Alina Mungiu-Pippidi

Revolta plescarilor

A dracu’ sa fie ala care se lasa impresionat de un SMS al lui Basescu! In primul rind, nu e sigur ca e de la el. Citi cretini nu ne umplu noua cutia postala cu texte! Ce, daca scrie unul sa votam in favoarea justitiei in cazurile Ridzi si Pasat e musai ca e chiar el? De ce ar cere el sa votam in favoarea justitiei? De ce mi-ar scrie el mie in ziua votului? Ce, nu am sef de grup care sa ma conduca, am nevoie sa fiu fluierat prin telefon, ca un catel? Si chiar presupunind ca e el si ca ma fluiera ca pe un catel (fac versuri, ce talentat sint), cine e el sa ma fluiere pe mine, un ales direct si uninominal al poporului? Ce, m-a ales el? Lumea m-a ales, si numai eu stiu cit am cheltuit din buzunar! Sa votez in favoarea justitiei? Adica, cum vine asta? Ce mesaj neclar: ce stil ambiguu. Iaca, eu cred ca fac un favor justitiei votind ca sa nu poata fi strinse probe contra lui Ridzi si sa fie arestat colegul Pasat. Ca justitia are ea treburi mai importante decit sa hartuiasca alesii poporului.

Acest flux incontinent e un fragment din gindirea senatorilor PDL, care au calcat in picioare saptamina asta toate indicatiile de la Cotroceni si au votat sa o apere de hazardul justitiei pe Monica Ridzi (lasa-l pe Nastase sa-l infrunte). Ridzi isi apara ca o leoaica emailurile, care dovedesc probabil ca era la curent cu tot ce faceau subordonatii pe care cauta sa-i scoata singuri vinovati. Pasat, colegul ei, a carui cerere de arestare e facuta de procurori de prin octombrie si de atunci asteapta aprobarea, e si mai tare. Va dau jos o mostra din comunicatul DNA, ca sa vedeti un profil de plescar intrat in Parlament pe popularitatea lui Basescu, acest anonim care trimite SMS-uri.

“În perioada 2009 – 2010, învinuitul Păsat Dan, în calitate de deputat în Parlamentul României, iar din data de 21 decembrie 2009, şi de secretar general al Partidului Democrat Liberal în cadrul organizaţiei judeţene Giurgiu, cu încălcarea regimului incompatibilităţilor în exercitarea demnităţii publice de parlamentar, prin acţiuni de şantaj ori prin folosire a autorităţii şi influenţei ca om politic decurgând din funcţia de conducere din partid, a acţionat pentru a obţine, pentru sine sau pentru persoane apropiate, beneficii necuvenite provenind din contractele de achiziţii publice încheiate cu primării de pe raza judeţului Giurgiu şi derulate prin firma sa – SC PROD INVEST SRL, pe care o controla şi o conducea în fapt.

Atunci când a întâmpinat opoziţie din partea reprezentanţilor administraţiei publice locale ori a firmelor care îşi adjudecaseră contractele de achiziţie publică, învinuitul a recurs la diverse forme de intimidare, mergând până la ameninţări şi acte de violenţă.

La data de 18 februarie 2010, faţă de PĂSAT DAN s-a dispus urmărirea penală în legătură cu două infracţiuni de şantaj, iar la data de 28 iunie 2010 cercetările au fost extinse, fiind dispusă urmărirea penală faţă de Păsat Dan şi sub aspectul celorlalte infracţiuni sus menţionate în cererea de încuviinţare a reţinerii şi arestării preventive”.

Stai, Dane, linistit, partidul e cu tine, nu cu justitia.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

4 thoughts on “Revolta plescarilor

 1. Mihai P.

  Am urmarit ieri toată şedinţa Camerei deputaţilor condusă de Ioan Olteanu (prin streaming). Deşi a deschis capitolul Ridzi cu ceva porcărie de genul „şi acum ceva ce nu îmi face plăcere” nu mi-a venit să cred când am văzut rezultatele votului. Din păcate am pierdut discursul resemnatei Ridzi – s-au dus vremurile când zâmbea la umăr cu EBA – astfel am fost privat de argumentaţie probabil fenomenală. E clar că poate si Udrea de acum să ajungă premier… Dacă aş fi în Bucureşti aş fi în faţa parlamentului cu o pancartă…

  Reply
 2. alina mungiu-pippidi

  pardon – deputatilor pdl, nu senatorilor, scris prea repede, merci Dan Tapalaga de SMS cu indreptarea

  Reply
 3. Cela Onest

  Stimata Doamna,
  Spuneati intr-un interviu la B1TV ca oamenii nu merg la vot pentru ca nu au cu cine vota – ceea ce este cat se poate de corect. Si atunci noi (societatea civila) suntem de vina pentru ca nu le oferim altceva. Cred ca este momentul unei noi oferte. Si mai cred ca dumneavoastra aveti ceea ce trebuie (pozitie, competente, experienta etc.) pentru aceasta. Parerea mea este ca ar trebui sa infiintati un nou partid (de exemplu, Partidul Romania Curata), cat mai repede posibil, la inceputul anului 2011, pana, cel tarziu, in luna aprilie sau mai. Contextul actual (social, economic, chiar astral, daca doriti) este unul foarte favorabil. Suntem in plina era a schimbarii (o schimbare de paradigma la toate nivelurile), iar un nou partid se va afla pe culmea unui val urias care il va impinge inainte. Cred ca vremea partidelor politice a trecut…este vremea unui partid apolitic, curat, format din specialisti, tehnicieni, profesionisti, al carui program de guvernare sa contina cateva

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *