Lucian Davidescu

Votează!

Că văd că mulți se plâng că nu știu ce să voteze, că nici o opțiune nu-i destul de bună… Mă bucur în sinea mea – cu cât suntem mai puțini, cu atât mai greu cântărește votul meu.

Pentru cine-i totuși interesat, iată un sfat de la unul care s-a dus la toate alegerile și nu i-a fost greață de nici una (în afară de vreo două referendumuri amboulea).

Aleg un angajat – al meu! – pentru un post de management sau de reprezentare. Cam tot așa cum aș alege responsabilul cu țevile de la bloc; prin unele locuri încă i se mai zice neironic „șef de scară”.

Nu aleg un șef, nu un stăpân, nu un iubit, nu un prieten, nici măcar un dușman al dușmanului. N-am nevoie să-l simpatizez pe ăla care-mi desfundă țevile de opera de artă pentru care am avut inspirație azi dimineață. Și nu-mi schimbă mie viața cu nimic dacă o fi vreun ‘hipster’ sau vreun ‘cocalar’ sau vreun ‘știrb’.

E valabil la toate alegerile, dar la locale cu atât mai mult. Dacă oferta e proastă, mă mulțumesc cu ce se găsește, că doar n-o să stea scara fără șăf… Păi dacă se sparge vreo țeavă la subsol și rămân fără apă caldă la duș? Trebuie barem să am pe cine să iau de guler și să întreb când mi-o promite înapoi!

Asta-i tot, mi-ar fi plăcut să scriu mai mult dar n-am ce. Hai la vot!


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

One thought on “Votează!

  1. G

    Comparația cu scara de bloc nu prea merge. Eludează chiar specificul fiecărei scări de analiză. E una dacă și se inundă beciul și alta dacă ți se inundă câmpul cu porumb sau satul vecin. În primul caz îl iei de guler la propriu pe șăfu de scară, în al doilea, mergi să-l cauți pe primare sau secretar ori pe șăfu de ceje, dacă ai chef de stat la cozi! Șăfu de scară nu te trimite în bătaie de joc să depui o hârtie la care-ți răspunde în 29 de zile.
    Pe toate listele ni se propun panarame, în această epocă post-normală.

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *