Alina Mungiu-Pippidi

La Multi Ani intr-o Romanie Curata

Cu gandul la:

– prietenii din Ucraina, care au copiat Coalitia noastra pentru un Parlament Curat, si care se vad prinsi intre doua placi tectonice, si vor sa se agate exact de cea care nu ii vrea;
– prietenii din Republica Moldova, care mai au putin si scapa de zidul ridicat intre tarile noastre de cand am intrat in EU (odata cu viza, e suficient pe termen scurt);
– oamenii care lupta pentru libertate si pentru supravietuire in Siria (unele din cele mai vechi si decimate comunitati crestine din lume lupta de partea dictatorului Assad, pentru ca in opozitie se gasesc radicali musulmani care i-ar distruge complet daca ar veni la putere);
– oamenii din India care au facut greva foamei anul trecut ca sa se schimbe legile contra coruptiei;
– studentii, ziaristii, si clasa mijlocie din Istanbul care lupta, ca si cea din Kiev, sa nu fie aruncati afara din Occident;
– prietenii din Serbia, care l-au dat jos pe Milosevic dupa ani de lupta ca sa se vada in sfirsit (treisprezece ani mai tirziu) in anul care a trecut invitati sa inceapa negocierile cu UE;
– cat de putini eram in ianuarie 2012 sa protestam cind PDL a comasat alegerile;
– cat de putini am fost in vara lui 2012 care ne-am opus interpretarii ilegale a prezentei la urne la referemdum, desi nu tineam cu Basescu;
– faptul ca am fost un pic mai multi pe biciclete sau pe jos in toamna asta, si in atitea locuri din lume, dovada ca plecarea din tara nu mai e si o plecare din comunitate.

Cu gandul la toate astea, sa intelegem ca a fi activist civic intr-o lume complicata, a fi bun in chip obiectiv, nu doar bun cu ai tai, si sever cu ceilalti nu e asa usor si de asta nu sintem asa de multi. De aceea e important in anul care vine sa fim solidari, sa fim inteligenti, si sa ramanem angajati. La multi ani.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

7 thoughts on “La Multi Ani intr-o Romanie Curata

 1. ana

  La multi ani Valoroasa Doamna!
  Va doresc sa fiti la fel de puternica si sa aveti sanatate pt.a ne ghida si in anul 2014.

  Reply
 2. ion voicu

  ba cu gindul la oamenii din rosia montana care se lupta de 14 ani cu o corporatie pentru care guvernele noastre pregatesc legi cu dedicatie, calcind in picioare dorintele celor pe care-i reprezinta.
  cu gindul la taranii din pungesti ale caror drepturi garantate de constitutie au fost calcate in picioare de jandarmeria romana trimisa de acelasi guvern criminal.
  cu gindul la presa romana defuncta, pentru ca daca ar fi fost vie si-ar fi informat cititorii.
  cu gindul la marii intelectuali ai romaniei care discuta la tembelizor prostii si se fac ca totul e roz si bine in tara asta arvunita in proportie de 70% unor interese straine.
  cu gindul la milioanele de romani spalati pe creier care stau in case in vreme ce o mina de oameni iese in strada pentru ei.

  Reply
 3. Constantin Neagoe

  La multi ani si impliniri in toti anii care vor veni.
  As dori sa impunem o Constitutie curata si puternica, nu o carticica de enunturi.
  Ca o componenta tactica as propune a se face ordine in ONG-uri, asociatii si fundatii. Ce spuneti de un Consiliu Asociativ? Avem solutii!

  CONSTANTIN

  Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *