Vasile Ernu

Iohannis s-a prins: conduce un popor subdezvoltat

Vinovatul suprem în nebunia cu COVID19, creşterea numărului infectaţilor şi morţilor, este, pe lîngă clasica „ciumă roşie”, poporul subdezvoltat.

Cu „ciuma roşie”s-a rezovat: a vopsit-o în galben şi s-au lecuit la PNL.

Dar ce faci cu poporul subdezvoltat şi necivilizat? Lipsit de eficienţă, indisciplinat, cam bețiv, cum susține şi prim-ministru şi ştirb.

Tipic discurs de „ocupant”. Sau mai civilizat: de şef la un „stat capturat”.

Clar că poporul trebuie schimbat: conducerea e perfectă, organizarea duduie, nu o merităm.

Aici are dreptate: să vină alt popor care să nu accepte:

 • Politica economică a forţei de muncă ieftine ca pe plantație: vindem oameni precum buștenii pe post de resurse umane.
 • Să ceară o impozitare mai mică a muncii, adică a celor ce muncesc, şi o impozitare mai mare a profitului şi capitalului. Ei dar acolo e electoratul „civilizat” şi „strategic”, de „casta superioară” nu te atingi.
 • Să nu mai accepte subfinanţarea sănătății şi educației. Prima vor să o jefuiescă prin privatizarea zonei eficiente. Educţia „strategică şi prioritară” e abandonată total.
 • Să nu mai accepte castizarea României prin legi cu dedicaţie şi impozite pe rang, cu salarii şi pensii conform castei la care aparții.
 • Un popor care după astfel de declaraţii inacceptabile să rupă porţile Cotroceniului.

Acesta NU e un preşedinte, acesta e un vasal al unor grupuri mici politice şi economice. Priviţi cum e construit bugetul, legile, impozitele şi noile afaceri „covidice”. E un președinte căruia îi este ruşine de poporul care l-a ales.

Totuşi câtă nesimţire politică suportă poporul asta? O „elită parvenită”, prădătoare fără limite, care-şi ţine poporul programatic în subdezvoltare, îţi dă şi lecţii de disciplină şi civilizaţie în timp ce-i iobăgit ca la carte.

Sigur că e de vină că vă suportă şi votează.


Donează și susține-ne acțiunile pentru bună guvernare!

Fondurile colectate susțin bătăliile pe care le ducem în justiție, administrarea aplicației Ia Statul La Întrebări, dar și programele prin care monitorizăm serviciile și instituțiile publice.


Vino în comunitatea noastră de bună guvernare!

Abonează-te la newsletterul România Curată. Vei primi pe e-mail articolele și campaniile noastre și ne poți răspunde la adresa de contact cu sugestii, sesizări sau cu propriile tale articole pentru publicare.

Articole recente

Recomandări

3 thoughts on “Iohannis s-a prins: conduce un popor subdezvoltat

 1. Low

  Nu e un vasal al unor grupuri mici de interese, e (și) un lacheu al unor grupuri de interese foarte mari. Însă, față de Ciolacu, care-ar trebui să reprezinte principala forță social-democrată, pare un gentleman englez pe lângă un ofițer turc beat din sec. XVIII.
  Un popor prins ca o pasăre speriată între două oglinzi: la dreapta – un îngălat, cu turma lui de jaf, la stânga – o ceată de hoți hăbăuci care nu înțeleg vremurile în care au ajuns, ca Vizitatorii. Dinlăuntru, 50% analfabetism funcțional. Alternativa: înc-un partiduleț-experiment al unor ofițeri de securitate îngrozitor de bogați și îngrozitor de plictisiți.
  Un colaps care caută orice motiv în jur ca să se exprime. Un popor vizionar, la urma urmei, un exemplu de prăbușire fără război, spre deosebire de Siria sau Ucraina. Poate vin niște interlopi galactici cu care să facem o înțelegere și ne-aduc niște moaște super-uber-mega powerfull la îndeplinit dorințe. Speranța moare ultima, la oarece timp după rușine și la mult timp după judecată și obraz.

  Reply
  • Sa ta KlL aus Werner

   Pe dracu!
   …interesele Mari ale lui pește prajit! in cel mai sarac, înapoiat și fara viitor avorton statal din Europa.
   Mai avem putin si ajung cat Olanda ca pop, că ca pib suntem deja de aproape zece ori mai mici – abia rusnacii dacă-i mai intrec, moi securoi.

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *