Ileana Renia

Efectul imediat al Brexit pentru România: vom avea un încă un europarlamentar, Victor Negrescu

Pentru prima dată în istorie, un stat membru părăsește Uniunea Europeană. E oficial și ireversabil de aseară, la ora 1 a României, când a intrat în vigoarea ieșirea Marii Britanii din uniune după nenumărate amânări și negocieri.

Există mai multe efecte pe care cetățenii români le vor resimți pe viitor, începând cu micșorarea fondurilor europene și continuând cu necesitatea formalităților pe care va trebui să le îndeplinim dacă vrem să locuim și să studiem în Peste 435.000 de români din Marea Britanie au aplicat deja pentru rezidenţă înainte de ieşirea Regatului Unit din UE.

În același timp, britanicii nu mai au europarlamentari, iar unul dintre locurile rămase libere revine României, mai exact lui Victor Negrescu (PSD), conform rezultatelor de la alegerile europarlamentare de astă-primăvară. Acesta a fost mai fost europarlamentar în perioada iulie 2014-iunie 2017, ulterior deținând funcția de ministru delegat pentru Afaceri europene în perioada iunie 2017-noiembrie 2018.

Negrescu a fost unul dintre oamenii cheie în pregătirea perioadei de șase luni în care România a deținut Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, iar în Parlamentul European a militat activ pentru intrarea României în Schengen. Este unul dintre cei mai „spălați” pesediști, iar o dovadă în acest sens poate fi că tocmai a decis să renunțe la calitatea de prorector al SNSPA după ce mandatul său de europarlamentar a devenit certitudine, motivul invocat fiind unul simplu: „am separat mereu școala de politică”.

A fost un an intens, plin de rezultate, alături de oameni care au crezut în mine și cu care am dezvoltat activități importante în domeniul educației, afacerilor europene și cooperării internaționale. Le mulțumesc colegilor pentru sprijinul lor. Voi rămâne în comunitatea academică a SNSPA unde voi continua activitatea didactică și de cercetare începută în urmă cu 10 ani la nivelul școlii de guvernare. În Parlamentul European voi activa astfel în Comisia pentru Educație.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Efectul imediat al Brexit pentru România: vom avea un încă un europarlamentar, Victor Negrescu

 1. Dumitru

  Ok, ni l-ati laudat, e bine, o sa il urmarim. Dar as fi curios ce hram au purtat si parintii lui, ca sa nu ma trezesc peste un an ca aflu ca este vreun alt Burduja.

  Reply
  • carcotasul

   ce-aveti sa-i reprosati d-lui Burduja ? nu zic ca nu ati avea dreptate, zic doar ca eu nu stiu despre ce e vorba.

   Reply
 2. GT

  Parcă e ceva în neregulă: pesedist, SNSPA, dar fără rude de gradul I în SRI (sau?), fără teză plagiată (ori?), fără activitate, cum ar veni. Domnu’ Negrescu, n-ați participat niciodată, nici măcar ca gonaci, la vreo vânătoare cu CEX-ul, n-ați luat niciun credit bancar preferențial? Ăsta e CV de pesedist?

  Reply
 3. carcotasul

  Aproape mi-au dat lacrimile cand am citi declaratia care tine de super-etica a d-lui Negrescu, aceea cu separarea din principiu a scolii de politica (wow!), dar mi-am revenit destul de repede si mi-am pus intrebarea: daca noua pozitie, de euro-parlamentar a acestu domn ar fi implicat un salariu MAI MIC decat cel avut in tara si avantaje conexe mai insignifiante, ar fi procedat el la fel ? Nu pot sa va spun care-i parerea mea, fiindca ar insemna o judecata pe baza unor presupuse intentii (de care, in sinea mea, eu nu ma indoiesc), dar raman fara raspuns la inbtrebarea de mai sus. Se mai pune o intrebare: de ce nu pleaca de tot acest domn din „scoala” sa, sa se duca de tot la Parlamentul European, sa se dedice DE TOT muncii pentru binele romanilor 9de pretutindeni) si sa revina – daca va fi cazul – la vechea sa scoala … prin concurs (desi stiu bine ca un concurs in RO nu seaman deloc cu o intrecere de pe stadionul olimpic) ? Intreb si eu, nu dau cu bata ! Intreb… stiind bine ca, astfel, ating una dintre cele mai garve boli ale invatamantului superior romanesc, y inclus ale cercetarii.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *