Mihai Goțiu

VICTORIE de etapă pentru păduri. În urma implicării civice, ministrul Mediului anunță susținerea legii de interzicere a tăierii pădurilor de lângă București. Ce urmează

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) va susține proiectul inițiativei civice ”Împreună pentru Centura Verde”, al cărei scop este interzicerea tăierilor de păduri de pe lângă București. Anunțul a fost făcut atât de ministrul Mediului, Tanczos Barna, pe pagina sa de Facebook, cât și pe pagina oficială de Facebook a Ministerului.

În anunț, ministrul recunoaște că inițiativa este una civică: ”Inițiativele din partea activiștilor de mediu, care aduc o plus valoare comunităților locale nu pot fi acaparate de un singur partid politic. Acestea au nevoie de susținere și sprijin deplin de la toate partidele politice. Asta a fost concluzia în urma discuțiilor cu conservaționistul Alex Gavan, fondatorul platformei civice „Împreună pentru Centura Verde”, pe care l-am primit azi in biroul meu. Avem același opinii despre importanța proiectului www.centuraverde.ro, iar MMAP va susține acest proiect”, a scris Tanczos Barna, postând o fotografie alături de Alex Găvan.

”Așa cum am spus și în prezența organizatorilor al concursului de ciclism MTB Prima Evadare: rolul social al pădurilor din jurul marilor orașe este incontestabil. Trebuie să punem la dispoziția cetățenilor aceste spații verzi: este de datoria autorităților să facă aceste păduri utilizabile și de folos pentru comunitate”,

Tanczos Barna, ministrul Mediului

”Împreună pentru Centura Verde” este o inițiativă civică cu o susținere consistentă din partea a numeroase persoane publice din mai multe domenii. Scopul acesteia este de protejare a pădurilor din jurul Bucureștiului, în scop recreativ și, mai ales, pentru îmbunătățirea sănătății locuitorilor Capitalei și a locuitorilor din județul Ilfov. Până în momentul prezentului articol, peste 6.600 de cetățeni au semnat petiția lansată pe Platforma Declic, având același obiectiv (dacă nu ai semnat încă petiția, o poți face aici)

O propunere legislativă cu același obiectiv a fost depusă de parlamentari USR și REPER și a ajuns pe ordinea de zi a două dintre cele trei comisii de raport ale Senatului, primă cameră sesizată. Pe site-ul Senatului sunt afișate avizele (favorabile) de la Consiliul Economic și Social, respectiv de la Consiliul Legislativ, un aviz de la Consiliul Superior al Magistraturii și o opinie a Consiliului Fiscal, la dar nu era înregistrat vreun punct de vedere al Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor. Termenul pentru raport, la Senat, a fost 7 iulie. După depunerea raportului comun al comisiilor de specialitate sesizate, urmează votul în plenul Senatului, apoi sesizarea Camerei Deputaților, cameră decizională în cazul acestei propuneri legislative.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “VICTORIE de etapă pentru păduri. În urma implicării civice, ministrul Mediului anunță susținerea legii de interzicere a tăierii pădurilor de lângă București. Ce urmează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *