Romania Curată

Conferință online: Burse pentru elevi în toate localitățile

Ne face o plăcere deosebită să vă invităm la conferința online „Burse pentru elevi în toate localitățile. Prezent și soluții” pe care FES România o organizează împreună cu Societatea Academică din România (SAR) în data de luni, 21 octombrie 2020, orele 14:00–16:30. La eveniment vor participa reprezentanți ai elevilor, părinților, organizațiilor neguvernamentale din domeniul educației și mediului politic.

Conferința va avea loc prin intermediul platformei Zoom, fiind în același timp transmisă în direct pe Facebook. În prima parte a conferinței va avea loc prezentarea Raportului special privind acordarea burselor pentru elevi la nivel național în anul școlar 2019-2020 și a policy brief-ului asupra cauzelor care au condus la o asemenea situație.

În partea a doua vă propunem o dezbatere despre modul în care putem duce bursele școlare în toate colțurile României, în așa fel încât niciunui elev să nu îi mai fie încălcat dreptul consacrat de art. 32 din Constituție.

Conform analizei lansate de către SAR pe data de 10 septembrie, la nivel național aprox. 70% dintre unitățile administrativ-teritoriale nu acordă niciunul dintre cele patru tipuri de burse pentru elevi, drept prevăzut de art. 82 din Legea educației naționale, iar un procent de aprox. 25% acordă bursele doar parțial bursele școlare, cadrul legal în vigoare fiind încălcat și în acest caz. Astfel, din 3182 de autorități publice locale obligate să acorde burse școlare, doar un număr de 180 (5,66%) respectă în întregime cadrul legal. De asemenea, în rândul localităților care respectă dreptul la burse școlare întâlnim situații alarmante, cuantumuri care nici pe departe nu răspund nevoilor beneficiarilor, așa cum este cazul unei comune care acordă o bursă socială în valoare de 4,5 lei pe lună.

Vă rugăm să confirmați participarea până luni, 21 septembrie a.c., orele 10:00, utilizând link-ul de mai jos: http://bit.ly/confirmare-conferinta-burse-pentru-elevi.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *