Roxana Wring

Urbanismul pe înțelesul tuturor – ghid pentru cetățeni

Urbanismul este prea important ca să fie lăsat doar pe mâna primarilor. Așa că am conceput un scurt ghid în care explic câteva dintre noțiunile de bază din domeniu.

Acest ghid se adresează, în primul rând, cetățenilor care vor să-și apere orașul de invazia proiectelor imobiliare care distrug sau agresează împrejurimile. „Urbanismul pe înțelesul tuturor” este util și celor care se pregătesc să candideze anul viitor la alegerile locale.

Vorbesc în acest ghid despre POT și CUT, despre PUG, PUZ și PUD, despre țesut urban, cartier, despre spațiu public, despre planificare urbană și despre multe alte concepte care ajută mult la înțelegerea urbanismului și, mai ales, la analiza deciziilor administrației publice locale.

Sper ca această broșură să-i ajute pe cât mai mulți oameni la înțelegerea impactului proiectelor imobiliare și să le ofere un instrument simplu și eficient în apărarea propriilor drepturi și a orașului în care locuiesc.

Îi mulțumesc bunei mele prietene Raluca Munteanu pentru sprijin și întregii echipe care a făcut posibilă apariția ghidului „Urbanismul pe înțelesul tuturor”!

Broșura în format electronic este disponibilă tuturor și poate fi descărcată accesând următorul link.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Urbanismul pe înțelesul tuturor – ghid pentru cetățeni

 1. JK

  Ce să mai planifici după ce orașe întregi au devenit hâde, pestrițe, nefuncționale? Ce să mai faci cu „cartierele rezidențiale” care stau mărturie pentru încă 100 ani pentru adunătura, la cel mai propriu mod, de parveniți economic? Haos, haos, haos.
  Cunoașteți vreun caz în care cetățenii s-au apărat (cu succes) de asaltul proiectelor imobiliare?

  Reply
  • emil

   Din cate stiu sunt cateva procese cu acolitii lui Sorin Oprescu pierdute de Romania la CEDO. Mafia dezvoltatorilor a falsificat securitatea constructiilor si profanat arhitectura oraselor.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *