Adrian Popescu

Omul nou Voiculescu, moștenitorul unei vechi rețele

Campania „Oameni noi în politică” a avut caracterul unei diversiuni perfecte, fiind de altfel promovată de agenți de influență ca Mihai Politeanu, care a început la PNȚCD și a încheiat la USR după douăzeci de ani de manevre politice în care a tranzitat și pe la M10, PDL și PNL. Guvernul care se pregătește să fie investitit conține câteva produse publicitare independent pregătite de ani de zile pentru afi reciclate prin „Oameni noi”. Probabil cel mai flgarant exemplu este Vlad Voiculescu. Acesta a trebuit să recunoască nu doar că tatăl sau a colaborat cu Securitatea, fapt probat de CNSAS, dar și că celelalte rude ale sale sunt influente la Viena sau în domeniul industriei medicamentelor din România. Așa se explică mai bine de ce Voliculescu, doar cu diplomă de liceu a putut fi angajat de o bancă importantă din Viena și plasat strategic să se ocupe de atragerea fondurilor europene din România. Totul se explică prin relații în viața lui Voiculescu, care fără a fi nici doctor, nici economist calificat în sănătate publică are pretenția să fie ministrul Sănătății după ce a încercat să fie primar general. Niciodată ales de vreunn electorat, Voiculescu a fost ales de alte structuri ca având biografia perfectă. S-au făcut investiții masive în publicitatea lui externă și internă și unul din argumenetele sale când era contracandidatul lui Nicușor Dan era proprietatea celei mai extinse liste de adrese electronice private care ar fi putut fi folosită pentru publicitate electorală. Chiar proiectul sau european folosit ca principal instrument de promoție, Magicamp, nu ar fi putut fi realizat de vreun oengist obișnuit din România, suma necesară pentru cofinanțare depășind bugetul a zece ONG-uri obișnuite la un loc.

Vlad Voiculescu, despre acuzele la adresa sa: ”Nu mă simt rușinat de perioada studiilor și muncii mele la Viena” / Cum a ajuns acesta la o universitate de prestigiu – Esential – HotNews.ro

Vlad Voiculescu recunoaște că tatăl său a colaborat cu Securitatea. „Taică-miu nu e perfect și sigur a făcut greșeli” (digi24.ro)


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “Omul nou Voiculescu, moștenitorul unei vechi rețele

 1. Emil

  Concurenta mare, Beuran șpăgar, Oprescu șpăgar, Dorobat șpăgara, Pintea șpăgara, etc, oameni cinstiți nu exista in Romania.

  Reply
  • Colectiv

   Ba da, …Banici oiu!
   Care poate face rost si de cateva minore – ca pe cele devenite majore intre timp le poate sustine ca sa intre in Guvern, data viitoare.

   Reply
 2. andreescul

  Ce, exact, reprezintă această… postare?!? Articol nu e, seamănă mai curând cu un „stub”, un ciot de editorial, să nu uite cititorii RC de marea conspirație USR-Plus-istă de preluare a Sănătății pentru a… ce anume?!? Acuzații clare nu se fac, filiere de căpușare nu sunt expuse, doar trimiteri vagi la potențiale conflicte de interes și potențiale rețele. Dacă știți ceva, am vrea să știm și noi. Dacă aveți doar impresii, mai investigați…

  Reply
 3. Anca Dobrescu

  Jenant si descalificant articol! Nu ar fi corect sa si argumentati? Cu atat mai mult cu cat vine dupa explicatii detaliate date deja de Vlad Voiculescu, pe care presupun ca le-ati lecturat.
  Desi au trecut 30 de ani de la revolutie, constat cu exasperare si dezgust ca epoca „dosarelor de cadre” nu a trecut, ca printre noile generatii de ziaristi se mai gasesc scotocitori prin pacatele parintilor, unchilor, bunicilor,
  frati ai bunicilor (!) (vezi emisiunea Deconspiratii din 12 dec 2020 – Antena 3), in incercari jalnice de slugarnicie politica. Daca fiecare dintre acesti denigratori ar fi facut macar pe jumatate din binele facut de Vlad Voiculescu semenilor in suferinta, Romania ar fi fost mult mai sanatoasa astazi. Si astfel de scriituri poate nu-si mai gaseau locul…

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *