Adrian Popescu

Klaus Iohannis i-a numit pe Moga și Mănescu fără să clipească. Fum alb între palate sau armistițiu cu PSD?

Dacă la precedentele numiri la vârful ministerelor Klaus Iohannis a amânat luni la rând ori a respins pe bandă rulantă propunerile venite de la Viorica Dăncilă via PSD, invocând motive precum lipsa cazierului judiciar, pregătirea slabă a persoanelor ori rațiuni ce țin de securitatea națională, de data asta totul pare a fi perfect. Astfel, președintele a acceptat cele două propuneri pentru interne și externe, Nicolae Moga (PSD) și Ramona Mănescu (ALDE).

Să-i luăm pe rând.

Nicolae Moga, noul ministru al Afacerilor Interne, este inginer de profesie, lucrând în perioada 1997-1991 la Energomontaj Cernavodă. Ulterior, a ajuns subprefect, dar și președinte al televiziunii lui Radu Mazăre, Neptun Constanța. În 2008 a devenit senator, aflându-se acum la cel de-al treilea mandat de parlamentar. Moga apare pe listele negre ale României Curate după ce Consiliul Județean Constanța i-ar făcut cadou un drum și un heliport până la pârtia sa de schi artificială de la Brebeni, trecută pe numele fiului său. În ziua inaugurării, la festivități a participat chiar Victor Ponta, care, potrivit presei locale, a aterizat cu elicopterul exact pe heliportul menționat mai devreme.

Singurele lucruri care îl leagă, cel puțin la vedere, de domeniul pe care îl va conduce sunt cursul absolvit la UNAp și apartenența la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senat. Cândva, a fost membru PNL, potrivit lui Paul Andreescu, președintele Asociației Foștlor Deținuți Politici din Constanța, care a mai precizat pentru Libertatea că Nicolae Moga se numără printre profitorii Revoluției.

Ramona Mănescu este noul ministru al Afacerilor Externe și anterior a mai făcut parte din Guvernul Ponta (USL), România Curată arătând atunci cum nevasta unui apropiat de-al lui Crin Antonescu a ajuns ministru al Transporturilor. E soția fostului primar al Sectorului 6, Rareș Mănescu, considerat membru al celebrului grup de la Monaco. Au plecat împreună din PNL la ALDE în 2017. Având 46 de ani, Ramona Mănescu a profitat de pe urma retrocedărilor imobiliare, câștigând 4,5 milioane de euro prin metoda drepturilor litigioase, potrivit mai multor anchete Rise Project. Ca tabloul să fie complet, ea a urmat cursuri postuniversitare atât la Academia Națională de Informații (ANI), cât și la Colegiul Superior de Securitate Națională de la MApN.

Dacă am fi cârcotași, am putea spune că Victor Ponta are deja doi apropiați în Guvernul Dăncilă, acceptați oficial de Klaus Iohannis. O fi acesta începutul unei noi coabitări?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Klaus Iohannis i-a numit pe Moga și Mănescu fără să clipească. Fum alb între palate sau armistițiu cu PSD?

  1. marius

    cereti desecretizarea ordinului pe unitate la sri si descoperiti exact ce nemernicii pun in practica

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *