Claudiu Craciun

Cu semnăturile pentru candidaturi până în pânzele albe…

Nici cu moartea la ușă guvernanții noștri nu renunță la semnăturile de susținere pentru candidaturi.

Sunt mai puține – 0,5 % din alegătorii localității față de 1% cât era inițial și se pot strânge și electronic.

Dar o mare parte din țară nu e digitalizată și tot semnăturile de hârtie vor fi folosite. Asta înseamnă contact și risc pentru simpatizanții partidelor și cetățeni.

Dacă un singur om se infectează cu Covid – 19 la strângerea de semnături, sau și mai rău, moare, Guvernul ar trebui să fie responsabil penal pentru asta.

În țara asta se moare pe șosele și în spitale. Dacă se va muri și din cauza nenorocitelor de semnături – pavăza oligarhiilor de partid în fața contestării sociale, avem dimensiunea dezastrului moral și antidemocratic în care ne aflăm.

PS: Nu știu dacă este sigur să se organizeze alegeri pe 27 septembrie. Dacă se organizează totuși e obligatoriu să fie organizate pe parcursul a două zile.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *