plateste cu banii nostri e tot egal! Pana la urma amenda se plateste asa cum vor ei, deci ei castiga si gata! Noi ramanem in continuare fraierii sistemului asta plin de securisti, hoti, comunisti, profitori , intr-un cuvant lepre pentru care platim noi cei multi! Ei bine eu sunt alaturi de Andreea, dar prefer sa fiu alaturi de ea in strada, asa cum a fost si ea, cu portavocea in mana si strigand contra acestor hoti, decat sa le mai dau bani ca sa-si si bata joc de mine si de noi!

  Reply
  • mariana

   Corect. De aceia am zis si eu ca ori facem toti cereri lea jandarmerie sa ne amendeze pe toti, asa ca sa facem bascalie de jandarmerie, dar mai ales ca sa ne exprimam protestul impotriva terorii la care vor sa ne supuna, ori nu-i bagam in seama si nu platim /plateste amenda si dupa tei ani se prescrie.
   A plati de catre Andreia sau de catre noi toti pentru ea, a amenzii insemana sa dam dreptate jandarmeriei sau sistemului pe care aceasta il serveste.
   Dar e de luat amijte foarte bine cele expuse de d-ul Bucurescu Gigi care inteleg ceste avocat si stie sa priveasca aceasta speta corect, dupa care = dupa logica expusa- jandarmeria poate fi data in judecata penttru abuz

   Reply
 15. ALM

  Da, in loc de cont direct, se poate crea un cont pe o platforma de crowdsourcing http://www.gofundme.com/ fondurile in plus care se strang, si sunt sigura ca va fi cazul, pot merge inspre o campanie la nivel national impotriva arbitrariului si violarii statului de drept. Ca sa nu mai mentionez ca va avea si vizibilitate internationala!

  Reply
 16. Ruben

  „Dacă ar fi să dau timpul înapoi cu un an aş lua din nou portavocea în mână şi aş striga până aş rămâne fără voce cât de tare urăsc guvernul, corporaţiile, distrugerea mediului, corupţia, clasa politică etc.”
  Ca si unul care lucreaza intr-o corporatie mancatoare de suflete, urata, dar mai ales platitoare de taxe, si care a iesit cam la fiecare protest, as indemna la un pic de intelepciune in ura. Ii bine si cu uratul asta, si cu sentimentele, si cu strigatul, dar parca generalizatul asta ii primejdios. Inteleg ideea, si empatizez cu povestea domnisoarei, doar sa nu ne lasam ratiunea dreapta orbita de ura, si sa nu cadem intr-o extrema in care ne-am autoizola.
  Observ asa o placere in societatea noastra de a ne radicaliza si a fi ultimativi. Corporatistii ii urasc pe asistati, pensionarii la zi pe cei de boala, ecologistii urasc corporatiile, toata lumea uraste politcieni, si in atata judecata unanima ne cam pierdem busola.

  Reply
  • Cosmin Lehene

   +1
   Desi nu cred ca e gresit sa generalizezi atunci cand se poate generaliza, cred ca motivele autoarei ar putea fi gresite.

   „toata lumea uraste politicienii” e un pare un exemplu de generalizare justificata, dar se refera la majoritatea populatiei fata de o majoritate a politicienilor.

   E ok sa urasti corporatiile in general, atunci cand motivul pentru care le urasti este reprezentativ pentru o majoritate a corporatiilor. Totusi daca le urasti „pentru ca RMGC” probabil nu e ok si probabil o faci pentru ca esti manipulat (intr-o forma sau alta) printr-o forma de propaganda.

   Ideea sta in picioare pentru toate categoriile mentionate mai sus.

   Din nou, e ok sa fii impotriva a orice, dar daca o faci nediscriminat s-ar putea ca intregul mesaj sa-si piarda din impact ( de exemplu sa nu dau un share pe facebook pentru ca nu ma identific cu o portiune din el).

   Reply
   • Anonim

    Platon ne spune ca fiecare popor isi merita conducatorii. Imi place la nebunie asta : urasc politicienii.. haha, te urasti pe tine draga. In primul rand pe tine. Clasa politica este facuta din noi, de catre noi. Atunci cand alegem sa nu votam ca vezi doamne niciunul nu merita, atunci cand spunem m-am saturat de raul cel mai mic.. sigur lasa raul mai mare atunci.
    Cel mai usor este sa dai din gura. Sa faca statul… Care stat?? noi suntem statul. Politicienii astia mult huliti sunt votati tot de noi. Ai stat acasa la vot? Atunci taci si acceptati soarta pentru ca ala de langa tine care nu intelege nimic din Rosia Montana si oricum il doare in cur de orice altceva decat de berea lui la pet si punga de seminte, ala a votat! Si pentru tine. Deci TACI.
    „toata lumea uraste politicienii” haha, nu prietene. Nu ii uraste, ii invidiaza. De ce? pentru ca aia fura si ei nu pot sa fure. toata lumea aia de care spui tu, 80% daca ar ajunge in functii s-ar comporta la fel!
    Iar toti scandalizatii de pe facebook ei comenteaza degeaba si l avot nu merg. De aia in locul lui basescu o sa il avem pe Ponta iar la Rosia Montana se porni proiectul si va merge in liniste. Iar daca unii vor mai iesii in strada or sa pateasca la fel ca domnisoara noastra. Sau mai rau!

    Reply
    • cynic

     Anonim, in ziua de azi sintagma asta cu „fiecare popor isi merita conducatorii” este invechita. corporatiile au re-re-re-reinventat sistemul pana au ajuns cu ajutorul lui si prin politicieni la puterea deplina. lumea este un vast oligopol asa ca de fapt votarea „raului cel mai mic” este exact ceea ce se intampla si ceea ce a inlocuit maxima lui Platon.

     Reply
 17. Silviu

  probabil toți tinerii suntem dezamagiți de sistemul ce …ne conduce(?) fii tare și cu cel puțin atâta „ură” împotriva sistemului care astăzi, după ani, practic pierduți, prin instituții de învățământ nu ne oferă NIMIC. Alături de tine!

  Reply
 18. Nagy Attila

  Trebuie sa ne ajutám, indiferent de nationalitate, pentru ca in ochiul partidelor suntem instigatori.
  Unde trimitem banii?

  Reply
 19. Filip

  Bine ai venit in club, unul select, al oamenilor cu demnitate, care inteleg ca tara asta are nevoie de suflu nou! Pe mine m-a amendat politia pentru ca am fost jignit si nu am dorit sa raman sa fiu provocat! Simplul fapt ca am dorit sa plec, mi-a atras o amenda de 200 de lei, pentru tulburarea linistii si ordinii publice! Desi nu a existat nici macar un martor, desi am demonstrat ca politistii au mintit, nu a contat! Ba, mai mult, judecatoarea a inlocuit un document pe care l-am cerut la prima instanta cu unul care sa sustina verdictul dat inainte sa inceapa procesul! Iar ca sa ma consolez, a transformat amenda in avertisment!
  Cand un judecator sustine ca fapta mea este demonstrata de procesul verbal al politistului, e clar ca nu e curat ceva! Si nu e curata Justitia din Romania, din pacate tara in care suntem nevoiti sa traim poate din cauza faptului deloc important ca o consideram tara noastra!
  Fara asociatii de lupta impotriva acestor ilegalitati ale institutiilor statului impotriva cetsteanului, nu stiu daca se va face ordine, cu toata insistenta DNA si ajutorul dat de licurici!

  Reply
 20. dan

  Fruntea sus, mie mi-au dislocat o vertebra la coloana in 2012 si acum stau pe inga doctori cu dureri de spate. Cind am vrut sa dau in judecata securistii astia nenorociti mi-au zis sa le dau numele securistilor cu cagula ce mi-au tras pumnii in burta si in spate in duba. N-am lovit niciodata un jandarm(securist) dar mi-au aplicat corectia ca sa nu mai calc pe la proteste, iar ca sa nu depun plingere mi-au dat doar avertisment si au renuntat la amenda de 500 de lei, cu toate astea am iesit la proteste aproape in fiecare zi cind s-au tinut inclusiv la cele pentru Rosia Montana si Pungesti din 2013.

  scolile de jandarmerie sint fostele scoli de securitate redenumite in jandarmerie

  statul = cea mai mare si puternica grupare securist-mafiota ce are ca scop capusarea si distrugerea poporului roman

  Reply
  • Melomanul

   Dragul meu prieten cand toata populatia tarii va avea aceeasi soarta ca si tine si ca mine de abia atunci romanii se vor trezi din somnul adanc al prostiei si al ne-pasarii.Ei inca nu stiu ce scrii tu acolo dar vor invata in scurt timp.Stai linistit !

   Reply
 21. Cristiana Diana

  Şi eu vreau să o ajut pe această fată minunată! Să ne spună unde putem dona! :) În situaţia ei putea fi oricare dintre noi, cei care am fost la protestele alea unde am simţit în sfârşit că România se trezeşte! Putea fi şi mai bine, dar chiar şi-atât a fost bine, având în vedere ce adormită e societatea civilă în ţara asta. Hai, fată dragă cu floarea şi cu portavocea în mână, spune-ne cum te putem ajuta! :)

  Reply
 22. Romeo

  Doresc sa contribui cu putinul pe care il am ,pentru a plati acele amenzi.
  Un IBAN, VA ROG , unde pot transfera leutzii.
  Va multumesc, si la izbanda, nu am reusit anul trecut , vom reusii in urmatorii ani.

  Reply
 23. Dan

  sa trecem la partea practica
  sunt de acord ca site-ul sa-ti dea adresa mea email (atasata comentariului) ca sa poti sa comunici detaliile contului pentru transfer.
  alternativ, lasa aici detalii pentru transfer PayPal

  Reply
 24. MarinEl

  Si cum putea sa primeasca amenda daca: „N-am avut nicio interacţiune directă cu Jandarmeria în cadrul acestor proteste. Nu mi-au făcut nicio observaţie, remarcă, nici măcar nu m-au legitimat vreodată.” , de unde i-au luat adresa, dupa portretul robot? Ea singura zice ca nu s-a legitimat.

  Reply
 25. A

  Mie personal imi vine greu sa cred acest articol. O scanare a deciziei ar fi utila, deoarece nu pot intelege cum a justificat judecatoria / jandarmeria amenda, si pe baza caror dovezi ai fost considerata instigatoare, si de asemea ce lege ai incalcat.

  Reply
 26. andras

  Intrebarea este de unde stiau adresa parintiilor tai daca nu ai fost legitimat niciodata?

  Bravo Andreea pentru curaj si pentru tot ce ai facut.

  Reply
 27. VB

  Mai, fratilor, daca ne apucam sa platim amenzile date aiurea, astia o sa amendeze oamenii la nimereala doar ca sa faca rost de bani de furat!

  CE MORTII MA-SII NE FACEM?!

  REALIZATI CAT DE GRAV ESTE?

  ps: SI eu am amezi de 5000lei (cred…) de la Politia Locala din Ploiesti, pentru „obstructionarea” (asa se considera cf. unei HCL faptul ca filmezi echipele de hingheri, pe cei care taie copacii, spala strada cand ploua sau marcheaza drumurile INAINTE de a fi asfaltate etc) serviciilor de gospodarire urbana. Intrucat ce am eu, pe numele meu, nu valoreaza nici 1000lei, nu intentionez sa platesc nimic.

  Reply
 28. voicu bojan

  Da, da, dorim sa ajutam si noi. Mai ales cu povestea CEDO. Acest guvern dusman al propriei tari trebuie dat in judecata cum trebuie. O contactam azi pe Andreea. Admirabila solidaritatea voastra a tuturor de a ajuta cu plata amenzilor. Respect.

  Reply
 29. Cristian Vasile

  Foarte mişto iniţiativa. Ce-mi plac lucrurile frumoase care se nasc din aparente nenorociri.
  Vreau şi eu să contribui cu bani.
  Aş vrea să ajut şi la o platformă prin care să facem asta pentru ceilalţi oameni care au primit amenzi la felul ăsta de proteste.

  Reply
 30. Alex

  Buna, voi contribui si eu la contul de solidaritate. Suntem alaturi de tine, nu vei sta niciodata singura in fata abuzurilor

  Reply
 31. Marian

  Asteptam contul.
  Pe ei, pe mama lor! La cati sunt aici deja s-a facut de 3 amenzi.
  Speram ca generatia tanara sa mearga pana la capat si sa curete sistemul, de jos pana sus.

  Reply
 32. alinaMP

  O sa punem scanul cand o sa il avem
  Dar nu s-a primit decizia inca, de abia s-a dat, vor cloci o luna sa ne zica de ce si cum. O sa mergem la CEDO, pentru precedent, si afisam acum si conturile, se incearca sa se faca un cont dedicat pentru amenzi la ARC chiar acum. Andreea nu e singura, si Mihai Gotiu e pe cale sa ia o decizie finala (adica sa o ia altii pentru el) si tot asa

  Partea foarta urata e ca a fost identificata de servicii, nu a legitimat-o nimeni pe loc. Sau, ma rog, o avea si politia informatori, nu o fi SRI. Tot jegos ramane. ca si noi la Berlin am blocat Dotheenstrasse in fata la ambasada si nu a venit politia deloc, saptamini in sir fiecare duminica, (Alina, din Berlin)

  Reply
 33. Cristi

  Pentru cei care nu isi pot explica cum a fost identificata si amendata domnisoara din articol, va pot da ca exemplu cazul unui tanar din Timisoara, care a fost identificat pe baza probelor video si amendat doar pentru simplul fapt ca era in multime si exista in baza lor de date. Procesul verbal l-a primit prin mandat postal la mai bine de o luna de la protest. La incidentul la care fac referire, a mai fost amendat si un alt tanar care la momentul protestului nici macar nu era in strada ( baiatul era la lucru ). Deci daca vor, se poate, nu le e greu sa se intereseze despre cineva, atata timp cat scopul lor final e sa-ti bage pumnul in gura, atat la propriu cat si la figurat.

  Reply
 34. simona

  Hey Andreea,
  sper ca citesti postul asta. Eu am lucrat la CEDO, deci daca esti interesata as putea sa te ajut sa faci o plangere. O fac voluntar bineinteles, deci spune-mi daca ai fi interesata si discutam!
  Simona

  Reply
 35. Dan

  E revoluție ce sa mai. Jos guvernul! A da’ stai ca noi l-am votat.. Fetițele mici si frumușele cu portavocele la miting dau așa de bine, liberte, fraternite, alea.. dar pana sa o dam cu nesupunerea civica si cu Ghandi am o întrebare: a făcut cineva, nu contează de cate kile, o cerere la primărie pentru organizarea mitingului? Sau legea e buna doar când ne face noua placul?

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ dan: îmi pare rău să spun, dar gândești exact precum jandarmii cu amenda; de ce Andreea, și nu oricare altul din cele câteva zeci de mii de oameni care au ieșit toamna trecută în stradă trebuia să notifice Primăria? de ce nu i-au amendat pt TOȚI ”organizatorii” (că au fost cu zecile de mii);
   și încă ceva, nu e nevoie de nicio ”cerere” la Primărie pentru a organiza un miting, în unele cazuri e nevoie de notificare (și diferența între cerere și notificare e esențială);
   și, în fine, ține tot de democrație: indiferent dacă ai votat sau nu guvernul, asta nu condiționează respectarea drepturilor fiecărui cetățean

   Reply
  • Florin

   Salut ,

   Ca sa raspund la intrebarea „a făcut cineva, nu contează de cate kile, o cerere la primărie pentru organizarea mitingului?” , cererea este necesara pentru : marsuri , mitinguri , concerte si alte activitati ce constituie adunarea in mod VOLUNTAR a mai mult de 15 persoane la o locatie PRESTABILITA . Mai exista in lege definitia de EVENIMENT SPONTAN unde sunt incadrade mai sus mentionatele marsuri , etc . … cu caracter spontan. Adica nimeni nu cheama pe cineva la adunare/protest. Vine lumea pentru ca asa hotaraste FIECARE. Deci nu trebuie sa cer autorizatie sau sa notific pe nimeni ca ies pe strada. Ca pana una , alta traim intr-o tara libera. Cel mult pot fi identificat si amendat pentru deranjarea ordinii publice sau instigare DACA se demonstreaza ca am facut acest lucru ( martori , inregistrari OMOLOGATE , etc) conform legilor in vigoare.

   Reply
  • Mihai Gotiu

   @ VB: prejudiciul nu constă doar în valoarea amenzii; din punctul tău de vedere, încălcarea dreptului la liberă exprimare și a dreptului la întrunire ”valorează” doar 5.000 de euro (dacă e să ne referim la bani)?
   habar nu am cum se poate cuantifica încălcarea unui drept, dar cu siguranță nu vorbim de mii, ci de zeci de mii de euro (cel puțin); de altfel, există suficiente decizii ale CEDO în materie contravențională

   Reply
  • Dana

   Poti sa ne luminezi si pe noi unde este prevederea asta cu 5000 de euro? :))))))
   Numele/numarul actului normativ si articolul te rog.
   Multumesc

   Reply
 36. Tiberiu Somiay

  Draga Andreea,
  Suntem tineri, idealisti, inselati de impresia ca traim intr-o lume democratica. Spun acest lucru deoarece sunt de parere ca in orice tara pe care noi o consideram mai democratica decat Romania sunt momente in care, din pacate, democratia este supusa puterii statului. In Romania, insa, aceasta putere este atat de ostentativa si obscena, deoarece este exercitata de niste persoane parvenite si imorale. Aceasta fraza poate fi data ca si definitie pentru ceea ce constiutie statul roman ca si institutie in momentul de fata. Este dezamagitor cand prin intermediul constitutiei iti este oferit dreptul libertatii de exprimare si dreptul libertatii constiintei, iar in cele din urma constati ca acesti parveniti si imorali, care datorita grandomaniei lor sunt de parere ca ei sunt statul, incearca prin toate mijloacele posibile sa iti ingradeasca aceste drepturi si de cele mai multe ori si reusesc. Sper ca va veni si vremea cand vom avea si noi puterea si toate mijloacele posibile pentru a ingradi capacitatile acestor oameni imorali de a ajunge sa fie reprezentati ai statului roman. Unii vor spune ca avem aceasta putere prin vot. Eu spun ca votul, in momentul de fata, iti ofera doar ocazia de a alege intre doua sau mai multe rele si nu iti ofera ocazia de a putea schimba tipul de oameni care reprezinta institutia numita statul roman si pe noi, cetatenii romani. Sunt solidar fata de campania pentru care ai scandat in strada si doresc si eu sa contribui la plata acelei amenzi. Rugamintea mea este, daca va fi posibil, sa nu te opresti aici si sa iti cauti dreptatea mai departe, prin crearea unui proces in masa la CEDO importiva acestor metode folosite de acesti reprezentanti ai statului roman, menite sa ingradeasca atat tie cat si persoanelor aflate in situatia ta drepturile mentionate mai sus. In acest fel poate se va renunta la astfel de practici impotriva protestelor pasnice pentru cauze sociale.

  P.S. Oare cum ti s-au aflat toate datele, nefiind legitimata de nici un reprezentant al jandarmeriei? Asta poate reprezenta o alta incalcare a drepturilor omului.
  Mult succes!

  Reply
 37. horia

  Nu numai cheta. Sa ii luam un buchet de flori judecatoarei sau o stica la bautura fina judecatorului si sa ii spune sa le savureze in timp ce se gandeste la ce viitor mirific asigura copiilor/ nepotilor ( daca nu au plecat din tara deja) Hai sa le aratam ca ori cat ar incerca sa dea in noi suntem mai presus decat iei si putem merge drept pe strada nu trebuie sa ne taram ca reptilele fara coloana vertebrala verticala.

  Reply
 38. bogdan

  TE SUSTIN DIN TOATA INIMA insa, Nu platiti nimic fratilor! REFUZATI sa platiti amenzile, nu mai trebuie sa mai ascultam fortele de ordine pentru simplul fapt pentru care ele nu mai sunt legitime! Nu fiti sclavi supusi! fiti liberi! Vreu sa vad acest popor care s-a batut si cu Romanii, si cu Turcii, si cu Rusii, si cu Tatarii si nu s-a lasat calcat in picioare nici o data! Fiti uniti ca UNUL si actionati in continuare fara violenta, precum Gandhi a facut revolutia pe cale pasnica in India! De data aceasta suntem asediati de catre marile multinationale, eu zic sa nu va lasati si sa va bateti in continuare!

  „Imparati pe care lumea nu putea sa-i mai incapa
  Au venit si-n tara noastra, de-au cerut pamant si apa,
  Si nu voi ca sa ma laud, nici ca voi sa te-nspaimant,
  Cum venira se facura, toti, o apa si-un pamant!”

  asta trebuie si ei sa pateasta.

  Cu Dumnezeu Inainte!

  Reply
 39. mihai

  Fraiera o-i fi daca nu te duci cu presa dupa tine la Finante si cu sacul de monezi de 1 ban, 5 bani si 10 bani ! iar de fata cu presa sa pomenesti vinovatii, agentul constatator si judecatorii ce te-au judecat! Multa tarie in continuare!

  Reply
 40. VB

  „cum se poate cuantifica încălcarea unui drept”: matematic, dovedesti cum ti-au produs paguba de peste 5000euro. NU exista nici o hotarare CEDO in acest sens, din cate stiu eu! Nici macar nu ajung la CEDO asemenea cazuri, din principiu. Astept exemplele contrare.

  Reply
 41. Gabriel Galateanul

  …dar daca nu plateste amenda…ce se intampla? … hai sa incercam ca din nou in instanta sa schimbam amenda cu ceva, de ex: Munca in folosul comunitatii….imaginati-va cateva mii de OAMENI prestand munca pentru un scop nobil !

  Reply
 42. guti

  Amenda trebuie platita!
  Daca ei nu respecta statul de drept, macar noi sa il respectam si sa incercam sa producem schimbarea prin lupta cu aceleasi arme

  Reply
 43. Escu

  Si eu am fost intr-o situatie similara, tot in urma protestelor de anul trecut. Tin sa mentionez ca nu am avut nici un fel de suport legal iar pregatirea mea nu ma recomanda pentru o lupta cu institutiile statului. Am ajuns de doua ori in fata unei judecatoare din Bucuresti unde am incercat sa explic ce cautam in strada. Spre surprinderea mea amenda a fost anulata.
  „Detest” „ură, ciudă, indignare, scârbă, dorinţă de răzbunare,” asa nu vei rezolva niciodata nimic.
  Nu e bine sa generalizam, nu toti judecatorii, politistii, jandarmii sunt cum crezi tu, poate doar toti politicienii :). Si asta o spune un om care are mult mai multe experiete neplacute cu institutiile statului decat o fata de 24 de ani cu simtul civic prospat dobandit :).
  Nu zic ca e normal ce ai patit….

  Reply
 44. alinaMP

  Oops, nu mai postati conturi bancare ca vi le stergem si va bannam. Cand avem cont il publicam oficial pe site, maine dimineata, pentru toti amendatii, ca in Romania nu se deschide cont in trei ore. Investigam pe oricine isi permite sa faca din astea pe aici si avem relatii mai bune cu politia in Bucuresti decat in Cluj, deci atentie. Nici pe Uniti salvam nu credeti conturi daca nu sint postate chiar de ei.

  Reply
 45. Flavia

  Si eu contribui la cheta. Astept detaliile bancare, capul sus si privirea inainte: uite cati oameni frumosi pe pagina asta:)

  Reply
 46. Gabriel Ferugean

  o sa contribui si eu cu bani de indata ce aflu numarul de cont. as vrea sa stiu mai multe detalii despre proces si modul cum au demonstrat jandarmii ca tu esti organizatoarea procesului si cine si cum te-a reprezentat in instanta.
  multumesc mult si nu fi suparata, contra sumei de 2000 de lei, justitia romana tocmai ti-a eliberat dovada ca esti un bun organizator care poate scoate 20 de mii de oameni in strada, in timp ce politicienii platesc din greu sa isi umple stadioanele cu aplaudaci!

  Reply
 47. Bibbi Andrei

  As vrea si eu tare mult sa te ajut cu plata amenzii cu cat pot, lasa-mi un mail cum faci rost de cont si nu-ti pierde curajul de a riposta impotriva sistemului de cacat, ai toata sustinerea mea!

  Reply
 48. Silvia Claudia

  Astept cu nerabdare detaliile contului!!! Cu mare placere te ajut sa iti platest amenda!! E un pret minuscul pentru entuziasmul si taria de care ai dat dovada! Ai facut un gest in numele intregului popor! Ma bucur ca ai scris si ca ai publicat povestea! Si poate sfatul Domnului Gigi Bucurescu este bine venit si el! NU renunta, nu te comforma.. exista suport din toate partile si un spirit ca al tau va atrage numai oamenii care te vor ajuta! Cu sufletul zambind inainte!!!!

  Reply
 49. Vio

  Statul te-a dezamagit, oamenii frumosi nu o vor face. Astept detaliile contului si voi dona probabil 100 de lei pentru cauza ta. Esti un om frumos si sensibil si tara si lumea au nevoie de astfel de oameni. Fii puternica pentru ca vor exista oameni care sa te sustina.

  Bravo tie pentru curajul si atitudinea pe care o ai

  Reply
 50. Adrian Ciotlaus

  Sunt vinovat de participare la acele demonstratii impreuna cu familia si prietenii. Te rog sa ne transmiti unde doresti sa transferam niste bani pentru achitarea amenzii. Adi.

  Reply
 51. om fără drepturi

  Statul român nu este un stat de drept, este un stat de drepți, nu este un stat al omului ci un stat împotriva omului. În decursul anilor s-au dat diverse legi reparatorii, am văzut ura pe faţa şi în ochii celor puşi să faca dreptatea, ne-au tratat ca pe nişte gunoaie şi ne-au făcut tot felul de şicane până a ne lua dreptul câştigat prin lege. Asta e adevărata faţă a statului român.

  Reply
 52. Cetateanul turmentat

  Se pot face recursuri, eu zic sa nu renunte asa de usor. Niste romani dragi mie au avut proces 7 ani de zile pt o cauza absurda, demna de procesul lui Kafka si l-au pierdut de multe ori dar in final l-au castigat. Eu zic sa nu se dea batuta sa faca recurs inclusiv la Bruxelle. Adevarul iese la iveala!

  Reply
 53. Constantin

  Cred ca cel mai util este ca acesti bani sa se stranga, tot in strada, sa se simta SOLIDARITATEA oamenilor! In Cluj, Bucuresti, Iasi Timisoara samd… e nevoie de implicare la vedere, adica de marturisire, pentru a intelege unii si altii ca nu suntem singulari!

  Reply
 54. emil

  Ma bag si eu la cheta, mi se pare corect, pt ca si eu am participat. Dar as dori sa se stie exact cat s-a strans, si daca vor fi ajutati si altii care au primit amenzi, in cazul in care se strang mai multi bani.

  Reply
 55. alt om

  Problema nu sunt banii, ei se adună de la toţi cei care mai au un pic de raţiune, problema sunt cei care dau astfel de sentinţe, sunt cei care ne trimit în judecată cu acte false sau lovite de nulitate pentru aşi atinge scopurile murdare, problema e toată această mafie care ne erodează zi de zi viaţa şi sănătatea. Problema e cine opreşte această alienare mintală a celor care ne conduc..

  Reply
 56. alt om

  „Mi-au spus că sunt un real pericol social pentru această țară, care instigă la nesupunere civică și că amenda are scopul educării mele pentru a nu mai întreprinde astfel de acțiuni pe viitor.” Ce ar mai fi de comentat la această frază în care vedem stadiul de prostituţie în care a ajuns statul român. Nesupunere civică, faţă de cine? De cei care fac acum coadă la DNA dovediţi că au furat cam tot ce se putea furadin ţara asta? Cam asta e justiţia, cam ăsta e statul de drept român.

  Reply
 57. Hunor

  Cred si eu ca ar avea un impact mai mare daca ne-am intalni din nou in centru cat mai multi pentru a aduna banii si chiar sa mergem impreuna la posta sau unde trebuie pentru a plati amenda

  Reply
 58. Vasile

  Am si eu cam 9 lei in monede de un ban. Cum pot face sa ajungi in posesia lor? Ideea cu monedele de un ban mi se pare super! O sa mai adun cat mai rapid mai multe!

  Reply
 59. dogy

  Mai oameni buni, va pierdeti vremea cu CEDO. In orice democratie, ptr orice miting ori protest, ceri intai o autorizatie la primarie. DACA TI SE REFUZA nejustificat acea autorizatie, atunci poti sa protestezi neautorizat. Atunci ai toate sansele sa castigi in instante, sa castigi la CEDO, sa le ceri daune etc, pe ideea ca ti s-a refuzat un drept al omului, acela de a protesta. Atunci se incalca statul de drept. Cand protestezi neautorizat, indiferent de motiv, legal se presupune ca tu esti cel care incalci statul de drept, nu cel care te amendeaza. Stiti cum e asta cu statul de drept? Depinde de care parte a baricadei te afli.
  Strict din punct de vedere juridic, cand n-ai autorizatie, si nici macar nu ai incercat sa o obtii, protestezi ilegal. Cand protestezi ilegal, primesti o amenda (in cazul fericit in care chiar esti lasat sa protestezi). In instanta, strict asta se analizeaza. Sunt judecatori care judeca strict pe lege, si nu anuleaza astfel de amenzi, altii mai judeca si cu sufletul, si le anuleaza.

  Reply
  • Mihai Gotiu

   @ dogy: 1. nu e nevoie de nicio autorizație, ci de o notificare 2. notificarea trebuie să o facă organizatorii – Toamna Românească a avut câteva zeci de mii de organizatori – ideea să-i amendezi doar pe câțiva pentru ceea ce au făcut toți e o aberație și o discriminare 3. ca să îi pui cuiva eticheta de organizator, trebuie să dovedești asta dincolo de orice dubiu – ceea ce nu a fost cazul pentru amenzile care nu au fost anulate de instanțe (pentru că, repet) majoritatea amenzilor acordate toamna trecută au fost anulate, cele neanulate fiind excepțiile

   Reply
 60. CORCHES MIHAELA

  SI EU VREAU SA CONTRIBUI LA AMENDA ANDERRI , TRIMITETI CONTUL. FATA TREBUIE AJUTATA. PENTRU O CAUZA UMANA SI TREBUIE SUSTINUTA.

  Reply
 61. Geo Galetaru

  Ideea deschiderii unui cont este salutară. Dragă Andreea, justiţia română este o mare porcărie. Cred că merită să deschizi un proces la CEDO (după epuizarea tuturor căilor de atac interne), unde sunt sigur că vei câştiga, pentru că ţi-au fost încălcate nişte drepturi.

  Reply
 62. Dan Jungheatu

  Fratilor, nu dau sfaturi ca nu sunt in masura si nu stiu daca am minim de curaj ,sa fac ceea ce a facut fata asta, dar parerea mea este sa nu platiti nicio amenda, pentru ca slugoii sistemului asta, asta asteapta, sa stoarca de toata energia sa ,acest popor. Ar fi mai intelept sa cerem acestei eroine portavocea si sa continuam ceea ce a facut ea. Nu uitati, pe politruci ai sperie unirea intru-n spirit a celor multi. Nu vreau sa supar pe nimeni si daca toti sunteti decisi sa o ajutati, atunci dupa puteri ,voi incerca si eu sa fac acelasi lucru. Numai bine, Doamne Ajuta aceasta fata!

  Reply
 63. julian

  E joi la prânz şi nu am găsit cum să transfer câţiva euro. Un cont de PayPal ar fi foarte util pt cine vrea să trimită bani din străinătate. Mult succes!

  Reply
 64. Bako Daniel

  Ma alătur și eu însă nu vad nici un cont.Dar trebuie sa facem ceva cu toții sa nu mai cream precedente,altfel ticăloșii aceștia ne vor amenda și dacă respiram mai mult de 100 de ori pe zi de exemplu………….banii din amenzi vor plătii mascații ca sa ne ciomăgească?…….

  Reply
 65. Hans

  Draga Andreea,
  jos palaria pentru actiunea ta si nu pierde speranta. Daca ai parcurs toate instantele in Romania mai ai posibilitatea de a da in judecata statul Roman la Strassbourg si ca Jurist si fost avocat in Germania iti dau schanse destul de mari de a castiga acest proces. Daca platesti amenda in principiu recunosti si impotriva vointei tale „corectitudinea” amenziilor. -Eu unul m-as duce pana in panzele albe. Iar din cate stiu iti poti angaja un avocat pentru procesul din Straßbourg care va fi platit de catre judecatorie (ajutor de cheltuieli de proces pentru persoane cu venit mic). Intra pe situl judecatoriei si informeaza-te. Iti doresc mult succes !!!!

  Reply
 66. Alex

  Tu chiar te asteptai sa castigi in instanta? Nu cred ca exista in UE un sistem judiciar mai corupt si injust ca al romaniei (…). Mi se pare de admirat faptul ca ai iesit in strada si ai facut toate chestiile astea, dar daca vrei sa-ti fie TIE bine, mai bine te-ai gandi sa pleci de aici. In tara asta noi astia mai tineri n-avem nici o sansa. Decat sa-ti bati capu si sa-ti pierzi timpu prin instante, si sa te bati cu jandarmii aiurea, mai bine ii lasi sa-si faca de cap si te gandesti in care din tarile UE ai mai mari sanse sa te realizezi (limba,cultura etc). Ziceai ca erai la master, cauta un master in afara (eu iti pot recomanda prin Viena, dar sunt inca cel putin 15-20 de orase universitare in care chiar ti-ar placea sa traiesti) Si dupaia pleci si nu te mai uiti inapoi. Lasa-i sa se spele cu tara pe cap. Ma intreb in vre-o 15-20 de ani cand deja majoritatea romanilor care vor o viata buna o sa se destepte si o sa fie deja in afara, pe cine draq o sa mai fure? Dupa ce ne mor noua parintii (care-s singurul motiv pt care multi venim inapoi in tara) n-o sa mai punem piciorul in tara asta. Nu am inca copii, dar in mod cert copii mei nu vor invata limba romana decat daca printr-o nesansa incredibila se aliniaza toate planetele cu premolarul meu si ajung iar in rromania.

  Reply
  • Melomanul

   Cine vrea sa plece poate sa plece dar sa pleci pentru ne-regulile pe care le comite statul mi-se pare cel mai greu de suportat. In aceasta ipostaza sunt eu si va spun ca nu e de plecat din Romanai pentru ca nu te aude nimeni.Trebuie sa stii si sa vrei sa te faci auzit dar sa ai langa tine oamenii de bine singur nu va putea nimeni sa tina piept acestor bande de talhari.

   Reply
  • Melomanul

   Mai Andrei chestia cu „daca vrei sa-ti fie TIE bine” cum spui tu suna putin a amenintare subtila.Vezi sa nu confunzi modul de comunicare si sa faci o noua paradigma ca apoi te ineci cu propriile cuvinte .

   Reply
 67. alinaMP

  Multumin tururor, nu in ultimul rand ca ii ridicati moralul andreei, cand exista indivizi care o acuza ca a luat bani de la Soros. Andreea nu a luat nici un ban de la nici un Soros. Asteptam voluntari pe adresa de contact a Romaniei curate si avocati care vor sa se implice in aparat alt manifestanti, sau oameni cu competente contabile/fund-rading/crowdfunding care vor sa ajute la managerizarea contului. SAR este auditat anual -ultima oara de PriceWaterhouse) dar m-as bucura sa exista si un grup de voluntari care sa auditeze asemenea conturi, sa stranga ei direct bani, sa vada ca George Soros nu da nimic Andreei sau altor voluntari dedicati de la Romania curata.

  Reply
 68. Constantin Chirila

  E un caz clar de incalcarea a drepturilor omului, numai bun pentru CEDO. Cauta si alte persoane care au fost in aceeasi situatie ca tine. Dar este important sa nu fi avut vreo interactiune negativa cu jandarmeria…

  Reply
 69. Bob

  1. Nu trebuie sa plateasca nimic. Amenzile se prescriu dupa o anumita perioada de timp.
  2. Nu stiu daca a parcurs toate instantele din tara. Daca a facut asta si are decizie nefavorabila in toate instantele, poate merge la CEDO sa-si gasesca dreptatea.

  Reply
 70. Marius

  zdreanta de „justitie” din Romania mai mira pe cineva? carpa asta soioasa, puturoasa, sluga politica ancorata in mentalitatile evului mediu, infectia asta de institutie, mai mira pe cineva?

  Reply
 71. Melomanul

  Eu am o sugestie pentru toti minunatii sustinatori la plata amenzii pe care Andreea trebuie sa o plateasca.O amenda trebuie platita atunci cand se subscrie ca ai facut o ilegalitate.Va dati seama ca in Romania este ilegal sa mai scoti capul si sa-ti prezinti punctul de vedere .Asta suna a dictatura dar nu stiu de care…poate gasiti voi denumirea.Apoi pentru Andreea tot respectul pe care-l merita o persoana din partea alteia. Nu cunosc multi care sa stea cu porta-voce sus pentru tara in care traieste fara sa o ia in freza de la stat.Eu propun ca sa nu platiti amenda si sa existe in schimb un cont in care fiecare cetatean care doreste o schimbare sa puna un banut si sa mearga frumos cu banii la curtea internationala a drepturilor omului la Haga si sa inceapa deschiderea unui caz in care sa-si aduca pe banii cu care este sprijinita toate dovezile care o face sa devina persoana libera si cu drept de opinie(adica sa mergeti cat mai multi sa o sustineti ca bani se vor strange cu siguranta sa ajunga pentru toate cele de trebuinta intr-un asemenea proces).Altfel,Andreea va ramane o persoana simpla care si-a platit amenda cu ajutorul unor oameni de bine fara a reusi sa devina o persoana libera .Andreea trebuie sa devina libera iar toti cei care gresesc indiferent ca e vorba de stat guvern sau alte institutii ale statului trebuie sa plateasca si ele la randul lor pentru greselile comise la fel ca oricare alt vinovat persoana fizica sau juridica..Nu va fie frica ca inca nu a venit momentul de care sa va fie frica.Daca lasati asa lucrurile atunci sa va pregatiti sa va fie frica.Si mai mult, sunt curios daca in locul ei ar fi prins pe un individ cu multiple relatii pe la curtea de conturi sau cu relatii foarte sus credeti ca mai primea vre-o amenda?Stiti cu totii raspunsul si eu il stiu dara asta nu ne face mai fericiti.Libertatea se invata se simte si se practica acolo unde ea este.Iar acolo unde se doreste, se lupta pentru ea.Nimic nu se obtine stand de-o parte si analizand la rece.Se lupta cu credinta si speranta ca sa schimbi ceva altfel copii si copii copiilor vostri vor ramane infricati de institutiile pe care tot noi le platim ca mai apoi sa ne priveze de libertate.Este un adevar si l-am simtit pe propria mea piele si am gresit cand am fost lovit ne-luptand cu mafia avocatilor.Am preferat sa plec din tara si sa las totul in urma si sa sterg cu buretele.Dar stiti ce am aflat..?Ca nu se poate sterge cu buretele iar Andreea daca va plati amenda tot nu va sterge din sufletul ei nimeni umilinta de a cere ajutorul semenilor pentru o amenda. Va merge mai departe si va ramane cu capul sus dupa un proces lung si anevoios dar nu intre mafiotii care-si stiu foarte bine interesele ci intre avocati ai curtii internationale care daca va pierde atunci inseamna ca nu-mi va fi decat foarte greu sa accept ca adevarul nu poate invinge.La Haga avocatul nu mai poate sa fie cumparat de nimeni dintre jigodiile care sufoca statul de drept si nici nimeni nu mai poate sa-i absolve de la plata pe cei ce trebuie sa plateasca in urma verdictului dat de curtea internationala a drepturilor omului,dar pentru asta ai novoie draga Andreea de un super avocat tanar curajos destept si care sa vrea sa te duca pe drumul catre victorie..In concluzie Andreea plateste-ti amenda si apoi contesteaza la drepturile omului aceasta ilegalitate.Sunt sigur ca te vor sustine toti adevaratii oameni de bine.

  Reply
 72. CZC

  Nu plăti nimic, judecă-te cu ei, dă pe faţă neruşinata lor manoperă, nu pleca din ţară, e ţara ta, nu a lor!

  Reply
 73. Marton Istvan

  Fratilor ! Si eu sunt de acord, si contribui la plata amenzii, dar numai in monede de 1ban !!! pt ca porciii numai maruntis merita ! Stiu ca nu are nici o valoare pt ei tot ceea ce facem impotriva lor in cuvinte ! Ar trebui, fapte, indiferent ca suntem romani, maghiari sau alte nationalitati ( cum zicea raposatul si iubitul nostru conducator ). Mie scirba de politica si politicienii romani pt ca astia nu fac altceva decat sa continue realizarile, si hotiile fostului conducator !!! Scuze daca nu am scris corect…!

  Reply
 74. Stefan

  Si eu contribui la cheta cu cea mai mare placere!! Te rog nu te lasa, judeca-te mai departe, cere-ti dreptul intr-o instanta mai mare si reprezinte-ne pe noi, pe toti romanii care dorim o schimbare in tara! (de peste hotare e greu sa particip fizic)

  Reply
 75. Melomanul

  A lupta nu inseamna a scrie ci inseamna si asta dar inseamna a avea atitudine a arata asta . A lupta inseamna a nu te opri cand cineva te descurajeaza prin metode de manipulare.A lupta inseamna a crede in lupta ta si a lupta inseamna a nu te lasa invins de nimeni care vrea sa te faca sclav in propria ta tara.Daca vreti sa va bucurati de viitor atunci luptati pentru un viitor .Daca nu,atunci rabdati sau plecati la fel ca mine.Dar a pleca nu e solutia cea mai buna ci a ramane si a lupta cu ticalosii care sunt din ce in ce mai putini.Se termina si cu ei fiti siguri de asta.

  Reply
 76. OvidiuC

  Bun, si pana la urma, trecand peste toate discutiile in legatura cu politica si daca sa se plateasca amenda sau nu, care e situatia? Cat s-a strans, ce se mai face in continuare etc.?

  Reply
 77. avocat

  daca vrei, pune la dispozitie un numar de telefon unde sa te pot contacta direct.
  sunt avocat si te voi ajuta pro bono atat in dosarele pierdute si/sau cele pe rol.
  nu stiu daca ai deja un reprezentant legal dar si de-ar fi asa, 2 opinii nu strica.

  Reply
  • Melomanul

   Draga domnule avocat.Sunt cu siguranta doar unul dintre cei care s-ar putea numi clienti in job-ul dumneaoastra doar ca ati inteles gresit un aspect foarte important,si anume faptul ca atunci cand increderea scade in serviciile prestate de institutia pe care o reprezentati scade evident si numarul de clienti.Sper sa ajungeti in adevarata si reala forma de concurenta .Asta imi spune ca in viitor primul pas va prezenta un faliment al serviciilor din justitie pe fondul lipsei de incredere a populatiei iar apoi se vor cerne in ani si ani cei mizerabili de cei cu adevarat rofesionisti,Pana atunci mult succe domnule avocat.

   Reply
 78. Mircea Hava

  Da-i dracului de hoti si nu le plati nici o amenda. O sa-ti trimita primaria anual cate un reminder si dupa vreo 5 ani se vor plictisi.
  Chiar daca ai primi din donatii suma necesara platii amenzilor, ar fi pacat sa alimentezi un sistem care isi va bate joc de acei bani (primarii lui Dragnea abia asteapta)

  Reply
 79. Alex

  Ura e buna. Conspiratia si meschinaria sunt si mai bune. Educatia nu ti se mai face la 24 de ani. Amenda ai primit-o degeaba. Prin nesupunere a evoluat lumea si asta, din pacate, nu o inteleg oamenii indiferent de cate facultati au facut. Legile nu sunt respectabile sau n-ar trebui sa fie respectabile doar pentru ca exista, ci pentru ca dau satisfactie oamenilor prin efectele lor si, in principiu, sunt aliniate cu moralul. Tu ai luptat impotriva imoralului. Ar trebui sa fi rasplatita si nu pedepsita. Numai un orb ar putea sa te vada ca fiind un pericol social….trist…

  Reply
 80. Melomanul

  Imi aduc aminte foarte bine de o intamplare care ma decis sa am curajul de a-mi parasi tara.Am sa va povestesc putin din intamplare ca merita sa auzit o poveste incredibila.Fiica mea pentru ca era la pian in clasa a I-a am decis sa cumpar o pianina.Am tot cautat si pana la urma am gasit una la o femeie care la prima vedere parea un om foarte serios si stabil si am ajuns la concluzia ca vreau acea pianina dar nu la pretul de 2000 de euro cat vroia ia ci la 1000 pe care sa-i dau in rate iar de 500 de euro fac cu nepotica doamnei ore de pian private.Asa si facut batem palma iar dupa 4 luni de la contractul facut cu mana ei in fata mea apare la mine un tip care-mi spune sunt postasul v-am adus o chemare la tribunal sunteti dat in judecata.Am luat plicul si l-am deschis si am descoperit ca doamna de la care am cumparat pianina a ajuns la concluzia ca daca nu i-am dat toti banii in cu totul alti termeni pe care doar telefonic i-am aflat ulterior ma va da in judecata.Si pe scurt stiti ce sa intamplat a venit un individ pe care-l stiti cu siguranta este un parlit de EXECUTOR care mi-a spus ca daca nu platesc toti banii pana in data de 24 a lunii care urmeaza imi sechestreaza apartamentul personal.Imaginati-va daca puteti ca in urmatoarele 6 luni am avut executare silita si definitiva in care daca nu strangeam suma dupa ce am pierdut si procesul deci am fost eu cel care eram vinovat ca am vrut sa cumpar pianina si am fost la patru avocati care mi-au spus la fel plateste rapid ca astia iti iau casa.Daca asa vrea poporul sa faca scoala si conditiile sa fie cele care sunt atunci nu am nimic de spus decat ca trebuie sa plec din romania ca fiica mea sa poata sa-si faca un viitor ca in felul asta eu imi cresc copilul sa-l dau unor haite de caini flamanzi .Si imaginati-va ca inca nu va venit si voua randul dar o sa va vina stati linistiti .

  Reply
  • johnny

   E posibil ca si pe alte meleaguri sa fie ecsroci care sa vrea sa te insele, asa cum ati patit d-voatra cu pianina

   Reply
 81. Alecu

  Felicitari pentru spiritul civic! Daca nu ai obiceiul sa mergi la vot, atunci, starea ta de dezgust fata de statul roman are drept cauza pasivitatea ta privind exercitarea acestui drept – refuzul utilizarii acestui bisturiu democratic. Daca ai obiceiul sa votezi, atunci esti victima celor 60% care nu ies la vot. N-ar fi rau sa-ti canalizezi energia civica spre mobilizarea spre scoaterea la vot a celor apropiati si nu numai. Sa mearga si sa anuleze buletinul daca nu le convine oferta politica, sa-i injure, sa le scrie mesaje pe buletin dar numai sa iasa la vot si sa bage votul in urna. Un exercitiu de imaginatie: care ar fi reactia presei si a clasei politice daca cei 60% care nu ies la vot, ar iesi la vot si ar baga buletinele anulate intentionat in urne? Cine ar fi castigator in acele alegeri?

  Reply
 82. criss

  ” declarandu-ma vinovata de organizarea protestului ” dar ce nu mai avem voie sa protestam? si de cand? i-uite la ei.

  problema noastra, a tuturor cetatenilor romani este ca nu ne stim drepturile si obligatiile. o data ce ” astia mai mari ” stiu asta, ne manipuleaza ca pe niste bete de chibrite. stiu ca nici dupa pierderea proceselor nu ne vom interesa de legi, drepturi, obligati si ca vom pleca capul jos si vom zice: ce pot sa fac eu? sunt prea puternici. asta e. stim si noi ce drepturi si obligatii avem de la unul de la altul.

  draga mea, ma bucur enorm pentru ce-ai facut. FII PUTERNICA.DU-TE PANA LA CAPAT. FII UN EXEMPLU PENTRU TOTI CETATENII ROMANI. ARATA-NE CA SE POATE. DA-NE UN STROP DE AMBITIE.

  toti vrem sa schimbam Romania, dar nu putem decat daca intelegem un lucru: sa fim uniti, sa iesim in strada la fel ca in 89, dar nu inainte de a fii inteligenti. trebuie sa ne stim toate dreptrurile si obligatiile. si asta TOTI. nu vom reusi sa facem nimic niciodata cu 20.000 de oameni. o data ce fiecare roman a inteles asta si a invatat putem porni o noua revolutie.DE INTELIGENTA. nu se vor mai putea juca cu noi.nu ne vor mai putea pacali.nu ne vor mai putea fura.noi suntem cei prosti, pentru ca nu invatam ce trebuie. pentru ca suntem dezinteresati, pentru ca nu avem abitie,pentru ca suntem mult prea descurajati, pentru ca suntem mult prea ocupati sa punem pe masa o paine.pentru ca suntem slabi! ( acesta este un mesaj pentru toti romanii, as plange de fericire daca s-ar auzi la nivel national ) ROMANIA FII INTELIGENTA.

  Reply
 83. criss

  de ce am avit uzine si s-au inchis? de ce am avut fabric si s-au inchis? de ce am avit mine si nu mai sunt?de ce nu mai avem nimic? pentru ca suntem mult prea dezinteresati. pentru ca nu luptam.pentru ca suntem mult prea lenesi. trebuie sa constientiza-ti, romani, tara nu va putea oferi nimic daca nu a ca sa aice re nimic. sa cresti porumbul trebuie semanat, trebuie sapat, trebuie ocrotit de furtuni si abia apoi vei culege rodul si vei fi bogat.

  Reply
 84. ama

  Cu ajutorul multora, amenda va fii platita. Cu ajutorul unora, s-ar putea ajunge la CEDO, dar asa cum s-a mai spus, odata revenit procesul in tara – nu se stie ce se va mai intampla. Criss, cu postarile din 17.10.2014 are intru totul dreptate. Acest inceput al vostru, al clujenilor, de acum 1 an trebuie sa ne faca sa putem sa ne unim, cei ce gandim asa – si eu cred ca suntem multi, in toata aceasta frumoasa si superba Romanie. Daca vom gasi calea sa luam legatura unii cu altii, sa ne organizam, sa conversam, sa putem stabili si organiza astfel de manifestari ale „bucuriei” – cum ati facut voi la Cluj – cu dansuri si muzica in strada, dar in toata tara, abia atunci poate vom inccepe sa vedem si „soarele pe strada noastra”. De ce sa nu incercam sa facem o mare organizatie (si fara acte, nu trebuie sa ne legam de hartii si promisiuni desarte, ci doar sa ne unim cei care inca plangem daca auzim imnul TARII) si sa oprim tot acest furt al celor „tari” ce „se-ngradira in cercul lor de legi”?
  Eu astept un astfel de demers. Voi, ardelenii, sunteti mai uniti in acest sens asa ca poate dati un ton. Multumesc ca existati, toti cei ce ati fost atunci in strada, si sa dea Domnu sa incepem ceva, cei care nu am „dezertat” inca si mai vrem sa ne fie bine la noi in tara.

  Reply
 85. Melomanul

  Pai atata timp cat voi le spuneti ce aveti de gand si nu faceti ei se distreaza de voi toti cei ne-multumiti.Cand nu veti mai scrie nimic pe aceste site-uri si veti iesi cu atitudinea in fata comunicand asta de la om la om acesti smecheri nu vor mai stii ce aveti de gand si vor fi luati prin surprindere.Sigur ca procentul celor care scriu pe un blog sau alte forme virtuale sunt ne-semnificative comparand cu cei care nu au pus mana pe un computer in viata lor.Si eu cred ca cel mai bine este sa nu mai scrieti nimic ci sa va urniti din lor ca scrisul asta nu va rezolva problemele.Descoperiti-va atitudinea ,personalitatea si curajul dar fara ura si cu multa inteligenta si comportament civilizat .Doar asa se rezolva lucrurile altfel haosul este arma lor cu care va stapanesc de 24 de ani.

  Reply
 86. Melomanul

  O singura intrebare mai pun la care nu cunosc raspunsul …poate-l stiti voi.Ce procent din populatie vrea sa munceasca cinstit pe un ban onorabil si ce procent vrea sa traiasca din furt.Pentru ca pana la urma asta trebuie stiut si asta se reflecta si in alegeri si rezultatele pe termen lung.

  Reply
 87. criss

  Nu e vb sa fie luati prin surprindere. Nu e un secret. Orice cetatean trebuie ( sau mai bine zis are obligatia ) sa isi cunoasca drepturile. Doar ca noi suntem prea lenesi, dezinteresati sa le invatam.
  ” surprindere” – nu ma refeream la atac asupra statului. Ma refeream sa facem totul ca la carte. Adica de exemplu in desfasurarea unui protest, se poate face dar doar in anumite conditii. Voi pune si un link ca sa citesti/cititi exact la ce ma refeream. SAU : cand cineva ne spune nu puteti face asta. Noi sa spunem ba da putem ! Avem acest drept ! Sau cand cineva ne ” ataca ” sa putem spune STAI, nu poti face asta !
  ” ce aveti de gand ” – si spun inca o data. Eu vb aici de schimbarea gandirii noastre, a tuturor.inclusiv a mea, a ta, a parintilor, bunicilor, prietenilor, etc. De a ne stii drepturile.
  Iar asta era doar measajul meu pentru noi, noi romanii.
  In legatura cu ” cand nu ve-ti mai scrie pe aceste site-uri si veti iesi cu atitudinea in fata ” ar fi fost momentul ideal sa fi spus ” Sa nu mai STAM pe aceste site-uri si sa IESIM cu atitudinea in fata „. Eu de una singura nu pot convinge un popor intreg.
  In legatura cu batranii care nu au pus mana in viata lor pe calculator…nu am prea multe de spus , decat ca parerea mea este ca totul poate incepe cu noi, tinerii. De exemplu : noi astia tineri, putem, comunica mesajul ( cel mai bun cuvant cred ca ar fi convinge – ca trebuie sa ne invatam drepturile si obligatiile), mai departe printilor nostrii, bunicilor, prietenilor, copiilor etc. Consider ca ar fi bune si postarile pe internet pentru ca cel mai mult noi, astia tineri stam.
  ( Nu ma cert – imi exprim parerea) – asta ca sa nu se inteleaga gresit, pentru ca acum nu mi-am gasit cele mai potivite cuvinte sa explic ceea ce doresc sa spun..

  Reply
 88. Melomanul

  Andreea nu este amenda ta este amenda acelor mii de oameni care au fost langa tine.Deci ia faceti un efort de morala si atitudine si ganditi-va ca aceasta amenda trebuia sa va vina tuturor in posta.Credeti ca ar avea acest curaj sa o faca ?Sunt curios daca veti ramane la fel de pasivi si atunci.Ca de scris toata lumea o face in felul lui la fel de bine mai putin cu atitudinea.Eu sunt sigur ca asta-i motivul pentru care politicienii se distreaza pe sema prostiei si a fricii individuale si a manipularii facute de specialistii care doresc o distrugere rapida a romaniei de azi si de ieri.Pentru ca cea de maine e inexistenta o sa va convingeti.Cand flacara este din ce in ce mai mica lumanarea se stinge.Pregatitiva de intuneric.

  Reply
 89. Melomanul

  Cand eram mic se spunea la scoala ca Romania e cea mai cool.Ca noi suntem speciali si mult deasupra vecinilor nostri unguri cehi.. sau mai stiu eu ce natii prezentate de profesori.Acum realizez fiind departe de Romania ca este exact invers.Suntem o natie de oameni fara un tel fara responsabilitati si nu ne pasa de nimic si de nimeni daca astazi avem o bucata de paine pe masa.Inca nu ati realizat cat suntem de defecti.Singura problema este ca cei de la conducere si cei care vor veni stiu exact cat e de defect este poporul .Poporul nu are nici cea mai mica intentie sa schimbe lucrurile pentru ca nu stie sa o faca nu pentru ca nu ar vrea.De acum pregatiti un loc special in inima voastra in care sa depozitati suferintele iar in alt loc al inimii voastre sa va protejati durerle.Iar in suflet sa va ramana amintirile care foarte curand vor ajunge sa fie cel mai cald loc unde va intaorceti .Amintirile ca ati avut o sansa sa schimbati Romania in 89 si nu ati facut-o de frica celor care acum isi bat joc de voi.Si asta se va intampla si in viitorul vostru.Pregatiti-va doar sa aveti spatele tabacit de bastoane daca ripostati sistemului pe care l-ati vrut in schimbul libertatii si al bucuriei de a primi un loc de om respectat in lume.Respectul trebuie sa-l invatati mai intai cu voi insiva.Pana nu va respectati nu o sa va respecte nimeni.De abia dupa acest pas asteptati sa fiti respectati de altii..

  Reply
 90. constantin neagoe

  Sa iesim cu toti in strada la chemarea acestei domnisoare, asta sa fie recunoasterea si recompensa.

  Reply
 91. Nea Makri

  Draga mea, poate ca ai dreptate sa gandesti, sa simti si sa actionezi asa cum ai facut-o, dar as dori sa-ti dau un sfat, ca una care am trecut si eu prin stari asemanatoare celi prin care ai trecut si tu.
  Sfatul meu este urmatorul: NU URA, pentru ca iti vei umple mintea si inima cu venin care iti vor afecta intreaga fiinta si vei raspandi celor din jur, chiar si celor pe care ii iubesti, stari negative de anxietate si disconfort.
  E normal sa te simti indignata si sa-ti fie ciuda dar NU TE RAZBUNA, pentru ca nu esti tu cea in masura sa pedepsesti.
  Nu stiu cat esti de credincioasa, dar Ura si Razbunarea sunt rezultatele mandriei, care este cel dintai si cel mai mare pacat, din care vin toate relele.
  Asa cum se inalta catre Dumnezeu rugaciunea „Slabeste, lasa, iarta Dumnezeule……..” sau cum gasim in Rugaciunea Domneasca Tatal Nostru „….. si ne iarta noua greselile noastre precum iertam si noi gresitilor nostri….” asa trebuie sa procedam si noi si va fi bine si cald pentru sufletele noastre.
  Incearca draga mea sa uiti si sa ierti. Considera ca a fost o incercare pe care ai trecut-o cu brio daca vei proceda intr-un mod placut lui Dumnezeu.
  Iti doresc o viata fericita fara astfel de incidente. Dumnezeu sa te aiba in paza Sa. O zi binecuvantata!

  Reply
 92. Victor

  Andreea te sustin, alaturi de miii da alti cetateni romani. Amenda nu conteaza. Vom strange bani in conturile afisate. Este important sa reactionam firesc, in strada si prin orice mijloace legale si mai ales constitutionale, pentru a opri abuzurile unei clase politice infecte si al insinuarii ei in toate structurile sociale si de stat, justitie, media, economie, educatie, etc… otravind ideea de sparare a puterilor in stat printr-un comportament de mafie institutionalizata, cu taxe de protectie si influente criminale…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *