Mihai Goțiu

VICTORIE CIVICĂ, ÎN JUSTIȚIE: Masacrarea cocoșilor de munte, suspendată de Curtea de Apel Brașov

Curtea de Apel Brașov a decis, astăzi (joi), suspendarea ordinului ministrului Mediului, Tanczos Barna, prin care era permisă vânarea a sute de cocoși de munte. Solicitarea de suspendare a fost depusă de Asociația Alianța pentru Combaterea Abuzurilor.

”Respinge excepţia lipsei de interes a reclamantei, excepţie invocată de pârâtul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin întâmpinare. Admite cererea formulată de reclamanta Asociaţia „Alianţa pentru Combaterea Abuzurilor”, în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor şi, în consecinţă: Dispune suspendarea executării dispoziţiilor şi a anexei Ordinului Ministrului Apelor, Pădurilor şi Mediului nr. 2482/2022 privind aprobarea cotelor de recoltă pentru specia cocoş de munte ( Tetrao urogallus), pentru perioada septembrie-30 noiembrie 2022 (publicat în Monitorul Oficial, partea I nr. 960/3.X.2022 din 03.10.2022), până la pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la comunicare. Cererea de recurs se depune la Curtea de Apel Braşov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei, azi 10.11.2022.”

Decizia Curții de Apel Brașov

Prin Ordinul Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor nr. 2482/2022, a fost eliberat pe data de 3 octombrie și ar fi permis vânarea, până la sfârșitul lunii noiembrie, a 239 de cocoși de munte, cei mai mulți dintre ei (38), în județul Harghita, pe care ministrul Tanczos Barna îl reprezintă și ca senator în Parlamentul României. Ordinul a generat revoltă printre activiștii de mediu, în lipsa unor studii științifice legate de efectivele acestei specii în țara noastră, în condițiile în care există, totuși, studii legate de Munții Carpați, unde este considerată specie în declin.

”Avem studii științifice la nivelul munților Carpați, care bineînțeles includ și România, că populația de cocoși de munte este în declin. Aceste studii sunt bazate pe evaluări științifice riguroase, nu pe observațiile vânătorilor, pe care se bazează numărătoare la care face apel ministrul mediului în decizia asta politică”

Gabriel Păun, Agent Green, declarație la RFI România

 

Karol Kalisky / Arolla film via Agent Green


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

14 thoughts on “VICTORIE CIVICĂ, ÎN JUSTIȚIE: Masacrarea cocoșilor de munte, suspendată de Curtea de Apel Brașov

  1. Ion

    Scapa cine poate….Dor masacrarea si jefuirea romanilor de crima organizata statala e admisa de justitia romana mafiota si corupta.

    Reply
  2. emil

    Onoratele instante sunt inscaunate tot de crima organizata statala iar mafiotii lor vaneaza in continuare.
    La prima vizita a printului Charles in Romania a intrebat daca exista cocos de munte si care sunt zonele alpine unde creste cocosul de munte. Credeam ca vre-a sa-l protejeze. Ulterior apar lucrurile nestiute despre print. „Prințului Charles îi place „groussaka” – versiunea sa a mâncării grecești moussaka, dar cu cocoș de munte în loc de miel” https://tvrmoldova.md/article/1fd445d637efaa09/45-de-detalii-mai-putin-stiute-din-trecutul-regelui-charles-al-iii-lea-de-ce-nu-calatorea-niciodata-cu-william-in-acelasi-avion-si-ce-broasca-ii-poarta-numele.html
    Raspunde

    Reply
    • Mihai Goțiu Post author

      1) știți ca în România să se prepare ”groussaka” sau alte rețete tradiționale pe bază de cocoș de munte? 2) și italienii preferă specialități din limbă de ciocârlie, asta înseamnă că le împușcăm? 3) avem studii în România legate de efectivele cocoșilor de munte sau facem cum s-a întâmplat cu castorii, pe care i-am exterminat, pentru blană și mâncare și doar după un secol și jumătate, că au mai supraviețuit în alte părți, am reușit să-i reintroducem, pe ici, pe colo?

      Reply
  3. emil

    Nici friptura de capra neagra si carnea de marmota nu e cunoscuta romanului de rand, dar se prepara. Primele cuvinte rostite de Chalrles la prima vizita in Romania au fost daca avem de munte. Apoi anturajul cu interlopii statului roman tradeaza adevaratul Rege.

    Reply
  4. Drinceanu Dumitru

    Este bun demersul, extincția devine, altfel, galopantă, după ce este accelerată și alarmantă. Necazul este că se întâmplă exact același lucru și, ca și în cazul vânătorii nerestricționate, tot din cauza lăcomiei și inconștienței lui Homo Deus. În același timp, dar disprețuitor față de entitatea umană, este incredibilă vânarea omului de către om: categorii întregi, mase de oameni impresionante sunt neprotejate, ori „protejate” diversionist, precum sprijinul cu vouchere al pensionarilor dezavantajați în locul creșterii „speciale” a acestor pensii inumane, execrabile, nu prin încadrarea într-un procent colectiv nediferențiat (care ar fi de sorginte socialistă, prin egalitarism, dacă nu ar proteja mascat și mafiot, oare? pensiile de nababi ale „specialilor”) care întâmpină firesc oprobriul Bruxelles-ului, prin creșterea deficitului bugetar și a inflației care ar absorbi mai mult decât creșterea acestor venituri ale săracilor.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *