Romania Curată

LIVE despre candidații la alegerile europarlamentare

Știi destule despre candidații pe care îi vei vota duminică? La 14:30 intrăm în direct cu Alina Mungiu-Pippidi. Explicăm listele negre de integritate a celor care vor să intre în Parlamentul European.

Alina Mungiu-Pippidi explică ce este integritatea politică și cât trebuie să știm despre candidați ca să avem încredere în ei.

Află mai multe aici: http://www.romaniacurata.ro/liste-negre-romania-curata-europarlamentare-2019/

Consultă listele negre ale candidaților aici: http://www.romaniacurata.ro/wp-content/uploads/2019/05/lista-Rom%C3%A2nia-Curat%C4%83-candida%C8%9Bi-europarlamentare-2019.pdf


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “LIVE despre candidații la alegerile europarlamentare

 1. Ghita Bizonu'

  Doamna Mungiu-Pippidi,

  am urmarit cu oaresce amuzament si surpridere interbiul pe care l-ati dat la A3.
  Dintai trebuie sa marturisesc ca va sunt adversar de idei de la primul articol pe care l-ati semnat in Revista 22 .. si interviul mi-a confirmat cele mai rele banuieli..

  Adica dvoastra credeti ca dvoastra si nu mai stiu ce „intelctuali” ati fi avut vreo sansa „sa il tineti sub control” pe Traian Basescu?!!!?! TB este ca sa zic asa un vechi edec de comitii si comitete PCRiste caruia nimic insan nu ii este strain! Ma rog pe TB nu il cunosc .. dar am cunoscut pe altii .. Nu pot fi controlati .. decat prin metode Felix cel de Fier ! Ok, in anumite limite pot fi si sunt previzibili .. adica daca le dai degetu mic ramai ,in cel mai bun caz , fara antebrat!! Si principalul lor atu este .. incapatanarea incrancenata cu care isi urmaresc parvenirea si lipsa de „morala” plus ca sunt f rezistenti dpv nervos …. [Stia Stalin de ce ii „epura”!]

  Apoi ..poate din cauza varstei …. mai mici se pare ca ignorati ca „partidul” (cel putin PCUS si PCR) a avut ceva dificultati in a asigura controlul serviciilor de securitate .. Adica sa „convinga” zisele servicii ca nu ele sunt cele „indreptatite” sa asigure conducerea politica a societatii … Si .. si sa zic asa din nou am pus briciul in laba maimutei … (asta e din EA Poe) …. Sa vedem ce o iesi

  Reply
 2. mihaim

  Dna Pippidi,

  nu ne intereaza alegerile europarlamentare, ne intereseaza referendumul a carui organizare incalca recomandarile Comisiei de la Venetia mult invocate, referendum care a dus in derizoriu aceste alegeri. E drept, incalca acele recomandari generice care nu pot fi suspectate ca sunt facute la comanda pentru tarile de mana a doua din UE asa cum este Romania de exemplu.
  Foarte bine ca CCR a decis ca legea care ar fi instituit/legiferat aceste recomandari ale Comisiei de la Venetia prin interzicerea organizarii de referendumuri care sa se suprapuna cu alegerile, pentru ca se incalca dreptul dnului Iohannis de a bruia prin referendumuri astfel de alegeri exact la momentul organizarii acestora din urma. Pentru ca nu-i asa, daca nu poate propune dnul Iohannis un referendum in 1 sau 2 zile din an atunci, pe cale de consecinta, nu poate organiza referendumurile sale nici in celelalte 365 zile minus 1-2 zile in care s-ar putea organiza aceste alegeri.
  E drept, ca si parlamentarii coalitiei de guvernamant nu sunt prea destepti de felul lor, pentru ca ar fi putut sa scrie in lege interzicerea de referendumuri doar in zilele in care se organizeaza alegeri la termen (care nu pot fi mai mult de 3 zile in cazul cel mai ciudat cand intr-un an ar fi organizate atat alegeri locale, parlamentare cat si prezidentiala). Bine, si CCR putea sa faca aceasta distinctie in decizia de neconstitutionalitate, dar asta ramane pentru altadata, adica niciodata.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *