Alina Mungiu-Pippidi

Ultima resursa a dreptei: plagiatul

Colegii, voluntarii si cititorii nostru stiu ca nu am vrut sa facem din ARC partid. Am spus din start ca vom ajuta pe membrii ARC care ar vrea eventual sa contruiasca ceva nou si independent. Nu a fost cazul, ca la noi locul e ocupat de atitea facaturi, ca nu mai e loc de constructie spontana. Dar ce ma scirbeste e totusi confuzia identitara promovata de oameni care altfel numai cu plagiatul lui Ponta sint in gura. Doua, trei exemple.

Alianta pentru o Romanie Dreapta- ARD. Numai lipsa de imaginatie sau un nume suspect de asemanator cu Alianta pentru o Romanie curata (ARC) ? Am gasit eu un nume asa bun ca era musai sa il luati tot pe asta, cu un cuvint schimbat ? Nu tot o incercare de a mai fura din credibilitatea societatii civile, atita cita e ? Dovada ca la aproape primul articol despre marea facatura politica a unora care isi spun de dreapta (aiurea), uite ce scrie un editorialist al Romaniei libere : „de ce avut nevoie MRU de această soluţie improvizată prost a înghiţirii unui partid de buzunar când ar fi putut deveni membru PDL sau ar fi putut candida pur şi din partea ARC, fără titulatura de preşedinte de partid? « (vezi aici ). Sint convinsa ca dl Campeanu nu o face inadins, l-a luat gura pe dinainte, nu-i asa, e o mare asemanare intre ARC si ARD, deocamdata ARC e mai cunoscut, de aici confuzia, dar nu e problema, vine campania si cheltuim o caruta de bani publici pentru partide ca sa auda lumea si de ARD. Daca o sa si voteze, asta e altă socoteală.

Liste negre si criterii de integritate. De cind le-am scris pe cele din 2004, reiinoite si revizitate la fiecare campanie, au devenit aproape un bun public. Dar numai aproape, nu de tot. Ceea nu da dreptul la vreo doi fosti angajati de ai mei, care cit au lucrat la noi au preferat sa faca consultanta si sa se plinga ca anticoruptia mea le strica lor afacerile, sa pretinda azi ca ei fac liste negre, de la ei din baie, desigur, si sa circule prin oras criteriile de integritate scrise de mine, fara vreo jena. Nu as sti daca nu mi-ar scrie lumea. Bai, voua chiar nu va e rusine ? Sint publicate criteriile astea de integritate in toata presa romana si straina, si-au facut unii si doctorate din studierea coalitiilor pentru un Parlament Curat, Universitati Curate, si asa mai departe, desigur in strainatate, la universitati in top, nu la ale noastre, care ramin obiect de studiu. Schimbati si voi macar un cuvint, ca toti sinteti mari iubitori de stat de drept, dar desigur nu de drepturi de proprietate intelectuala. Luati exemplu de la ARD, alianta voastra de suflet. In loc de liste negre ziceti-le liste sumbre. In loc de criterii de integritate ziceti-le criterii de dreptate, ca rimeaza cu mica voastra alianta care va tine cu ce cade de la masa a vreo trei consilii judetene, ca sinteti foarte ieftini.

Dar oricit de ieftini ati fi si ati sta de prost in sondaje, nu o sa va scoateti doar prin plagiat. Asta nu a ajutat niciodata pe nimeni. E dovada de mare nesimtire, nu e vorba, dar si de mare disperare.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *