Mihai Goțiu

Protest anti-fracking din avion, pe litoral, și în vârf de munte, la Roșia Montană (Galerie FOTO)

Turiștii aflați la sfârșitul săptămânii trecute pe litoral au fost întâmpinați de un baner de 12 metri cu mesajul „Stop Fracking, Respect Earth / Opriţi Fracturarea, Respectaţi Pământul”, ancorat în spatele unui avion care zburat deasupra plajelor.

Avionul a survolat localitățile Vama Veche – 2 Mai – Mangalia – Saturn – Venus – Jupiter – Neptun – Olimp – Costinești – Eforie Sud – Eforie Nord – Constanța – Mamaia – Năvodari și a putut fi văzut de cei peste 200.000 de oameni aflați la malul mării în cel mai aglomerat week-end din acest sezon.

Această acțiune vine și ca răspuns la prospecțiunile pentru gaze de șist care se fac in mai multe zone din județul Constanța, zone printre care se află și stațiunile Vama Veche, Costineşti și Mangalia.

Un baner similar a ajuns astăzi și la Roșia Montană, la FânFest, festival în cadrul căruia sunt programate mai multe evenimente care au legătură cu exploatarea gazelor de șist prin fracturare hidraulică.

1

2

3

4

 


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *