Romania Curată

”FOC ÎNCRUCIȘAT”: A patra mărturie care îl acuză pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, că nu și-ar fi scris singur lucrarea de doctorat

Actualul șef al Secției de Istorie a Muzeului Vrancea, Ionuț Iliescu, a declarat, pentru G4Media, că a contribuit la scrierea lucrării de doctorat a lui Angel Tîlvăr, ministrul Apărării (parlamentar la data redactării tezei). Acesta a spus că a fost ”o sarcină de serviciu trasată de conducerea instituției” (fostul director Horia Dumitrescu). Documentele Arhivelor Naționale – secția Vrancea, consultate de reporterul G4Media, arată că numele lui Angel Tîlvăr nu apare în registrul de cercetare a documentelor citate în teză. În schimb, apare numele actualului șef al Secției Istorie a Muzeului Vrancea, Ionuț Iliescu.

“A fost o sarcină de serviciu, trasată de conducerea instituției. Nu mi s-a spus că e pentru o persoană anume, trebuia să fac o muncă de documentare, am făcut-o, am predat-o. Așa au stat lucrurile, munca mea a fost brută, nu am prelucrat, am luat ce era în dosarele cercetate, dosare referitoare la comunitatea evreilor. Pentru mine a fost interesant pentru că, cu această ocazie, am aflat că numele meu este de origine evreiască”, spune Ionuț Iliescu.

Ionuț Iliescu, muzeograf (citește, integral, articolul pe G4Media)

Afirmațiile acestuia confirmă cele declarate de Aurora Apostu, angajată a Muzeului Vrancea, într-o altă plângere depusă la Parchetul Vrancea și, ulterior, presei, că cercetarea adusă de Ionuț Iliescu a fost tehnoredactată de ea, de pe calculatoarele Muzeului Vrancea și în timpul orelor de program, tot ca o sarcină de serviciu trasată de conducere.

Același lucru l-a mărturisit, sub protecția anonimatului, pentru Libertatea, și un alt muzeograf, care a susținut că toți angajații instituției știau, încă din anul 2008, că Horia Dumitrescu, directorul Muzeului Vrancei, și Aurora Apostu lucrau zilnic la teza de doctorat a lui Angel Tîlvăr, pe atunci deputat PSD. Și că au finalizat lucrarea după trei ani de muncă.

„La noi, la muzeu, s-a aflat de atunci. Toți știau. Lucrarea a fost concepută de Horia Dumitrescu și scrisă la calculator de către Aurora Apostu. Tîlvăr nu a scris niciun rând în teza de doctorat. Tîlvăr venea în vizită la muzeu în perioada respectivă. Personal, l-am văzut de câteva ori”.

declarație, pentru Libertatea, sub protecția anonimatului, a unui angajat al Muzeului Vrancea (detalii, aici)

De asemenea, Ionel Marin, fostul contabil șef al Muzeului Vrancea, a declarat că lucrarea de doctorat ar fi fost realizată de angajații instituției, nu de către Angel Tîlvăr, într-o sesizare penală făcută la DNA. Potrivit procurorului cu care a discutat Libertatea, fapta nu ar fi fost penală, ci o contravenție care s-ar fi prescris.

***

Citește și:

Ascensiunea, averea și ”faptele de arme” ale noului ministru al Apărării, Angel Tîlvar. Fiu de securist și traseist, a votat împotriva înființării DNA și a inițiat legi anti-mediu

Sursa foto: captură de ecran/Administrația Prezidențială


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

2 thoughts on “”FOC ÎNCRUCIȘAT”: A patra mărturie care îl acuză pe ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, că nu și-ar fi scris singur lucrarea de doctorat

  1. emil

    Hotia din Romania disemineaza precum cancerul. Nici tepele lui Tepes n-au putut vindeca poporul de hotie, nici obiceiul Regelui de a plimba hotii prin tara cu prada in spinare n-a avut succes, nici legile aspre ale comunistilor n-a oprit natia de la furat si nici democratia originala de azi nu poate intimida patrihotii neamului de la furat.

    Reply
  2. carcotasul

    Aspectul cel mai grav legat de aceasta poveste este acela ca actuala coalitie de guvernare insista sa foloseasca in inalte functii de decizie politica tot felul de oameni care nu sunt capabili de vreo activitate serioasa – cum este documentarea complexa in vederea elaborarii unei teze de doctorat si cum este insesi elaborarea unui text complex si cu valoare intelectuala adaugata – ceea ce duce la o singura concluzie, aceea ca ei nu sunt capabili de a desfasura o activitate intelectuala complexa si bine orientata, asa cum se cere unui inalt factor de decizie (politica in cazul de fata). Pe scurt, asta arata ca cei care au dovedit incapacitatea de a elabora o teza de doctorat prin studiu propriu nu au nici capacitatea necesara pentru a conduce institutiile statului in frunte carora sunt pusi … si platiti ca si cand ar poseda pe deplin capacitatea ceruta. Avem de-a face cu o inselatorie politica grava si extrem de periculoasa pentru stabilitatea si puterea Statului Roman.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *