Mihai Goțiu

MOBILIZARE! Marșul Generației Schimbării. Vezi orașele unde au loc marșuri în România și fotografii de la pregătiri

A mai rămas o zi până la una dintre cele mai mari acțiuni de protest din istoria umanității, Marșul pentru Schimbări Climatice. Petiția lansată de AVAAZ a adunat peste 2 milioane de semnături, iar sute de mii de oameni din sute de localități din întreaga lume sunt așteptați să participe mâine (21 septembrie) la marș. Printre acestea se numără și București (vezi ora și traseul aici), Cluj (aici), Timișoara (aici), Brașov (aici), Iași (aici), Ploiești (aici), Satu Mare (aici), Bârlad (aici) și Târgu Mureș (aici) (dacă mai sunt și alte localități din România, vă rugăm anunțați-le la secțiunea comentarii, mai jos, eventual cu link – n.r.). Printr-un comunicat postat pe Facebook, Campania Salvați Roșia Montană a anunțat că se alătură marșului.

Petiția și marșul istoric prefațează unul Summit-ul istoric al ONU destinat schimbărilor climatice, care va reuni, pe 23 septembrie, la New York, lideri ai guvernelor lumii, oameni de afaceri, finanțiști și reprezentanți ai societății civile. Scopul Summit-ului este de a realiza un plan de acțiune care să fie prezentat la reuniunea mondială pentru schimbări climatice de anul viitor, de la Paris.

Mai multe amănunte despre acest subiect puteți citi pe România Curată:

Despre Petiția AVAAZ

Mesajul istoric al Secretarului General al ONU, Ban Ki-moon

Despre cât de important este Summit-ul ONU și de ce presa autohtonă evită subiectul, aici.

În avanpremiera marșului de duminică, la București s-a proiectat filmul documentar ”Disruption”, iar la Cluj un atelier de pictat banere (vezi imaginile de mai jos).

(notă: Generația Schimbării este denumirea utilizată de mass-media internațională pentru cei care militează pentru noi politici de mediu, economice, agricole, energetice, de dezvoltare urbană etc. care să preîntâmpine efectele schimbărilor climatice)

***

Atelierul de banere și moblizare, Cluj (foto: Luminița Dejeu)

marsul pentru clima 1 marsul pentru clima 2 marsul pentru clima 3 marsul pentru clima 4 marsul pentru clima 5 marsul pentru clima 6 marsul pentru clima 7 marsul pentru clima 8 marsul pentru clima 9 marsul pentru clima 10

Pre-event București (foto: Facebook)

pre event bucuresti 1 pre event bucuresti 2 pre event bucuresti 3


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “MOBILIZARE! Marșul Generației Schimbării. Vezi orașele unde au loc marșuri în România și fotografii de la pregătiri

 1. flesh

  Cum să-ți explic ce înseamnă schimbarea climei din cauza încălzirii globale?
  Gândește-te că oamenii de știință îți spun că un colț de stâncă a început să se rostogolească din vârful muntelui. I-au analizat deplasarea și traiectoria și accelerația și te previn că vei strivit de bolovanul imens.
  Ce faci tu în acest moment? Îi crezi pe oamenii de știință și te ferești? Nu îi crezi, dar totuși te ferești? Nu îi crezi și nu te ferești, aștepți să vezi dacă chiar vine bolovanul?
  Urmărește, te rog, acest documentar: http://www.watchdisruption.com/ și participă la marșul global pentru stoparea încălzirii climei: https://www.facebook.com/events/1546181392271285/

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *