Antonia Pup

DOCUMENTE. Ex-diriginta băiatului lui Orban coordonează orele remediale în Argeș

Într-o conferință județeană a PNL de zilele trecute, președintele Camerei Deputaților făcea următoarea declarație: Inspectoarea școlară generală din Argeș a fost dată afară. Ministrul Educației știa asta, diriginta băiatului meu când el era la un liceu în București, un profesor excepțional și un inspector școlar general excepțional, a fost dată afară după o postare a Alinei Gorghiu care nu știu ce a reclamat și domnul ministru al Educației s-a executat instant. Este vorba de Liliana Murguleț, cea care a ocupat postul de inspector școlar general în județul Argeș având susținerea Partidului Național Liberal.

Deși a fost demisă în luna iulie, pe motiv că a implicat elevi în alegerile PNL Pitești, Liliana Murguleț a rămas coordonatorul Programului național de educație remedială la nivelul județului Argeș, conform unui răspuns oficial semnat în data de 13.09.2021 de către actualul inspector școlar general, Alina Ramona Manea.

Întregul program de educație remedială pare să fi fost gestionat în mare taină de către inspectoratul școlar județean, care, într-o adresă din august 2021 (ultima lună de implementare a proiectului), îmi transmitea următoarele, ca răspuns la o cerere formulată în baza Legii 544/2001: La nivelul ISJ Argeș nu există o centralizată.,la nivelul județului, cu disciplinele la care se organizează activitățile remediale. Dacă inspectoratul nu cunoaște disciplinele la care se organizează activitățile de educație remedială, cum se va realiza plata profesorilor?

Mai mult, după cum se poate observa în răspunsul oficial, în luna august, 80 de unități de învățământ preuniversitar din 102 nu au organizat activități de educație remedială cu copiii, în răspăr cu declarațiile ministrului, care a subliniat faptul că acest program se va desfășura inclusiv pe perioada verii. În luna iulie, în 79 din cele 102 școli selectate în program nu a fost prezent niciun elev la orele de educație remedială.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *