Adrian Popescu

A început răfuiala decisivă în PSD, cu Carmen Dan scoasă în avangardă

Carmen Dan a refuzat să demisioneze din postul de ministru de Interne, așa cum îi sugerase premierul Mihai Tudose argumentând că ministrul l-ar fi mințit, spunând că decizia aparține „forurilor statutare”. Astfel, în caz că Mihai Tudose decide totuși să o demită pe Carmen Dan împotriva voinței partidului, acest lucru ar oferi PSD un posibil motiv credibil pentru debarcarea premierului – cu condiția să poată depăși rușinea că ar fi a doua moțiune de cenzură depusă împotriva propriului guvern în doar un an de zile.

Carmen Dan a supralicitat și a venit cu declarații și documente prin care, indirect, îl acuză la rândul ei de minciună pe Mihai Tudose.

Am aici dovada scrisă a acceptului chestorului Cătălin Ioniță. Acest acord a ajuns și la domnul prim-ministru. Avem pe de o parte documente și pe de altă parte vorbe. Acordul a fost semnat de chestorul Ioniță marți, înainte de propunerea de demitere a actulului șef al Poliției Române. După discuție, chestorul a semnat acordul. Imediat după ce am anunțat propunerea în spațiul public s-a declanșat în spațiul public o campanie de denigrare a lui și a familiei. În condițiile acestei campanii, miercuri dimineață am primit un mesaj de la domnul chestor Ioniță în care îmi spune că are anumite rețineri, sens în care are pregătit un raport. Am decis să așteptăm decizia primului ministru. Premierul a anunțat public că nu-l va schimba pe domnul Despescu. După ședință domnul premier mi-a cerut să avem o discuție. Nu m-a întrebat absolut nimic despre domnul Ioniță. Miercurui nu am avut absolut nicio discuție cu domnul premier despre chestorul Ioniță. Ulterior în jurul orei 15.30, chestorul Ioniță mi-a transmis că a fost sunat de premier și fiind întrebat dacă mai dorește să preia conducerea Poliției, a răspuns că nu. Cum putea chestorul Ioniță să spună că își dorea o funcție care nu mai era disponibilă. Nu știu eu ce s-a întâmplat cu chestorul Ioniță în aceste doua zile. Sunt chestiuni pe plan personal și el trebuie să explice aceste lucruri, dacă va dori. De aceea, pot să înțeleg această dublă poziționare sub presiune a chestorului Ioniță, dar de aici și până să fiu eu acuzată de minciună e o cale lungă.

Mihai Tudose spusese că l-a sunat pe Ioniță să confirme dacă își dorește funcția, avându-l ca martor pe Bogdan Chirieac, care asculta pe speaker.

Premierul a răspuns la declarațiile ministrului pe Faceboook

Doamna Carmen Dan recunoaște că la ora 6:27 a fost sunată de domnul chestor Ioniţă, care a anunţat-o că dorește să se vadă cu domnia sa. În acea dimineaţă, i-a transmis acesteia că nu vrea să fie șef al IGPR. Ședinţa de Guvern a avut loc la ora 13:30. Atunci am anunţat cã nu îl numesc pe domnul chestor Ioniță, că nu îl demit pe domnul chestor Despescu și cã aștept un raport de la dânsul. La acea oră, toate televiziunile titrau că domnul chestor Ioniţă nu dorește sã fie noul șef al IGPR. Cum poate spune cineva că anunţul meu de la ora 13:30 l-ar fi putut face pe domnul chestor Ioniță sã se răzgândească? Trageți dumneavoastră concluziile.

De asemenea, Carmen Dan susține că este falsă informația cum că polițiștii ar fi ascuns în 2016 calitatea de angajat al Brigăzii Rutiere a lui Eugen Stan, suspectul de agresiuni sexuale împotriva mai multor minori de la care a pornit întregul scandal.

Am trimis astăzi corpul de control al Ministerului la Poliția Capitalei pentru a vedea modul în care s-a gestionat cazul de agresiune sexuală din 2016 al cărei autor e un polițist. Din dorința de a mă asigura că raportul domnului Despescu va fi unul obiectiv am decis această verificare. La nivelul MAI, există un ordin care reglemenează o procedură de raportare, inclusiv timpii, aceștia fiind de ordinul minutelor. Informația că autorul agresiunii din 2016 era polițist a ajuns obligatoriu la cunoștinta chestorului Bogdan Despescu.

Informația este susținută și de fostul șef al Secției 18, Radu Viorel: „Evenimentul din seara respectivă a fost raportat prin nota telex catre Poliția Capitalei. Nota în care de două ori e specificat faptul că respectiva persoană era agent de poliție in cadrul Brigăzii Poliției Rutiere”. Procurorii de la Parchetul sectorului 5 susținuseră contrariul cu o zi înainte: că nu ar fi fost menționată calitatea de polițist a suspectului.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “A început răfuiala decisivă în PSD, cu Carmen Dan scoasă în avangardă

  1. Ion

    Madam Dan ar trebui să știe că la forurile statutare din PSD se face foarte rar apel. Spre exemplu când rămâne șeful fără hârtie igienică la WC. E o lege nescrisă a politicii românești: așa stau lucrurile și la PNL și la PMP și la UDMR, sper că nu și la USR (la cât au bătut maioneza democrației interne ar trebui să nu, dar nu se știe niciodată…).
    Se dau în spectacolul ăsta ieftin pentru că, în lumea lor, abilitatea supremă a unui politician este să bage un rahat cât mai mare sub covor și să le spună celorlalți că ei au de fapt probleme cu nasul. (Nu că intelectualii români, în marea lor majoritate, ar fi înrobiți deontologiei și adevărului!)
    Să le dorim ambelor tabere, în măsură mare și egală, succes în luarea gâților!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *