Adrian Popescu

Lanțul demisiilor de nerefuzat și un banc cu polițiști

Cine-i vinovat pentru mușamalizările sistematice din Poliție care au făcut ca un pedofil să umble liber timp de un deceniu? Oricine încurcă în drumul spre putere, după câte se pare!

„Dacă își dă demisia, eu o accept. Dacă domnia sa va fi lăsată, își va da demisia, spune Mihai Tudose despre propriul ministru de Interne, Carmen Dan. Motivul? „M-a mințit. Nu pot să lucrez cu un ministru de Interne care își permite sa mă mintă”.

Obiectul minciunii este o altă potențială demitere. Carmen Dan i-a cerut premierului demiterea șefului Poliției, Bogdan Despescu, și i-a propus ca înlocuitor numele Cătălin Ioniță. „Am întrebat-o dacă e adevărat că acel om refuză. Mi-a spus că nu este adevărat. L-am sunat pe domnul chestor: «Bună ziua, sunt premierul, doriți această funcție?» / «Domnul prim-ministru, m-am prezentat la doamna ministru cu un raport, prin care refuz această funcție»”

În lipsă de înlocuitor, Despescu a scăpat cu o săptămână de răgaz ca să dea un raport despre cât este el însuși de vinovat pentru scandalul cu pedofilul cu 10 ani de experiență pe teren, protejat de colegi.

În timp ce Mihai Tudose a găsit ocazia să se răfuiască cu ministrul de interne și cu cine o fi în măsură să o lase sau nu să își dea demisia (să fie Liviu Dragnea, să nu fie el? Va închide oare cercul și îi va cere demisia lui Mihai Tudose „în caz că este lăsat”?), Carmen Dan a găsit la rândul ei momentul să se răfuiască cu Radu Gavriș, șeful de la Omucideri, recunoscut profesional pentru faptul că în ultimii șase ani a avut zero cazuri cu autor necunoscut: el împreună cu șeful controlului de la Rutieră „să facă un pas în spate”.

Gavriș este polițistul care a avut curajul să îl ancheteze pe Gabriel Oprea pentru accidentul polițistului Bogdan Gigina și să conteste, în decembrie, modificările la codurile penale – lucru care i-a atras apostrofări de la Carmen Dan. În favoarea lui Gavriș s-a mobilizat o întreagă comunitate de polițiști și nu numai, în frunte cu Marian Godină, cel mai popular dintre agenții de circulație.

Și așa ajungem la o posibilă ieșire din impas – introducerea în ecuație a unui deus-ex-machina sau agent al haosului (în funcție de deznodământ) – care să reseteze totul. Poate să sune a banc cu polițiști, dar măcar e unul mai bun decât melodrama demisiilor povestită mai sus.

Daniel Befu: „Dată fiind prestația ministrei Carmen Dan, consider că premierul Tudose ar exploda în popularitate dacă ar înlocui-o cu Marian Godină. Nu o spun ca o ironie. Un subofiter fără background de conducere (poate e chiar mai bine așa, date fiind tarele sistemului), poate face o treabă mult mai bună pentru MInisterul de Interne decât o secretară de școală. Neprevăzutul e de partea românilor. Demisia pe care Carmen Dan a cerut-o șefului de la omoruri a dus la rostogolirea în spațiul public a observațiilor pertinente ale acestuia referitor la mânăriile facute în așa-zisele reforme ale codurilor penale. Șeful de la omoruri a fost ieri și azi un glas mai puternic în spațiul public decât întreaga opoziție politică din Parlament (care e populata și ea de inși care își freacă mâinile pe ascuns, așteptând nerăbdători legile scârnave ale lui Dragnea-Tăriceanu via Tudorel-Iordache-Șerban-Nicolicea). Politicienii s-au pus cu șeful de la omoruri. Și acum își iau omorul. La fel cum de neclintitul „general UNPR” Gabi Oprea, s-a poticnit în groapa în care a murit un polițist de rang mic. Godina ministru?  Ar fi știre pozitivă pe Euronews, prima de când a venit la putere PSD.”


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *