Alina Mungiu-Pippidi

Candidații la președinție

Săptămîna asta pagina 1 a ziarului bruxellez online Politico.eu a fost ținută de Victor Ponta. Sub genericul de Sponsored Content (adică spațiu cumpărat de Pro România, că la ora asta presa occidentală o duce așa bine, că Adamescu și alți oameni cu probleme cu justiția au beneficiat de spațiu pînă și în The Times, ziarele anglo-saxone, cîndva modelul nostru, ajung încet-încet Sponsored Content, adesea fără precizări). Ce avea de spus dl. Ponta, candidatul la președinție din anul 2014, care s-a retras cu tact după ce a pierdut? Că Europa trebuie să dea jos guvernul român și pe Liviu Dragnea pentru că distrug justiția, că românii, folosind procedeele democratice, nu sunt în stare. Nu e înduioșător cum apără justiția dl. Ponta, cînd dl. Cazanciuc al lui, la Parlament, luptă de rupe – pe partea cealaltă. Și să ne amintim un pic cine era PM cînd s-a dat simpatica hotărîre că autorii de cărți academice în închisoare își pot scurta sentințele de corupție – ați ghicit, desigur. Deși nu e nimic neadevărat în ce scrie el acolo, până la urma e vorba să cumperi spațiu ca să promovezi o luptă internă de partid în detrimentul țării, și la calitatea englezei textului împricinat nici măcar nu te promovezi pe tine însuți. Eu nu am mai văzut un alt candidat la președinție european să facă așa ceva, și nu suntem singurii care au competiție politică grea.

Șeful statului, candidatul cîștigător din anul 2014, nu se lasă mai prejos. El declară, de parcă ar fi Moromete la cîrciuma satului și nimeni în jur să consemneze ce zice, că România nu e pregătită să aibă președinția UE. E fără precedent la orice diplomat al unei țări, darămite la șeful statului și al reprezentării noastre externe. Nu există student la diplomație care să nu știe că asta e o lovitură pentru România, nu pentru PSD, și dovada vine în cîteva ore, știrea e preluată în Finlanda și sună un ziarist ca să afle dacă la rigoare finlandezii sunt pregătiți să ne sară o tură. Da, sigur! zic ei. Naivitate din partea lui Iohannis? Sau încă mai crede că dacă ia el toată puterea, o să intrăm pe loc în Schengen (țineți-vă bine, asta o să promită săptămâna viitoare, promisiune veche de patru ani, pe care o băgasem la fund ca irealizabilă mai demult), fără să-și dea seama că opoziția la intrarea noastră în Schengen nu are de a face cu PSD (PSD o merită, dar nu de ei e vorba), e opoziția tradițională de dreapta, antimuncitori și săraci din Est, deci nu ar trebui să îi dăm apă la moară chiar noi, cum facem de doi ani încoace (la asta are dreptate Băsescu). Sau e din dragoste față de justiție? Absolut. Are și de ce iubi Klaus justiția. Oamenii de la ANI și SRI care l-au căutat de incompatibilități au zburat demult din funcții, ba chiar pot intra la pușcărie oricînd, iar dna Iohannis e singurul român care nu se duce la procuratură pentru că e în vizită de stat în Anglia. Care nu mai e de stat că are Teresa May altă treabă și îl anulează pe Klaus, dar așa ajunge și familia Iohannis la marea cină aniversară privată a prințului Charles. Mare realizare mondenă a familiei Iohannis, ce mai contează că ocazia publicitară unică pentru România, președinția, e făcută praf cînd propriul nostru șef de stat spune că nu suntem în stare (și la fel toți scriitorii din servicii din gazete, dacă nu știți de unde să îi luați căutați zilele astea titlurile cu „România nu trebuie să conducă UE”, etc, etc).

Liviu Dragnea a acționat acasă. El a folosit săptămâna asta ca să promoveze Fondul Suveran, ce dacă CCR și alte organe abilitate au rezerve, vrea omul să lase ceva în urmă și să creeze instituții de parcă ar mai sta zece ani la putere să le vadă și funcționînd (asta fiind rata normală de demarare la români). Nu vreau să intre Dragnea în pușcărie din cauză de valize plantate de servicii, dar nici la guvernare pe Vâlcov, care pregătește mari tunuri publice-private nu vreau să-l mai văd, cînd spitalele din bani europeni sau autostrada de la Pitești nu mișcă ioc, iar Comisia Europeană tocmai le-a picat metroul de Otopeni (introdus în ultima ședință a guvernului Cioloș pe listă, în ciuda protestelor mele). În schimb circulă parfum de o mie și una de nopți de cum vor investi Golful și chinezii, curat Tanzania, una din țările mele de lucru, Corina Crețu a ajuns persona non grata că nu vine cu autostrada de la Bruxelles gata făcută să o deruleze precum Răpirea din Șanhai, direct pe sol, iar Florin Iordache o întrece pe Udrea la categoria Omul bate maimuța (dacă o prinde din urmă).

Călin Popescu Tăriceanu, în schimb, a zis că nu se poate ataca MCV că nu e act juridic, e opinia unor oameni (care sunt foști colegi ai Ralucăi Prună și compania, nu ai lui, și au și ei dreptul la opinia lor). În rest, a fost o săptămână grea pentru el, că DNA și-a adus iarăși aminte de un caz mai vechi de zece ani și care stătea să expire și, ce să vezi, a încălțat și pe ultimul candidat cu șanse la președinție, nu ca să iasă ceva din proces, că prescripția bate la ușă, dar ca să țină omul ocupat, prea zburda de la achitarea prececentă și să mai facă o injecție cu hormoni la debilitatul stat de drept.

Dacian Cioloș, care mai ieri viza locul Corinei Crețu, are șanse la o rocadă, dacă le iese planul la unii să o aducă pe Corina prim ministru. A comunicat și el public, nu regretele că publicitatea negativă făcută țării de alianța contra naturii Ponta-Iohannis-Macovei face mai mult rău țării decît schimbările în justiție ale PSD, care fie au căzut la CCR, fie sunt o frecție (de asta președinții își pierd casele luate prin fraudă și șefii de partide iau, și vor mai lua condamnări, că nu pot afecta niște schimbări de legi structura profund constituțională a independenței noastre judiciare), ci faptul că va face totul să dea jos guvernul. Mare noutate.

Mai are vreo țară niște candidați la președinție care să își pună diplomații în asemenea situații?
Mai are vreun om de bună credință curaj să reprezinte România zilele astea?


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

20 thoughts on “Candidații la președinție

 1. Laura G

  Mai are vreo țară niște candidați la președinție care să își pună diplomații în asemenea situații?

  Da, mai este. See Tillerson, Rex.

  Mai are vreun om de bună credință curaj să reprezinte România zilele astea?

  Nu.

  Reply
 2. emil

  Candidatii la presedintie , Tariceanu, Dragnea,Firea, Iohannis, Ponta, Dragomir, etc, au mari probleme de integritate nu de justitie. Justitia ii poate condamna sau achita dar faptele raman facute.

  Reply
 3. Nicu Olahus

  Noutatea este ca a aparut „o fantoma care bantuie Romania” : ROEXIT ! A vorbit si Corina Cretu despre asta spunand ca nu intelege de unde a aparut. Totusi s-a dumirit: „de niciunde”.
  Atentie mare…simpatia pentru U.E. in randul romanilor este acum undeva la 41 % iar trendul este descrescator. In ritmul acesta Monica Macovei nu va mai avea ce sa caute la Bruxelles pentru ca Roexitul va fi real ! De ce ? Romanilor nu le plac arogantii si atitudinile arogante ori acel/acest Timmermans( si Weber ?) este scarbos de arogant . Siiii sa nu uitam…Romanul este invatat cu traiul greu….siii mai sunt si SUA si China si Turcia si „altii”….U.E. -ul nu este chiar mama cu colacii !

  Reply
 4. Ligia

  Finalul mi-a amintit de declarația unui primar care făcuse comuna pe care o administra un mic ”paradis”, cu fonduri europene. Un reporter l-a întrebat dacă nu se teme de DNA. Și a răspuns că nu. Pentru că a făcut totul legal. Că a avut plângere le DNA. a venit, l-au verificat și au plecat. Asta e doamnă dragă.. Cei cinstiți ar avea curajul să se bage. Măcar unii dintre ei. Dar nu au loc de ăștilalți… cărora le cam plângeți de milă în ultima vreme.

  Reply
  • Dumitru

   Nu cunosc respectivul primar si nu-mi vine sa cred. Veniturile din RO sunt absolut insuficiente pentru a sustine orice „paradis”, iar accesul la fonduri trece intotdeauna pe la „centru”. Puteti sa ne dati numele lui ?

   Reply
  • Dumitru

   Deci DNA este „dur, dar drept”, nu-i asa ? Bun, eu cred ca asta e o legenda. Astept numele primarului, si astept sa vad cum de castiga fonduri europene suficiente ca sa creeze un „paradis”.

   Reply
   • ilie

    Probabil Ligia se refera la Gheorghe Damian, primarul comunei Ciugud. Nu am vazut-o, dar am inteles ca e o comuna cum ar trebui sa fie cat mai multe in RO. Puteti cauta, e plin netul de informatii despre comuna respectiva, cam asa cum zice Ligia. Si nu aveti dreptate, se pot accesa fonduri trecand peste centru. Mai greu, e drept, dar asta incearca sa faca primarii din alianta recenta formata din patru orase vestice.

    Primarul din Giugud a fost membru PSD, pana a fost exclus, asa ca acum este independent si certat cu PSD-ul. Si primarul din Oradea este un exemplu de urmat, avand in vedere realizarile cu cap pentru oras.

    Reply
 5. Marian

  Eu votez Nicusor Dan chiar daca nu candideaza…dincolo de glume exista oameni politici care pot schimba paradigma. Ce ne facem insa cu incultura politica a votantilor vesnic prostiti cu acordul lor?

  Reply
 6. marian.a

  Inteleg ca reevaluarea lui Tariceanu nu se va limita doar la aflarea datei ultimei infractiuni si sper sa ne spuneti si noua daca va place sau nu ce e in dosar, daca e adevarat ca Austria are vreun interes.
  Despre ceilalti instantele vor avea sanse sa ne spuna ceva, de Tariceanu intreb ca el are imunitate

  Reply
 7. ionas

  Speram sa apara fete noi in politica, poate din USR si alte formatiuni politice curate.
  Oricum mai este ceva timp pina la alegerile prezidentiale . Pacat ca L Dragnea nu poate candida la alegerile prezidentiale.
  Poate vom deveni o republica parlamentara unde presedintele are doar o prezenta simbolica – a se vedea Germania sau Ungaria si vom scapa de o grija ” cine va fi presedintele in urmatorii ani”.

  Reply
 8. Cinicul

  Nu stiu daca Romania este pregătită să preia șefia UE, dar stiu ca doamna VD, chiar daca ar vorbi fluent germană, franceză și engleză, nu este. Ii lipsesc minime calități, inter alia, demnitate, inteligenta si un pic de cultură.

  Reply
 9. CMC

  Poate explica cineva logic cum creste in sondaje partidul lui Ciolos, partid de care nu a auzit aproape nimeni si care nici macar nu exista?
  Fiind o tara in care s-au convins ca pot face orice serviciile – mai nou nu doar ale noastre – se pregatesc sa faca jocurile.
  Ne asteapta o campanie intre serviciile franceze ( cu cetateanul francez Ciolos), cele germane (cu etnicul Johannis), cele maghiare (cu etnicul maghiar) si ce alte servicii va mai vrea Soros? Nici nu stiu daca serviciile romanesti mai au candidat. I-au cam distrus pe toti cu dosare de-a lungul timpului (Stolojan, acum Tariceanu, Dragnea, Ponta etc).
  In principiu, teoria Soros este interesanta: pompezi intr-o tara 20 de milioane USD ca sa controlezi societatea civila (pe langa asta mai dai si 100.000 USD pe bune unor persoane si organizatii) si pe cea politica, iar pe urma vinzi influenta politico-decizionala firmelor care vor controlul resurselor offshore, de exemplu, pe 1 miliard de Euro (asa incat sa ramana si firmele cu profit de 3 miliarde, toate pe seama tarii respective).

  Reply
 10. Dr. X

  Din articol lipsește chiar cine nu trebuia să lipsească. Cum să faci azi un articol despre candidați fără Firea? Știm despre ea cum știam în noiembrie 1989 că „vine unu’ care-a fost coleg cu Gorbaciov”. Aveam noi, așa, un feeling colectiv și popular… Nu-l aveți și dumneavoastră?

  Reply
  • Taxe MICI

   „Din articol lipsește chiar cine nu trebuia să lipsească”

   Pastrati-o pe firea in visele dvs erotice din Moldova
   Stim TOTI cine si CE este acesta pupaza obraznica lesinata dupa bani si….imagine.
   Daca aveti propuneri „prezindentiale” de bun-simt, nu ezitati sa ni le prezentati

   Reply
 11. CMC

  Ce faci cu o tara dupa ce i-au cumparat societatea civila (partea agresiva), serviciile si (eventual, dar nu mai e neaparat, politicienii)? Cum mentii presiunea cu coruptia la nivel inalt? Cu justitia…ca nu conteaza daca acuzatii sunt demontate in instanta. Eticheta ramane, procurorii nu patesc nimic pentru acuzatii pentru care „fapta nu exista”.
  Ce faci cand controlezi o tara pe care propriile servicii au abandonat-o, daca nu chiar au vandut-o (poate acum sa se mai schimbe ceva)?
  1. O jefuiesti de resurse: petrol, gaze, paduri, aur, personal calificat samd. Protesteaza vreun # fata de asta? Nuuuuuu! Cum o tii tot timpul in priza? Cu MCV, de exemplu…si cu cumparatii din UE ca sa perpetueze MCV-ul…
  2. O faci sa cumpere armament mai mult decat tari in care nu ai reusit sa iti implementezi coloana a V a. Cum a ajuns Romania sa aloce cel mai mult din PIB pentru aparare fata de majoritatea absoluta a tarilor UE? Cum de aloca fonduri de inarmare majoritar pentru achizitii din afara UE? Nu cumva de acolo se comanda # si politicienii? Printre cei mai saraci din UE si cu cel mai mare procent din PIB pentru inarmare?
  3. Iti pui oameni in functii cheie. De aia o sa fie interesanta batalia pentru Presedintie intre serviciile straine si agentii lor.
  „‘Muntii nostri aur poarta / Noi cersim din poarta-n poarta…”
  A protestat vreun # cand Florica si Pescariu au ramas cu banii Microsoft? Cum sa protesteze, cand banii de la Microsoft s-au dus la servicii (spunea Udrea cum ducea Cocos valize cu bani la K2 si K4, sambata – ca sa se preia Realitatea TV)?

  Reply
 12. ceatza

  Romania o fi pregatita, actuala conducere nu. O fi Iohannis premierul de la GRIVCO, insa contorsiunile intelectuale necesare pentru a apara „onoarea” actualei conduceri a PSD si aintregului guvern ( evident fata de Ilici cu lovilutia si mineriada lui sunt doar gainari , dar gainari care fac un mare salt inapoi din rea vointa si prostie amestecate) a manjit tot ceea ce se vroia curat, scotand la iveala varii interese…

  Reply
 13. Cristina Gorgos

  E foarte adevărat faptul ca ultimele alegeri prezidențiale au scos la iveală sărăcia morala și, in cazul președintelui ales, intelectuala a candidaților la postul de reprezentant al nației dar, iarăși, nu e mai puțin adevărat nici faptul ca selecționerii sunt la fel de prosti—nu vorbim de moralitate la aceasta tagma, ar fi o pierdere de timp—ca și marfa lansată de ei pe piața electorală. Dacă ne uitam la tabloul alegerilor pre-Johannis, criteriile de selecție au fost dintre cele mai logice cu putința: nomenclatura comunista de rangul doi reprezentata prin cele doua mandate și-un pic ale lui Ion Iliescu și securitate de rangul paisprezece reprezentata prin (alte) doua mandate Basescu, întrerupte de o pauza de realiniere la normele “internaționale” a echipelor de selecție întruchipată de mandatul Constantinescu. Simplu și clar, vorba lui Mychnik, nimeni nu știe cum se poate face un acvariu dintr-o ciorba de peste deci lungim ciorba pana se termina plevușca necesară și după aceea improvizam: punem un prost sadea (sorry, nu găsesc alt calificativ) pe post de candidat, il dregem cu mirodenii exotice (ma rog, berlineze, ca ni le dau gratis colegii) și facem o reclama la ciorba de sa stea poporul la coada la urne, ca la o bouillabaisse autentica vândută miraculos la preț de chilipir. Zis și făcut: Johannis a traversat, tăcut ca un peste, mare parte a scurtei sale campanii din 2014–in rarele dați când a cuvântat speriindu-și selecționerii atât de tare încât l-au parasutat pe Daul sa-i pună lacăt la gura—și ar fi traversat și primul an de mandat cu brio dacă selecționerii n-ar fi insistat sa adauge plevușca tehnocrata numita Cioloș la apa chioara in care alesul se zbenguia cu prima doamna provocând indigestie in rândurile populației și recursul la paleativul PSD din 2016. Acum plevușca insasi ne este propusă drept candidat iar Ponta, care a înțeles ca totul sta in mirodeniile cu care dregi materia prima, cumpara spoturi publicitare in ziare “serioase” /anglo-saxone in care își expune viziunea de leadership. Presupunând ca selecționerii de buna credință —criteriul ar trebui transferat la aceștia dacă vrem un răspuns coerent la întrebarea referitoare la profilul candidatului pentru 2019—mai au un dram de minte neafectat de iluzia incoruptibilitatii, atenția lor ar trebui sa se îndrepte fără zăbavă către un candidat dotat in primul rând cu inteligenta care sa accepte compromisurile inerente politicii la nivel înalt iar nu sa se supună pe fatza diktatelor emise de sponsorii campaniei. Și mi-e teama ca asemenea candidat va fi greu de găsit fiindcă oamenii deștepți se vor feri de selecționerii de buna credință —de securiști se țin deoparte oricum—dar care s-au compromis prin susținerea necondiționată acordată unor personaje de duzina precum corporatiștii/hipsterii reprezentanți ai societății civile sau procurori vedete de Canal 5. Well, măcar sa fie căutat cineva mai puțin inadecvat (na, c-am găsit un termen diplomatic) decât un profesoras anonim, ajuns primar de orășel de provincie a cărui dorințe se rezuma la a sta la masa cu regii; sau, și mai adecvat, un candidat destul de deștept încât sa se ocupe doar de reprezentare iar nu de treburile executivului, altfel tendința populista risca sa capete consistentă.

  Reply
 14. Dan_Bruma

  Sa ne punem intrebarea sincer : poate Romania (etic, moral, competent, etc.) sau mai bine zis este Romania in starea necesara pentru a conduce Consiliul UE? Sincer. Sa raspundem fara sa ne gandim ca diplomatic nu e bine, ca o fi, ca o pati, sincer. Eu zic ca nu poate, nu are competenta necesara, nu are autoritatea morala respectiva. nu are un proiect pentru asta. Parlamentul roman e condus de un condamnat, in Estul Europei influenta Romaniei este aproape nula, Romania nu a recunoscut Kosovo si prin consecinta nu se afla in situatia de a propune un proiect serios de integrare in UE a tarilor din Balcani, Moldova e pe panta antiUE (vezi taierea unor fonduri europene din cauza de reforme proUE nepuse in practica) Sincer, Romania sta foarte prost, politic, diplomatic, si in curand si economic daca proiecte importante nu sint duse pana la capat. Ciolos are dreptate sa fie ingrijorat si sa vrea caderea guvernului si chiar alegeri anticipate.

  Reply
  • Laura G

   Da, Romania poate asuma presedentia, fara probleme. Daca nu si-ar da singura cu ciocanul peste degete cu atata entuziasm.

   Realist vorbind, presedentia semestiala nu e o institutie atat de importanta. E mai mult un exercitiu de diplomatie publica, de auto-promovare. Nu ai nevoie de un proiect prea strategic pentru asta – daca il ai bine, daca nu, nici o problema ( nici nu e momentul pentru un proiect prea strategic, cu Brexit-ul si alegrile EU din 2019). Diplomatia romana in EU e mediocra – nu e nici cea mai inteligenta si capabila, dar nici un dezastru total. Romania are capabilitatea de a avea o presedentie decenta, adica o presedentie uitata imediat (isi mai aduce aminte cineva de presedentia Bulgara ? Sau de presedentia Letona ?). Asta, sigur, daca am reusii mai putin circ cateva luni…

   Reply
  • laur22

   Da mai Bruma mai da mai hastagel.
   Romania PSD-ista :
   * nu are competenta necesara,
   * nu are autoritatea morala respectiva

   Ok , ok, ok noroc ca le-a avut Bulgaria mafioata .

   Ca da da da daca MCV-ul vostru politizat 100% a recomandat mentzinera MCV-ului pentru Romania cata vreme pe aceiashi tzar cu aceleashi fapte shi date masurabile un raport cu aceiashi tematica efectuat nu de echipa de politruci a lui Macovei-Pruna ci de ” un raport al Parlamentului European din 2018 recomanda ca MCV să fie ridicat pentru România pînă la finele comisiei Juncker, și păstrat pentru Bulgaria ”

   Nu ma crezi mai hastagel I-a d-aci de pe site

   http://www.romaniacurata.ro/raportul-mcv-aplica-pe-dos-recomandarea-parlamentului-european/

   De ce ? deoarece :
   „Raportul a fost însă comisionat unor independenți. MCV, în schimb, este complet sub controlul opoziției din România. Ca atare se poate ajunge la situația cînd recomandările Parlamentului European sunt puse în practică exact pe dos de către Comisie. Să vedem dacă nu asta va fi și soarte rezoluției adoptate ieri… În momentul în care totul devine politic, totul e posibil…”

   Shi daca te intrebei ce de 51% la suta dintre romani vor iesirea din UE nu ai decat sa te uitzi in oglinda shi sa itzi vezi fatza ta distorsionata de ura shi ranchiuna fatza care pentru noi a ajuns sa fie emblem „ieuropei” de la Bruxeless

   https://www.cotidianul.ro/
   Sunteți partizanul unui Ro-Exit?
   Da : 819 voturi
   Nu : 785 Voturi

   De ce vor romanii sa iasa din Europa ?
   De mult ce atz-i manjit-o voi cu jegul vostru #rezistent.

   Europa , ei mai acesta Europa a ca o scula, e un ciocan, nici bun shi nici rau, depinde cine il tzine de coada shi in ce scop il foloseste.

   Shi da da da asha dupa cum poate sa existe o solutzie Norvegiana/ Islandeza deorece norvegineii / islandezii nu au incredere in politrucimea de la Bruxeless tot asa pare-se ca va exista o solutzie britanica shi deci shi una romanesca.

   Nu pentru ca idea europeana ar fi una rea (caci ea e una generoasa shi buna iar majoritatea functzionarilor care lucreaza pentru ea pentru aquis sunt altruisti shi dedicatzi binelui general) ci pentru ca e prea mult impanzita de Prune iresponsabile shi Cioloshi cu fir scurt carora li s-a dus buhul pana in Westminster Hall.

   Caci nu Romania scarbita de marlania MCV a declansat Brexitul ci UK-ul .
   Oare pe ei ce I-a scarbit, stii ?
   Shi oare esti dispus sa faci ceva ca repsectiva duhneala sa nu mai puta in halul in care pute acum ?
   Bine , bine Dragnea e suspect nu pentru cacaturile de facaturi pentru care a fost condamnata ci pentru ca nimeni nu intzlege exact din ce traieste el in luxul in care traieste el.
   Shi el si aidoma lui intrega liota de curnalisti cu pretentzii de jurnalisti ani-PSD dar cu mentaliatate si vocabular de huligani ori majoritatea a ceea ce voi numitzi „clasa politica” .

   Potzi tu sa imi explici ce bine au facut Romaniei profunde auditurile pe care Coltilde Armand le-a facut shi pe care a incasat bani de la furaciunea Bechtel ?
   Asta ca sa dau un exemplu de un politcian pe care eu in banuiesc ca nu a bagat direct vastu-n craiman ci a dat-o asa ca majoritatea celor din USR asha cu manta (aia fura noi nu noi nu furam , noi doar luam commision de la ei)

   PS . sa reprezinte Romania ?
   Care Romanie ?
   Ca noi cu taoztii vedem ca sunt mai multe care de mult refuza nu doar sa se mai iubeasca ci pana shi sa ishi mai vorbesca .

   Sa reprezinte Romania ?
   Care Romanie ?
   Romania din diaspora de 3-4 milioane de oameni din care doar 3-400.000 activi shi vocali shi care chiar cred atunci cand se reprezinta pe sine ca ne reprezinat pe totzi ?
   Romanai din Romania unde demult nu ne mai ascultam cu politetze unii pe altzii unde de mult nu ma i credem ca e posibil sa ne vorbim politcos shi civilizat de pe pozitzii eventual opuse ?

   Romania, care Romanie ?
   Romanai batantelor , Romania expertzilor IT, ce au ele in comun ?
   Ce fac ele una pentru alta ?
   Romania, care Romanie ?

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *