Adrian Popescu

Alegerile locale din Chișinău au fost anulate

La Chișinău, mandatul primarului ales Andrei Năstase nu a fost validat de magistrați, iar rezultatele alegerilor locale anticipate, din 3 iunie, din capitala moldoveană au fost declarate nule, scrie Europa Liberă. Decizia a fost anunțată de magistrata Judecătoriei Chişinău, sediul Centru, Rodica Berdilo, după câteva ore de deliberări, în timpul cărora susținătorii lui Andrei Năstase au protestat, acuzând puterea de tergiversarea premeditată a validării. „Nu se confirmă legalitatea alegerilor locale noi”, a declarat , Rodica Berdilo. Într-o primă reacție, Andrei Năstase a spus că va contesta decizia instanței la Curtea de Apel și și-a îndemnat susținătorii să se pregătească să continue protestele. Presa a mai relatat că în cazul în care decizia primei instanțe va rămâne în vigoare, primăria Chișinăului va rămâne să fie condusă de un primar interimar, întrucât alegeri noi nu pot fi organizate până în anul 2019.

Update: Curtea de Apel Chișinău a menținut decizia privind anularea alegerilor locale din 3 iunie 2018, emisă de Judecătoria Chișinău, sediul Centru în data de 19 iunie 2018. Apărarea lui Andrei Năstase a declarat că va ataca decizia la Curtea Supremă de Justiție.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Alegerile locale din Chișinău au fost anulate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *