Mihai Goțiu

INCREDIBIL. De ce nu au votat românii la Paris: pentru că nu s-au putut trezi după chef! Asta scrie un ziar românesc distribuit la Viena! ”Mahmurii” din Paris și ”agitatorii” de la Viena (FOTO & VIDEO)

Prietenii din Viena mi-au semnalat o fotografie cu ziarele care s-au distribuit astăzi în fața Bisericii Ortodoxe Române din Simmering (Viena). Articolul care le-a stârnit iritarea din Jurnalul Românesc se cheamă ”Incidentele de la secțiile de vot din Diaspora puteau fi evitate” și e semnat V.T. În mare, articolul reia tema conform căreia formalitățile de votare ar fi avut ca unic scop împiedecarea ”furtului votului”, susținând că incidentele ar fi fost generate de studenți, copii ai ”mafiei transpartinice patronate de Băsescu”, care ar fi petrecut toată noapte în baruri (și, în acest sens articolul e ilustrat și cu o fotografie de… chef), iar dimineața nu s-ar fi putut trezi mai devreme pentru a merge la vot!

jurnalul romanesc”Totuși, ca observator obiectiv, nu înțeleg de ce o parte din românii, și mai ales studenții din Diaspora, nu au mers la vot de dimineață, fiind în ziua lor liberă, ci doar la finalul zilei de vot, când se închideau urnele. (…) Provocatori sunt acei studenți, care studiază pe ”băncile Facebook”, pe banii lui tata de la ”cooperativa” din țară și fac scandal în fața legațiilor. (…) Cine e de vină că mulți studenți de la Paris, odraslele nomenclaturii transpartinice nu s-au putut trezi din aburii vieții de noapte și să voteze dimineața, nu la închiderea urnelor. Bineînțeles, de vină e Bucureștiul!”

Jurnalul Românesc

***

Alta, tot de la Viena, relatată de Felix: 

”Am decis împreună cu un grup de români din Viena să strângem semnături pentru o petiție în care să cerem condiții constituționale și civilizate pentru votul din 16 noiembrie, ce va fi înmânată luni la Ambasadă. La nici 3 minute după ce începem, se lipește de mine un ins în jachetă de piele și cu meclă de securist care în timp ce eu încercam să le explic oamenilor pentru ce semnează, băga texte de genul: „nu semnați, îl știu pe băiatul ăsta, strânge semnături pentru furt de date personale, le vinde la bănci/firme” sau „nu a fost nicio problema la vot, niște tineri bețivani au făcut scandal” sau „nu semnați că nu are fiecare foaie antet, vă fura datele, nu știți pentru ce semnați de fapt”.

A reușit să mă saboteze vreo 10 minute bune (nimeni nu îndrăznea să semneze, avea dubii) până când un „înger păzitor” mi-a șoptit la ureche că domnul cu numele H. este membru PSD, deține o grămadă de funcții de tot felul prin asociații românești în diaspora și tot ce se întâmplă politic prin Viena trece pe la el. Apoi am început să îi spun pe nume și să-l fac membru PSD în gura mare. În cca. 15 secunde nu mai era prin zonă.”

***

Ce au discutat protestatarii cu Ambasadoarea, relatează Flavia:

viena cu autobuzul”Am reușit să scoatem ambasadoarea să vorbească cu noi. La început a trimis un purtător de cuvânt care a solicitat ca doar patru persoane să meargă înăuntru în ambasadă, să vorbească cu ea. Toti protestatarii s-au împotrivit, motivând că este datoria ei să iasă să vorbească cu noi toți, comunitatea românilor din Viena, că nu avem reprezentanți și nici nu ne dorim, că vrem să vorbim toti cu ea, ca toate problemele noastre să fie adresate. A ieșit în final din Ambasadă, am filmat puțin, a fost nebunie. S-a contrazis de câteva ori, la început a zis că au închis ușile la 8:30 pe motiv că mai erau 50 persoane și au calculat ei că atația ar mai ajunge să voteze până la 9:05, mai încolo nega cu desăvârșire că s-ar fi inchis ușile la 8:30, insistând că la 9 s-au închis, conform legii.”

BONUS: Unii au venit la protestul din Viena cu… autobuzul.

CITEȘTE ȘI:

IMPRESIONANT: Peste 10.000 de clujeni la marșul de solidaritate cu diaspora. Galerie FOTO & VIDEO

Proteste în diaspora: Paris, Londra, Viena, Berlin, Dublin. Vezi galerie FOTO & VIDEO

VIDEO: ”Mulțumim, Diaspora!”, ”Nouă ne pasă!” și ”Jos Ponta!” la București, Cluj, Sibiu, Timișoara, Oradea și în alte orașe

VIOLENȚE la protestul de la Brașov. O tânără acuză lovituri dure primite de la jandarmi (VIDEO & FOTO). PSD a organizat un contra-miting împotriva celui anunțat pentru alegeri curate.

***

În timp ce ziarul se distribuia în fața Bisericii Ortodoxe din Viena, în fața sediului ICR tinerii instigau la vot, iar la Paris, protestatarii dansau hora.

PARIS: Horă cu ”mahmuri” și ”golani” români în Trocadero

VIENA: (video: Alexander Tornoreanu)

VIENA: ”Agitatori” cu drept de vot (foto: Codruța Decebal)

viena agitatori grup 2

viena flavia agitatoare

viena agitator viena agitatori doi viena agitatori grup 3 viena agitatori grup 4 viena agitatori grup viena felix agitatorul viena studenta agitatoarePARIS:

paris 5 paris 7 paris 8 paris 9 paris 10

paris 11 paris 12 paris 14 paris 15


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “INCREDIBIL. De ce nu au votat românii la Paris: pentru că nu s-au putut trezi după chef! Asta scrie un ziar românesc distribuit la Viena! ”Mahmurii” din Paris și ”agitatorii” de la Viena (FOTO & VIDEO)

 1. Liana

  Cu cat vor fi mai multe gafe ale PSD-istilor, cu atat se vor trezi mai multi sa mearga la vot si sa voteze impotriva lor!Ma bucur pentru asta!Hai curaj pesedeilor, ca nu faceti decat sa va scufundati in propria mocirla!

  Reply
 2. Pinno

  Eu nu ma mir deloc de asa-zisul ziar din Viena si de mizeriile debitate. PSD ARE ADEPTI PESTE TOT. I-au trimis asa cum securistii isi trimiteau oamenii lor inainte de 1989. Tinerilor trebuie sa li se explice chestiunile acestea, ca sa fie in cunostinta de cauza cind se intilnesc cu specimenele respective.
  Ba mai mult au luat de la regalitate obiceiul de a-si cupla adeptii cu persoane onorabile (vezi p*u*p*a*z*a Ana Birchall, maritata cu un „capitalist”) sau de a-si construi adevarate „famiglia” (VV Ponta divortat de „anonima” – in sens bun- lui nevasta si casatorit cu fiica unui greu al PSD -sa fie sub control?!, etc.)

  S-ar putea ca sutele de „turisti” din MAE sau mai stiu eu ce agentura a guvernului sa blocheze votul prin „exces de zel”. Nu m-ar mira nimic.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *