Alina Mungiu-Pippidi

Politicianul prins cu minciuna trebuie să plece

Mai toți politicienii mint, dar numai unii sunt prinși. Politicianul prost minte mai mult decît e necesar, exagerează, dă cu barda cînd minte, spune că există balcon cînd pășește afară pe fereastră, și cînd se dovedește că nu e așa, cade în gol. Era destul să stea în banca lui.

Acesta a fost cazul Monei Muscă, frumoasă și elegantă politiciană liberală, populară și muncitoare, care a propus o lege a lustrației prin care cei care colaboraseră cu Securitatea și regimul comunist ar fi fost eliminați automat din viața politică, indiferent de părerea votanților. Cînd au apărut dovezi că informase Securitatea despre colegii ei studenți străini la Timișoara, nimănui nu i-a venit să creadă că uitase că semnase un angajament cu Securitatea. Un episod relativ minor – nimeni nu fusese expulzat sau făcuse închisoare din cauza Monei – a devenit un caz de ipocrizie politică majoră, și acolo unde veritabili criminali politici și-au păstrat scaunul, Mona Muscă a trebuit să plece. Că nu poți să strigi lupul cînd ești lupul, chiar dacă ești un lup minor, mai chel sau mai știrb. Tot aia e.

La fel, fără nici o diferență, e cazul lui Florin Cîțu. Nu, nu e o crimă că ai băut cîteva beri, deși un om de 28 de ani a avut timp să învețe că nu ține la băutură. Sunt țări unde ai voie să bei cu măsură și să urci la volan, dar cine știe că trece de unu la mie și că merge în zigzag nu are de ce să facă așa ceva dacă are mai mult de 16 ani, și nu în Iowa. Grinnell College, unde am predat acum douăzeci de ani, e un loc curat și bine luminat, vorba lui Hemingway. Îmi amintesc prospețimea dimineților de iarnă cînd studenții jucau lacrosse în pantaloni scurți, alergînd peste prima zăpadă. E un loc pentru oameni cu un stil de viață sănătos, deschis, puritan.

E un noroc, în fond, să te prindă poliția cînd mergi în zig zag și să nu dai peste cineva. Și e greu de crezut că, după ce ani de zile faci spume la gură contra penalilor, mai exact contra unor concurenți prin nimic dovediți penali (mai ai și prostul gust să pretinzi că îi plătește Rusia, cînd serviciile noastre au buget destul, mai mult ca Germania, să îi prindă dacă e într-adevăr cazul), uiți că ai trecut prin două zile de închisoare și o condamnare la 28 de ani.

Dar poate nu e deloc așa, și ajungi din șomer prim ministru tocmai pentru că unii au dosarul tău?

În acest caz e incompetent statul paralel și megaloman dacă își închipuie că există un monopol al informației și că mai există subiecte de șantaj confidențiale, despre care alții nu pot eventual afla.

Florin Cîțu a mințit de mai multe ori în acest an, mai ales în legătură cu pandemia și numărul de morți, pentru care ar trebui să dea socoteală. A avut o măcar o consilieră care lucra pe bani publici pentru el personal, la fel cu Dragnea, dar cu impunitate. Nu e la prima minciună, dar de data asta a fost prins în flagrant delict.

De ce trebuie să ne fie prim ministru și șef de partid unul care numește la finanțe pe un băiat fără studii, fost șef de tineret la PSD și abonat la contracte cu statul?

Dacă la Ludovic Orban PNL=PSD pe față, la Florin Cîțu e același lucru plus minciuna, ceea ce e cu totul insuportabil.

E momentul ca Florin Cîțu să își facă bagajele, și Klaus J să priceapă în fine că tehnocrația statului paralel e găunoasă și că a te baza doar pe ea duce la dezastre.

E momentul ca PNL, care alegea cu răsfăț între doi candidați care făceau promisiuni de patronaj și din fonduri bugetare, și din fonduri europene, să priceapă că partidul e amenințat cu extincția și că pentru a colecta dividende trebuie să mai fii în viață la închiderea bursei.

PNL nu mai are altă salvare decît curajul de a se tăia de statul paralel și a merge pe o cale politică, cu orice risc. Au pe Ilie Bolojan, charismatic și eficient, să îl roage în genunchi să ia partidul cît mai are ce lua.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

33 thoughts on “Politicianul prins cu minciuna trebuie să plece

 1. tamisa

  Politicianul prins cu minciuna, care nu pleaca urgent din functie, a fost si continua sa fie un pericol pentru siguranta Romaniei! Nedemn de incredere nu este doar el/ea, ci mai ales gruparea politica de care depinde alungarea sau mentinerea (abuziva) in functie de raspundere a unui personaj marunt, mediocru, gangav si tupeist ca cel despre care se discuta aprins in prezent!

  Reply
 2. Rodi

  Sa plece! Si cu el sa plece si penalii de pe scana politica din ong etc care nu au fost (inca) prinsi cu minciuna. Sa plece si tradatorii de neam si de tara!

  Reply
 3. Dumitru

  „e incompetent statul paralel și megaloman” – eu asta spun inca de la primele mele interventii pe RC (si inainte, pe alte forumuri). „Planurile” sunt brutale si transparente, de aceea e atat de simplu sa-ti dai seama cine colaboreaza cu cine si cu cata verva. Si tot asa a putut Radu Calin Cristea sa documenteze atat de precis colaborarea cu securistii, pentru ca nu are nimic fin in ea. Ce n-am reusit insa sa-mi dau seama este cine ia deciziile astea idioate. O fi ca la mafioti, adunarea capilor?

  Reply
 4. Baluba

  Iar mi’e o ciuda de mor ca trebuie sa fiu de acord. A fost un premier bun, totusi. Unii spun ca si’a dat doctoratul, altii ca nu. Dar indiferent cata shcoala are, tupeul si nesimtirea de la origine primeaza, iar cine neam prost pleaca de acasa, dincolo devine neam si mai prost, cum se vede. Aceasta informatie a fost ascunsa 20 ani. Dupa asa, ceva, insa, in lumea civilizata, iti dai totusi demisia, macar din bun simt. Dar la noi, insa, n’ai de unde, asa ceva nu exista.

  Reply
 5. Traian

  Da, de data asta sunt de acord cu comentariul doamnei Mungiu. Nici unul, nici altul (vorbesc de Cîțu și Orban) nu mai au ce căuta în politica liberală; să treacă amândoi la PSD. Și să-i ia acolo și pe ceilalți liberali mincinoși sau corupți sau incompetenți, ori cu toate „calitățile” astea la un loc; că sunt foarte mulți; majoritatea.
  În locul lor să vină altul; de exemplu, Boloojan.

  Reply
  • marius

   mai mult e un punct pe j-ul de la bolojan, ala de i-a bagat in sapa de lemn pe oradeni!!! ceausescu-bolojan, arc peste timp :)))

   Reply
 6. Jorge Hal

  Mi ar fi placut acest lucru ,dar pare totusi mai usor sa castigi la loterie ,decat sa vezi politician cu adevarat cinstit…toti pana la urma ascund ceva…

  Reply
 7. Laur22

  Minciuna ? Care e minciuna lui Catzu?

  Ca nu zic da spui, el nu ar fi trebuit sa ajunga nu PM ci ministru de finanatze.

  Da asta e acu „water unde the bridge”

  Care e minciuna lui Catzu ?
  Declatatzia ORNIS ca nu a fost vreodata condamnat penal ?
  Strict din punct de vedere legal un avocat il poare scoate cu usurintza pe Catzu nevinovat aici .
  Plus ca nu se gaseste nici-un procuror hahahahahaha „independent” din statul de drept de fapt din statul de DRPTZI – CULCAT – DREPTIZI – CULCAT sa il investigheze pentru asha ceva.

  Deci care e problema lui Catzu ?
  Aaaa minicuna constitutziva a USR shi a SAR cum ca principala shi unica problema Romanai e coruptzia shi ca in lipsa acesteia Romania ar fi raiul pe pamanat fare sa trebuiasca sa schimbe nimic altceva ?
  Hahahahahaha.

  Asta e o problema morala
  Shi sa te asteptzi la „morala” de la cel ce a a condus atacul speculativ la leu in folosul captalului strain ….. insemna sa fii tu insashi dus cu caputzul.

  Ce zice liota de panglicari la care a fost redus PNL-ul ?
  https://www.gandul.ro/actualitate/rares-bogdan-avertisment-pentru-adversarii-din-pnl-ai-lui-citu-19675277
  „“Pe mine nu mă interesează taberele, pe mine mă interesează un singur lucru și v-o spun pentru că lucrurile să fie foarte clare, cei care au crezut că cu astfel de chestiuni îl vor pune la pământ pe Florin Cîțu și pe noi cei din imediata sa apropiere s-au înșelat”, a spus Rareș Bogdan.

  Rareș Bogdan: ”Nu au făcut decât să ne ambiționeze și mai tare”
  Potrivit lui Rareș Bogdan, adversarii echipei lui Florin Cîțu vor pierde alegerile care urmează să aibă loc pe data de 25 septembrie, iar atacurile la adresa premierului nu fac altceva decât să ducă la o ambiție și mai mare.

  Toleranța manifestată până acum, în relația cu adversarii politici din PNL, în perspectiva congresului din septembrie, a ajuns la limită, iar răspunsul va fi pe măsură.

  ”Nu au făcut decât să ne ambiționeze și mai tare și le transmit că orice ar face și oricine i-ar susține vor pierde la congresul din 25 septembrie. Și noi vom lucra exact la fel.

  Eu și alții care am fi putut avea poziții extrem de dure, am fost extrem de rezervați și extrem de mediatori, extrem de toleranți, de buni colegi. S-a încheiat. Asta au vrut, vor primi pe măsură”, a declarat Rareș Bogdan, într-o intervenție la B1 Tv.”

  Shi punct. Daca voi de la astia va asteptazi la hahahaha „morala” inseamna ca ar fi cazul sa va cautzi pe la un doctor psihiatru.

  Shi totusi care e „minciuna” lui Catzu ?
  Ideea ca ei face o hahaha „politica noua” adica solganul cum ca ei sunt un fel de USR II spre deosebire de USR-ul original?

  Poate ca mincina nu e la el ci e la voi.
  In mod cert el n-o sa-shi dea demisia deoarece stitzi ce ?

  El nu prea exista .
  El e o papusha pusa in geam in spatele caruia altzii iau deciziile importante.
  Iar aceea altzi nu au vre-o problema cu parnaia lui Catzu.
  .
  Mincina nu e el ci la voi.
  Iar voi de mult v-atzi dat demisia de functzia de entitatzi autocefale preocupte shi implicate in mai binele Romaniei.
  Iar autocefalia e la voi cam cat e shia la soldatzii necron (cine stie cunoaste) iar preocupare de mai binele Romaniei se reduce la accesibiliatea vacantzei din Grecia
  Asha ca …. ghinion.
  Minciuna e la voi shi in curand urmeaza sa platzitzi pentru ea.
  Are grija guvernul Catzu de asta.

  Reply
  • Dumitru

   Anul 1989 i-a facut pe oameni sa creada in ideologia statului de drept si a democratiei. Iar credinta asta a fost baza societatilor occidentale timp de aproape un secol. PSD nu reusise sa distruga asta (si nici nu a incercat). Ei erau multumiti sa profite de coruptie, ca toti politicienii din lume. Coruptia trebuia redusa incet-incet, insa prin procese democratice. Din pacate, multi romani anti-PSD s-au radicalizat, si au fost dispusi sa arunce la cos si democratia, si statul de drept, numai pentru a scapa de PSD. Nu e un fenomen specific Romaniei. Excesele BLM in SUA sunt cam la fel – de exemplu, multi activisti sunt dispusi sa renunte total la politie (element central in statul de drept) pentru a corecta un aspect negativ (violenta politistilor, mai ales catre afro-americani). In Romania, a fost trist sa vad oameni instruiti (intre care si rude ai amici de-ai mei) renuntand la facultatea de gandire critica din ura (si, in plus, o ura stupida) pentru a-l inlocui pe Ponta cu Basescu si mai apoi cu Iohannis si cu Citu/Vlad Voiculescu/… Cand Basescu a dat o palma copilului acela si toti s-au facut ca nu vad (pixelul albastru) pentru mine a fost un moment groaznic, pentru ca mi-am dat seama ca romanii aceia acceptau decaderea morala fara nici o problema. Sincer, faptul ca Florin Citu a furat 7000 de dolari de la o banca americana mi se pare moral mai putin grav decat sa dai o palma unui copil in direct si apoi sa scapi in aplauzele „elitelor”. Bineinteles, masa populatiei a acceptat atunci cu un ranjet, pentru ca palmele date copiilor fac parte din fondul primitiv, ciobanesc (la fel cum a acceptat si injuraturile etnice ale aceluiasi Basescu). Dar „elitele”, mai ales cele adevarate, vor incepe acum sa plateasca pretul negandirii, pentru ca in noua Romanie, ca si in China, gandirea independenta nu e acceptata, nici macar de la fostii aliati. Iar pentru cei care nu au „demisionat din functia de unitati autocefale” e si mai trist, mai ales cand vezi cum evolueaza si SUA si UE inspre autoritarism (nici pe departe precum cel din China, dar deriva este evidenta cand iti aduci aminte de anii 1990 si chiar 2000).

   Reply
 8. LA confidential

  Nu inteleg de ce nu vorbeste nimeni despre marele specialist Vilceanu preferat de actualul PM.
  Toti se OPRESC subit numai la problema cu condamnarile din SUA – doar pe astea le toaca.
  Ar fi totusi interesant Cine sunt cei care s-au ocupat atat de minutios de viata lui Citzu prin USA taman acum.

  Reply
 9. Marian

  Ilie Biolojan este contraexemplul perfect ! Un dictator fara scrupule, care plateste din banii fraierilor care l-au votat (nu multi, doar vreo 20%, de fapt, din cei cu drept de vot, ca restul nu s-au dus la vot) reclame sub forma de „reportaje impartiale” la tv si presa. Oradea are cele mai mari taxe si impozite din Romania, cea mai scumpa apa, cea mai scumpa caldura (tocmai i-a anuntat pe prostii de oradeni ca scumpeste gigacaloria cu 30% din toamna, ca… nu sunt bani la primarie !??), cel mai scump bilet de autobuz (care circula odata la 40 de minute, dar ne batem cu caramida in piept ca vrem un oras fara masini…), printre cele mai mici salarii din Romania etc., etc. Minte si inseala altfel decat PSD, se inconjoara numai de yesman-i fara creier dar care executa orbeste, risipeste banii orasului pe tampenii (ultima, vrea sa cumpere avioane, de parca marile companii aeriene ar fi proaste sa nu zboare de pe Oradea daca ar fi rentabil sau daca oamenii ar zbura de pe Oradea). Credeti-ma, nu vreti un asemenea specimen sa conduca tara, ar fi fatal !

  Reply
  • Florin

   vrem personaje ca olguta de la craiova, care a reusit pe multi bani publici sa ridice un stadion frumusel …si o sala de sport draguta, tot pe o gramada de bani publici…p.s. am uitat sa scriu, ca la Craiova, gazelecurentul electric si apa potabila sunt de o calitate excelenta si la preturi de nimic, iar orasul nu ca e verde, e albastrui de verde ce e.! hai oltenia!

   Reply
 10. Adrian

  Da’șe ni fașâm că-i de la mate și d. Bolo. Discriminare pe criterii ( a se completa după dorință &putirință ).

  Reply
 11. Robert

  Si totusi cum a ajuns domnul Citu atat de sus? Nu face nimeni un „vetting”? Bine, ai dreptul sa fi ales si chiar sa castigi, dar chiar trebuie sa ajunga ministru si chiar premier?

  Reply
 12. Robert

  Eu am fost foarte dezamagit cu ceea ce s-a intamplat cu doamna Mona Musca, era foarte carismatica.

  Reply
 13. Marinica

  Oare nu va hazardati, doamna Pippidi, sa ne vindeti o alta gasca-n aceeasi traista, dupa ce se pare ca tocmai ati demonstrat ca pe esicherul politic mioritic nu au acces decat persoane santajabile?

  Reply
 14. inteleptul

  Teoria minciunii pare a fi valabil pentru toata lumea chiar si pentru asa numitii formatori de opinie ? Cind mint sa fie pedepsiti la fel sau nu asta inseamna democratie ? Dar sa stam strimb si sa judecam drept: asta nu este cumva treaba justitiei ? In cazul lui Citu justitia a vorbit acum peste 20 de ani . Poate cineva sa sara peste rind si sa stie mai bine ? Eu unul nu pot fi decit de partea justitiei si in acest moment Citu nu are nici o problema cu balanta si cu legatura cea de la ochii unora . Nu ne facem nici o problema . Aveti ca si coalitie inca trei ani fara griji . Tot incearca unii marea cu degetul sau se schimbe totul dar tot degeaba .Aceasta sansa este unica .Trei ani de acum inainte fara probleme . Nu trebuie decit sa etapizati totul si asta se si vede ca faceti . In ultimul an rezolvati tot ceea ce ramane de rezolvat si mai aveti apoi inca 4 ani la guvernare , de data asta fara UDMR.Nici ca se poate mai bine de atit . Aveti banii , aveti Presedintele natiunii alaturi ,aveti decizia UE si in curind , pe masura ce cetatenii vor intelege , aveti si acceptul lor majoritar aveti si toata puterea , doar nu o sa fiti atit de naivi sa plecati de la guvernare . Peste poate .Nimic nu poate fi mai sigur decit aceasta alianta si aceasta guvernare , doar nu om fi cascati sa pierdem totul .

  Reply
 15. marius

  bolojan prim ministru si intr-o luna se declanseaza Revolutia cu singe pe caldarim dupa ce ne lasa fara caldura, apa si mincare… ceausescu a fost mic copil fata de bolojan!!!

  Reply
 16. Make

  Azi am raspuns la un chestionar de opinie. Am venit aici sa citesc comentariile…. unde sunt adeptii lui citu?

  Reply
 17. DIE, SIE, draci-laci, drulăi, bulăi, mutălăi, ...

  Individul a refuzat inițial demnitatea de prim-ministru, dacă vă aduceți aminte. Ba chiar la vânturarea eventualității numirii lui ca prim-ministru, am crezut că-i o glumiță-diversiune. A doua oară nu trebuia să i se mai ofere șansa.
  În al doilea rând, în interviul dat de el aici https://magazine.grinnell.edu/news/game-cat-and-dog, afirmă că a fost păcălit să intre în politică, iar la final se definește: “I don’t compromise,” he says. “I can always be a banker.” Ceea ce nu poate fi pentru că … Isărescu știe de ce.
  O ecuație deloc complicată acest domn Cîțu. Dacă faci, ca la matematică, simplificările, la numitor îți dă zero. La numărător mai poți discuta, dar orice școler vă poate spune rezultatul.
  Anul nou îl va prinde, cel mai probabil amploaiat super-(răs)plătit în vreo mare bancă internațională, una dintre cele de la care Guvernul României a împrumutat. Noi vom rămâne (și asta este o eventualitate fericită, la ce se anunță!) cu Moș Crăciun-FMI. Că doar nu se va murdări cu vreun post la BNR, ca proasta satului plătită, în timp ce-și aranja fustele, pe uliță, cu doi lei de un șmecher ce tocmai ieșise cu ea din porumb.
  Și-o găunoșenie uriașă și tot mai fâsâită numită PNL care ne face cel mai „frumos” cadou la alegerile următoare: PSD!!! Danke, PNL!!!

  Reply
  • nesexista

   Ce știe Isărescu si nu stie POPORU, deoarece NU-L info nimeni.
   O fi toti jurnalistii bata la economie si tari numai in cancanuri, sau ce?

   E competent ori BA ca PM si cine-l evalueaza pana sa ajunga sef la PNL?
   (dupa ce ajunge, doar Marea Adunare Nationala il mai poate JUDECA!

   Reply
 18. Laur22

  Politicianul prins cu minciuna trebuie sa plece ?
  Pe bune ?
  De cand ?
  De cand cu WMD = Weapon of Mass Distruction ?
  Cine a placat odata cu demonstrarea minciunii WMD ?
  Cine a plecat din serviciile secrete ?
  Cine a plecat din politica ?
  Cine a plecat din media ?

  Ascult ?
  Nu zic ca ar fi rau a fie asha da nu prea mi-e clar de cand este asha ?

  Haidetzi sa va dau ultima minciuna (dovedita ca minciuna )
  https://www.businessinsider.in/politics/world/news/biden-said-he-had-trust-in-the-afghan-military-weeks-later-its-facing-total-defeat-and-a-taliban-takeover-/articleshow/85316126.cms


  „The likelihood there’s going to be the Taliban overrunning everything and owning the whole country is highly unlikely,” Biden said during a news conference on July 8, underscoring that the Afghan armed forces were „as well-equipped as any army in the world.”

  „I trust the capacity of the Afghan military, who is better trained, better equipped, and … more competent in terms of conducting war,” the president said at the time, responding to questions about whether withdrawing the roughly 2,500 remaining US troops would precipitate a civil war or a Taliban victory.

  On July 21, amid grim predictions that the security situation in Afghanistan would deteriorate, Chairman of the Joint Chiefs of Staff Gen. Mark Milley emphasized in a press conference at the Pentagon that none of the 34 provincial capitals had been seized and that „a negative outcome – a Taliban takeover of Afghanistan – is not a foregone conclusion.” ….
  „Look, we spent over a trillion dollars over 20 years. We trained and equipped with modern equipment over 300,000 Afghan forces,” Biden said. „And Afghan leaders have to come together. We lost thousands – lost to death and injury – thousands of American personnel. They’ve got to fight for themselves, fight for their nation.”

  But the US-trained and equipped Afghan forces have consistently proven to be either unwilling or unable to keep the Taliban at bay. As Afghan troops have surrendered, the Taliban has seized weapons provided by the US, forcing the US to carry out strikes on captured military equipment to stop the Taliban from turning it on the Afghan forces.

  Biden in July said that there would be no moment akin to the desperate evacuation of the US embassy in Saigon at the end of the Vietnam War.

  Cine o sa platesca pentru asta ?
  Ce din : „Look, we spent over a trillion dollars over 20 years. We trained and equipped with modern equipment over 300,000 Afghan forces ”
  Ce din asta a fost o minciuna ?
  Nu cumva concluzia logica a „adevarurilor” de mai sus ?
  „Biden in July said that there would be no moment akin to the desperate evacuation of the US embassy in Saigon at the end of the Vietnam War”
  Hahahahahaha

  Minciuna suntem noi.
  Iar sistemul nostru politici shi media este cladit pe minciuna, adevarul nu este in nici-un caz cautat ci este cel mai adesea simultat iar in cel mai bun caz tolerat in niste contexte extrem de atent controlate unde respectivul adevara nu poate sa produce nici-un fel de consecintze.

  Shi pentru toate aste …. Catzu trebuie sa plece.

  Reply
  • o roaita de foc

   s-ar parea ca iohannis e Dej2, deja, mai degraba decat carol1′!
   va readuc aminte ca servia e aliata si pretenara rusiei lui putin in zona si sa pui ALLtenii in fruntea statului e mai mult decat periculos pentru ROMANIA.
   insa, de ce m-ash strofoca de mom ce veti merge cu totii in iad si veti disparea pe veci din EUROPA, !exact!, asa cum meritati?

   Reply
 19. Ciobanul Bucur

  In niciun caz o eventuala eliberare din functia de premier nu trebuia sa aiba loc inainte de congresul PNL.
  Am incredere in judecata d-nei AMP cand il propune pe Bolojan.

  Reply
 20. Ilie

  Corect!
  Tzeparul, indiferent de culoarea politica si-a jucat cacialmaua.
  Sa-i dorim sanatate, fara ” la revedere”!

  Reply
 21. Radu N

  Politicianul prins cu minciuna trebuie să plece ?!?!?!?! DE CE ??????????????????
  Cînd a mințit premierul ? Atunci cînd nu l-a întrebat nimeni despre studenția din SUA ?
  Dacă citesc eu bine și înțeleg justiția americană , la noi la români ar fi vorba de un fel de contravenție . Negociată excelent de tînărul Florin Cîțu … Felicitări ! Fiecare e liber să-ți apere interesele …
  S-a mai vorbit de un credit nereturnat la timp , dar ajuns la prescriere . Mare crimă ! Poate se documentează presa despre cele 20 de mii de credite date de RBS ( Royal Bank of Scotland , pentru înțelesul presei ) în România nostră simpatică , credite din care englezii nu au mai văzut înapoi nici un leu , fiindcă erau credite ”cu buletinul ” . Nu mai țineți minte reclama anilor 2007-2008 ?
  Se vorbește azi de ”pierderea” Afganistanului … Nu zău , am avut așa ceva ???? Sau a fost o iluzie ? Cam scumpă , nu vi se pare !
  Pot să ofer și eu 2 motive care au dus la pierderea Afganistanului .
  1. Scandalul Bill Clinton – Monica Lewinski . Președintele SUA ( unul dintre cei mai performanți din istorie ) este hingherit , hăituit , etc … pentru o presupusă / așazisă / accidentală aventură cu o stagiară . Distracția durează vreo 4-5 ani și se termină practic în coadă de pește . 2 bărbați din 3 gîndesc așa : ce vă băgați nasul unde nu vă fierbe oala ? 3 din 4 oameni ( indiferent de sex ) întreabă : dacă n-aveți probe , de ce vă băgați nasul ? Cei care nu prea cred în sistemul creștin ( occidental ) de valori gîndesc : asta e democrația ? mersi , nu avem trebuință .
  2,OJ Simpson . Dovezi cu vărf și îndesat , dar niște avocați șmecheri plimbă procesul pînă prind o curte de jurați cu 6 negri din 12 . Finalul : criminalul achitat , fără posibiltatea revizuirii procesului . Morala : așa e cu statul de drept ? mersi de așa ceva .
  Intr-o lume dominată de minciună , adevărul se ascunde și el pe unde poate . Știe că dacă iese la drumul mare , se alege cu capul spart .
  Articolul e scris excelent , are părți savuroase chiar ; dar totuși ce vreți să spuneți ?
  Oferiți-ne un motiv pentru plecarea primului-ministru . Vă rugăm mult .
  Ca orădean n-am gustat nici gluma de final cu Ilie Bolojan . A fost un primar bun , dar să fecem din el automat președinte de partid mi se pare cam mult …

  Reply
  • Laur22

   Pentru ca a tras a o tzeapa de 7000 de dolari la o banca in USA.
   Pentru ca e un tzepar.
   Sau tzeparii noștri sunt OK dacă era de la PSD era jale asha e OK.
   Tzeparul parnaiash e numai bun de PM are toate “calitzatzile” necesare, nu-i asha ?

   Reply
 22. Bérenger

  Întotdeauna când unui subiect frivol i se acordă în mass media o atenție exagerată este semn că se încearcă abaterea atenției publice de la un lucru important pe care sistemul vrea să îl ascundă/estompeze. Mă întreb ce ni se mai pregătește de data asta de se încearcă de atâtea zile hipnotizarea românilor cu starea de ebrietate din tinerețea lui Câțu.

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *