Adrian Popescu

Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat

Administraţia Prezidenţială a anunţat demisia din funcţie a consilierei prezidenţiale Simina Tănăsescu, pe fondul controverselor stârnite de o întâlnire pe care aceasta a avut-o cu judecătorul CCR Petre Lăzăroiu.

„În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.

Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., Președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, se arată într-un comunicat de presă publicat de Administraţia Prezidenţială.


judecătorul CCR Petre Lăzăroiu a declarat că iniţiativa întâlnirii i-a aparţinut consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu, care se ocupă de reformă constituţională. Potrivit lui Lăzăroiu, Tănăsescu i-ar fi explicat că o organizaţie îi cere preşedintelui Klaus Iohannis să semneze un decret pentru revocarea judecătorului constituţional. Petre Lăzăroiu a mai declarat că a discutat cu colegii săi de la Curtea Constituţională despre întâlnirea avută cu Simina Tănăsescu şi că s-ar fi ajuns la concluzia că trebuie sesizată Comisia de la Veneţia.

Administraţia Prezidenţială a confirmat la acel moment întâlnirea, însă a pus-o într-o altă lumină: „Consilierul prezidențial doamna Simina Tănăsescu s-a întâlnit joi, 14 iunie a.c., cu judecătorul Petre Lăzăroiu la sediul Facultății de Drept a Universității București pentru a-i înmâna acestuia două cărți de specialitate pe zona dreptului financiar. (…) În acest context, a avut loc o discuție pur teoretică pe marginea solicitării asociației civice VeDem Just, o discuție tehnică, între doi profesioniști de drept constituțional, care nu a implicat în niciun fel instituția Președintelui României. Drept urmare, sunt complet neadevărate și nefondate orice fel de speculații sau insinuări cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra judecătorului Petre Lăzăroiu”, arăta Președinția într-un comunicat.

Într-o intervenţie ulterioară, președintele a precizat că a fost o simplă discuţie între consilierul său, Simina Tănăsescu, şi judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu. „Doamna Tănăsescu mi-a spus că e o sesizare din partea unui ONG şi dacă îi dau voie să spună şi domnului Lăzăroiu că există această solicitare. Mi s-a părut că e corect dacă persoana respectivă e vizată de o solicitare măcar să ştie, fără ca această chestiune să fie interpretată drept o presiune sau o iniţativă nepotrivită. Întreaga chestiune a fost denaturată din motive pur politice, nu ştiu de ce judecătorul Lăzăroiu a intrat în acest joc”.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu a demisionat

 1. CMC

  Era trimisa de Presedinte, dar era in concediu;
  L-a chemat sa-i dea niste carti, dar era de fapt „insarcinatata ingrat” de Presedinte;
  Sesizarea de la Cotroceni era depusa de un ONG, dar era depusa de o persoana fizica…

  Nici securistii nu mai sunt ce au fost.
  Si tot asa, vor veni altii si mai prosti , cu si mai mult tupeu….

  Reply
 2. Adrian

  Scrie într-o decl. de avere c-ar fi fost cercetător cu salariu la Sar. Poate dați mai multe detalii despre proiect. Ce s-a văzut la dezbaterea cu d. Toader a fost groaznic (părerea mea, nejurist). În orice caz, dincolo de păreri, rezultatul a fost cel care-a fost. Vedem acum că ce .. nu s-a văzut (între..vederea cu d. Lăzăroiu) a fost mai nasol.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *