Adrian Popescu

Candidatul pro-european Andrei Năstase a câștigat alegerile pentru primăria Chișinău

Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, a câștigat funcția de primar general al Chișinăului, în cel de al doilea tur de scrutin anticipat, potrivit rezultatelor preliminare anunțate de Comisia Electorală Centrală, transmite Europa Liberă.

Andrei Năstase a obținut 52,57% din voturi. Candidatul Partidului Socialiștilor, Ion Ceban, a luat 47,43% din voturi.

Mandatul noului primar va fi de un an, până la alegerile locale ordinare. Candidatura lui Andrei Năstase a fost sprijinită de Partidul Acțiune și Solidaritate și de alte formațiuni opuse socialiștilor, dar nu și de partidul de guvernământ al democraților.

Victoria lui Năstase nu a fost prognozată de sondajele de opinie: înainte de primul tur al alegerilor locale, favoriții sondajelor la Chișinău erau Ion Ceban și fostul primar interimar Silvia Radu, care a candidat independent. Năstase se clasa pe un îndepărtat loc trei.

Rata participării alegătorilor moldoveni în al doilea tur al scrutinului local anticipat de la Chișinău a fost de 39,1%, potrivit datelor CEC, anunțate la 21.00, la închiderea secțiilor de votare.

Mai mulți observatori afirmă că scrutinul local anticipat este un test pentru forțele politice, înaintea alegerilor generale anunțate pentru sfârșitul acestui an.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *